Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Jas samo soodvetno mu replicirav na clenot Kano. Pak ke povtoram lesno e da bides dijasporski prekuokeanski tastatura "patriot" na razdalecenost od xx iljadi km i da zivees vo moderen i bogat svet so nekolku iljadi dolari mesecno, no neka dojdat tie "patrioti" tuka vo ovaa Balkanska vukojebina da ziveat i potat supak za dveste bezvredni evra plata i pak neka izigravaat golemi patriotista !

Тебе некој со синџири те држи во МКД? Светот се глобализира пред 30 години, од МКД има луѓе што работат за западни фирми, без да се селат, има и такви што на запад живееле и работеле на исток, јас сум ти баш таков пример. Тоа што ти денес сеуште неможеш да мрднеш до двестотче си е твој проблем, и мааааалку на тоа да поработеше место да попуваш овде за зајо може до сега и до 300че ќе дојдеше не е толку тешко ако се сака... Ама ти порадо би да живееш у шупакот на Заев...
Автоматски споено мислење:

Ноторен факт е и дека немаше ковид криза у 2014, а има општо светска ковид криза у 2020/21..
Молимте само Грујо со Скопје 2014 не ми го браните. За хејтање се сите политичари, имале можда и добри страни Ок, ама за Скопје 2014 плиссс... со таа милјарда€ и клинички центар ќе направеше и гас и канализација у Скопје ќе донесеше у сите населени места. А не циркузи да праи што пола се распаднаа веќе ради силните ветришта, од што беа фуш праени со ваннаби мермер и сл.
Сето тоа само поради начелно изворната цел со братучедчето - крадење.

1625923250620.png

Eve ti kako bese so GFC i kako e so Covid... Za vreme na GFC Makedonija projde prilicno dobro i politikte na vladata bea gore dole OK, se zapocna edna gradezna ofanziva plus se privlekoa sranski invesicii koj zaposlija masi narod pa MKD realno prilicno lesno pomina.

Za vreme na Covid vakcini ne kupivme, resperatori ne kupivme, klinicki mesto da se zavrsi go vratija na pocetok i nema ni da se izgradi, investicii jok ama u smenivme ime, u nato sme, lubrikanti ima i koga ke im ja ukradat marata na viceto drzavata plaka reket na aracin pa se cudat zasto se tamu 130 na listata...

Последно уредено:
Со парите за Скопје 2014
Mešanjeto na parite za spomenici so tie za zgradite na OJO, Ustaven, Teatarot, Opera i balet, Muzejot.... e isto kako da kažiš nie makedoncite i kinezite sme 1,5 milijardi luđe zaedno
Toa što vo dvata slučai soodnosot e 99/1 %....nema vrska, bitno e da se stavi ,,Grujo,, vo ista recenica so ,,spomenici,,

PS. Odlukata za podiganje na ovie i drugi spomenici ja nosi SDS vo grad Skopje, kako preporaka na Vlada predvodena od Sds. Ako sakaš mozam i odlukata da ti ja puštam. No Grujooo....spomeniciii....

Не би ме чудело после неколку дена да следи извинување од кловнов кон Џафери, бидејќи се дрзнал да очекува Џафери да објасни зошто го прекршил Уставот.

Заев: Џафери го прекриши Уставот, но нема да барам негова одговорност
Премиерот Зоран Заев смета дека собранискиот спикер Талат Џафери со обраќањето на албански јазик во европскиот парламент го прекршил Уставот, но нема да бара од него одговорност за тоа.

– Талат Џафери го прекрши Уставот со тоа што се обрати во европскиот парламент на албански јазик. Имаше три сесии, на двете се обрати на македонски, на третата на албански. Нема да побарам одговорност, очекувам од претседателот да објасни. Политичарите треба да тргнеме од себе и да бидеме пример како треба да се однесуваме, односно да го почитуваме Уставот – рече Заев во иџзјава по отворсање на затворен пазар во Виница.

За разлика од премиерот, ВМРО-ДПМНЕ најави тужба за собранискиот спикер поради тоа што не го почитувал Уставот и на меѓународно ниво се обратил на албански јазик спротивно на Уставот.

Со парите за Скопје 2014
За да направиш патишта и автопати низ цела Македонија треба да трошиш по едно Скопје 2014 годишно како reoccurring трошок за нивно оддржување. Плус уште 10тина СК2014 унапред, за да ги изградиш.

За да направиш патишта и автопати низ цела Македонија треба да трошиш по едно Скопје 2014 годишно како reoccurring трошок за нивно оддржување. Плус уште 10тина СК2014 унапред, за да ги изградиш.
Додека сме на темата Ск2014-та.....Ватикан баш и не се согласува со талибанските чекори на рушење на споменици, и фино лепо ,,го замолиле,, Пендаровски да се догради споменикот на Нена Тереза... :anco:

Северна Македонија, more like Северна Кореа!

#скопјеснемаструја

Него има соодветна тема за ЕВН, да не пишувам овде?

Epa sto da pravam be druze sekako deka ke veam dvoglavi orli so moite komsii Kreshnik, Driton i Blerim. Ne sum jas kako vas dijasporskite prekuokeanski "patrioti" koi ziveat po Ameriki, Kanadi i Avstralii i kade komsii si imate fini kulturni moderni Englezi :)
Како бе ни еднаш не ја споменувате швицарската дијаспора???Еднаш барем да ја спомневте.

Последно уредено:
Како бе ни еднаш не ја споменувате швицарската дијаспора???Еднаш барем да ја спомневте.

Аххх кај смее тоа, таму им ветуваа дека рамковниот е малку и дека треба повеќе.

Epa sto da pravam be druze sekako deka ke veam dvoglavi orli so moite komsii Kreshnik, Driton i Blerim. Ne sum jas kako vas dijasporskite prekuokeanski "patrioti" koi ziveat po Ameriki, Kanadi i Avstralii i kade komsii si imate fini kulturni moderni Englezi :)

Еве ти да видиш овде како е и како нас не афектира вашето предавство. Да ви ебам матер у пичка на сите што го поддржавте заев и агитиравте за него на форумот и секаде на друго место. Искрено пре би вас у гасни комори него нив буљаши едни малоумни.

11CA2B85-D192-4871-9718-9A1312C82A7D.jpeg

Што викаш ти? Да ги викнеме Мирка, Миленко, Тодор Петров и остала националистичка компанија и да продискутираме за Голема Македонија а?

Еве ви го и гласачкото ливче од 1992год.
The_ballot_referendum_to_declare_territorial_autonomy_of_the_Albanians_in_Ilirida_%28Fyrom%2CMacedonia%29_year_1992.jpeg

Сонот е жив и никогаш нема да умре. Сакали ти тоа да го признаеш јавно или не!!!!

Џабе се трудиш да ја деминизираш работава. На заебанција демек. За 10-20год. кога ќе постигнете целите пак ќе бидеш тој циникот кој се подбива. Тоа ви е во кодот генетски да се циници
Миленко има далеку позастрашувачки теми и за разлика од овие има далеку поголема телевизиска застапеност.
Овие требаше на плоштад да излегуваат и тоа едвај двајца без тројца за да искачат на телевизија. Повеќе гласови јас би земал отколку сите тие заедно.
Вие имате поранешен премиер кој јавно бара отцепување на дел од оваа земја, па и голем дел членови тука кои подржуваат такво нешто.

Не би ме чудело после неколку дена да следи извинување од кловнов кон Џафери, бидејќи се дрзнал да очекува Џафери да објасни зошто го прекршил Уставот.

Заев: Џафери го прекриши Уставот, но нема да барам негова одговорност
Обично по устав, работодавачот бара одговорност од работникот, а не обратно. Овде Собранието е над Владата, и Собранието му ја дава и му ја зема власта на Премиерот .

Опиноков изгледа е толку несвесен од приграбената власт, што почна да се однесува буквално како деспот

Талат можи да поведи постапка за него, а не тој за првиот спикер

Кој и да победи на изборите, сеедно за нас. Бугарските партии имаат консензус по ова прашање и водат политика на континуитет.
ВМРО и СДСМ имаат консензус и континуитет само во пушење албански курови и крадење.

Со парите за Скопје 2014
...да не беше изградена салата со купола во Собрание ќе одржеа утре сабајле седница за време на пандемија, да не беа изградени спортските сали ќе имаа каде да ја изведат масовната вакцинација, да редам уште?

...да не беше изградена салата со купола во Собрание ќе одржеа утре сабајле седница за време на пандемија, да не беа изградени спортските сали ќе имаа каде да ја изведат масовната вакцинација, да редам уште?

Реди уште не запирај, заврши ја реденката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom