Главниот научен раководител на Светската здравствена организација, доктор Сумија Сваминатан ги предупреди здравствените власти и граѓаните да...
360stepeni.mk
@Aceso може грешам, но мислам ти му пиша на Игорче, блазе си му што примил коктел.
Што сега овие зборат вакви работи
Има ли некој конзесус за било што кај ковидов, освен дека ништо не се знае
Ти не даде ништо, не сподели истражување од научник, туку само паушални изјави, а од друга страна почна да кажуваш глупи, неписмени и со лош хумор. Затоа си реков, чекај, членов сигурно има некое истражување и заклучок врска коронава па да го распрашам, да не бидам од тие набројаните.
Арно ама, трт милојко испадна работава.
А како се пресметува смртноста од вирусот според тебе... посебно кога точно не знаеш колку асимптоматски случаеви имаш
Па додека ти не споделиш некое друго испитување од научници, неговото тврдење ќе го земам во предвид, сигурно не твоите непоткрепени,
фалични изјави. Според него и според ЦДЦ веројатноста дека ништо нема да ми е од ковидот е 99,5% (па и поголема за мојата возраст). За мене тој процент е доволно да не се плашам, да не ширам лаги и паника (како тебе и Ронче) и не глеам потреба да се вакцинирам, освен ако не ме присилат.
За да нарекуваш другпат други неписмени, глупи и со лош смисол за хумор, провери дали имаш основа за такво нешто, за ти да не испаднеш тој глупиот и неписмен (како во случајов).