Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ако таа поделба подразбира минус 3 -4 000 км2 во која ние би извлекле стратешки локации и 300-400 000 помалку автохтони тоа ќе биде успех за нас.
Albancite ja sakaat pola Makedonija ili cela da ja prisoedinat kon Albansko-Kosovskata federacija (citaj Golema odnosno Etnicka Albanija). Albancite ne go baraat samo Polog tuku mnogu mnogu poveke od toa. Pa samiot Arben Dzaferi imase izjava deka sto ke im na Albancite da gi otcepat Strusko, Debarsko, Kicevsko, Polosko... a da ostanat bez najgolemata zitnica vo Makedonija, a toa e Pelagonija. Mada oni i so Pelagonija ne se zadovoluvaat, tuku baraat mnogu poveke, toa go gledame tokmu deneska, apetitite denesni im se pogolemi odosto od pred 20 ili 30 godini !

Albancite ja sakaat pola Makedonija ili cela da ja prisoedinat kon Albansko-Kosovskata federacija (citaj Golema odnosno Etnicka Albanija). Albancite ne go baraat samo Polog tuku mnogu mnogu poveke od toa. Pa samiot Arben Dzaferi imase izjava deka sto ke im na Albancite da gi otcepat Strusko, Debarsko, Kicevsko, Polosko... a da ostanat bez najgolemata zitnica vo Makedonija, a toa e Pelagonija. Mada oni i so Pelagonija ne se zadovoluvaat, tuku baraat mnogu poveke, toa go gledame tokmu deneska, apetitite denesni im se pogolemi odosto od pred 20 ili 30 godini !
А каде може да се гледа тоа барање?

за миљардите во Скопје 2014.

ноторен факт само како нафрлување-буџетскиот дефицит за 2021 година е поголем него сите пари кои се дадоа за Скопје 2014-та заедно со се сите згради, мостови, театри, обвинителства и нормално спомениците(едноцифрен процент од целата сума), кои ќе останат тука за век и веков

викајме грујевист, ваков таков, небањат...ова е факт

Puno sekoj narod, aj taka da se izrazam golem narod sonuva/saka golema drzava. Normalno Slovencite, Crnogorcite, Bosnjacite, Makedoncite se pomali narodi na Balkanov i nemozat mnogu da pretaat, no narodi kako Hrvatite, Srbite, Albancite, Grcite i Bugarite koi se pogolemi od ovie prvonabrojanive narodi i den deneska sonuvaat za nivnite zamisleni golemi/etnicki drzavi kade sto nivnite narodi i realno na teren pretstavuvaat mnozinstvo. Hrvatite ja sakaat Herceg-Bosna kade i realno se mnozinstvo, Srbite ja sakaat Republika Srpska, Crna Gora i severno Kosovo, Albancite osven pogolemiot del od Kosovo ja sakaat i juzna Srbija (Presevo i Bujanovac), a Makedonija pa site sosedi ja sakaat (teritorijalno da se ofajdat) i zatoa ovde se krsat kopjata na Albancite, Bugarite, Srbite i Grcite.

Сликовито?
Shqiperia Etnike.jpg

Разликата помеѓу вас и нас и ова твоево погоре и нашето
50885281_2287676051297009_3468545606052478976_n.jpg

Е во тоа што оваа идеологија е МРТВА!!! Неостварлива!!!

Вашата таа горе сликовито прикажана е реална и опиплива затоа што како канцер сте раширени по цела таа ваша зацртана територија. Косово е веќе дел од таа карта. Ве има во Црна Гора, ве има во Грција, ве има во Србија и ве има во пола Македонија.
Затоа не изигравај на удрен и на чукнат со продавање Европски флоскули.

Ќе влегувал некој руски ланец на маркети у земјава.

Дали некој ги консултирал нашите сограѓани Албанци за ова?
Нели влегување на руски капитал е спротивно на рамковниот договор?
Нели уште од Грујо времето рековме само турски и арапски капитал да влегуе?
Koj lanec?
Nie sme kolonija na SAD, posle site tie idiotski sankcii zar nekoj ruski biznis bi sakal vreme da gubi tuka?

sto ti e gajle ti si i onaka si komunjar do koska sto zivee u supakot na zajo. taman ke letas orli so niv, ke imas i ti nekakov etnicki simbol da si gord so nego vaka ko severdzan izmislen od tito so bugarsko potomstvo ova za tebe e premija

sto ti e gajle ti si i onaka si komunjar do koska sto zivee u supakot na zajo. taman ke letas orli so niv, ke imas i ti nekakov etnicki simbol da si gord so nego vaka ko severdzan izmislen od tito so bugarsko potomstvo ova za tebe e premija
Epa sto da pravam be druze sekako deka ke veam dvoglavi orli so moite komsii Kreshnik, Driton i Blerim. Ne sum jas kako vas dijasporskite prekuokeanski "patrioti" koi ziveat po Ameriki, Kanadi i Avstralii i kade komsii si imate fini kulturni moderni Englezi :)

Epa sto da pravam be druze sekako deka ke veam dvoglavi orli so moite komsii Kreshnik, Driton i Blerim. Ne sum jas kako vas dijasporskite prekuokeanski "patrioti" koi ziveat po Ameriki, Kanadi i Avstralii i kade komsii si imate fini kulturni moderni Englezi :)
Ама и сметките на кршник, дритон и блерим да ги плаќаш и платите на рамковните што седат дома па и милионските тендери што ги добиваат.

Сликовито?
Прегледај го приврзокот 301026

Разликата помеѓу вас и нас и ова твоево погоре и нашето
Прегледај го приврзокот 301027

Е во тоа што оваа идеологија е МРТВА!!! Неостварлива!!!

Вашата таа горе сликовито прикажана е реална и опиплива затоа што како канцер сте раширени по цела таа ваша зацртана територија. Косово е веќе дел од таа карта. Ве има во Црна Гора, ве има во Грција, ве има во Србија и ве има во пола Македонија.
Затоа не изигравај на удрен и на чукнат со продавање Европски флоскули.
Ако evil plan- от на албанците го има сликовито на гугл тогаш не е за потценување работата.
Автоматски споено мислење:

Puno sekoj narod, aj taka da se izrazam golem narod sonuva/saka golema drzava. Normalno Slovencite, Crnogorcite, Bosnjacite, Makedoncite se pomali narodi na Balkanov i nemozat mnogu da pretaat, no narodi kako Hrvatite, Srbite, Albancite, Grcite i Bugarite koi se pogolemi od ovie prvonabrojanive narodi i den deneska sonuvaat za nivnite zamisleni golemi/etnicki drzavi kade sto nivnite narodi i realno na teren pretstavuvaat mnozinstvo. Hrvatite ja sakaat Herceg-Bosna kade i realno se mnozinstvo, Srbite ja sakaat Republika Srpska, Crna Gora i severno Kosovo, Albancite osven pogolemiot del od Kosovo ja sakaat i juzna Srbija (Presevo i Bujanovac), a Makedonija pa site sosedi ja sakaat (teritorijalno da se ofajdat) i zatoa ovde se krsat kopjata na Albancite, Bugarite, Srbite i Grcite.
Па добро викаш, го сонуваат тој сон сите балкански народи, за наша среќа тие сонови ги има сликовито на гугл па може да ги знаеме сите аспирации.
Ама не те сфаќам кога викаш дека тие сонови за некои можат да станат реалност, за некои само сонови, и заради тоа имаат различна вина тие територијални претензии?

Ако evil plan- от на албанците го има сликовито на гугл тогаш не е за потценување работата.
11CA2B85-D192-4871-9718-9A1312C82A7D.jpeg

Што викаш ти? Да ги викнеме Мирка, Миленко, Тодор Петров и остала националистичка компанија и да продискутираме за Голема Македонија а?

Еве ви го и гласачкото ливче од 1992год.
The_ballot_referendum_to_declare_territorial_autonomy_of_the_Albanians_in_Ilirida_%28Fyrom%2CMacedonia%29_year_1992.jpeg

Сонот е жив и никогаш нема да умре. Сакали ти тоа да го признаеш јавно или не!!!!

Џабе се трудиш да ја деминизираш работава. На заебанција демек. За 10-20год. кога ќе постигнете целите пак ќе бидеш тој циникот кој се подбива. Тоа ви е во кодот генетски да се циници

ноторен факт само како нафрлување-буџетскиот дефицит за 2021 година е поголем него сите пари кои се дадоа за Скопје 2014-та заедно со се сите згради, мостови, театри, обвинителства и нормално спомениците(едноцифрен процент од целата сума), кои ќе останат тука за век и веков

викајме грујевист, ваков таков, небањат...ова е факт

Ноторен факт е и дека немаше ковид криза у 2014, а има општо светска ковид криза у 2020/21..
Молимте само Грујо со Скопје 2014 не ми го браните. За хејтање се сите политичари, имале можда и добри страни Ок, ама за Скопје 2014 плиссс... со таа милјарда€ и клинички центар ќе направеше и гас и канализација у Скопје ќе донесеше у сите населени места. А не циркузи да праи што пола се распаднаа веќе ради силните ветришта, од што беа фуш праени со ваннаби мермер и сл.
Сето тоа само поради начелно изворната цел со братучедчето - крадење.

Со тие пари Грујо можеше да направи патишта и автопати буквално низ цела Македонија. И тоа да го стореше, ќе беше вечен до ден денеска, цела ЕУ и САД малце ќе му беа на Заев да дојди на власт, ќе беше прегазен со дупло гласови, но ете пуста желба...

Ама и сметките на кршник, дритон и блерим да ги плаќаш и платите на рамковните што седат дома па и милионските тендери што ги добиваат.
Jas samo soodvetno mu replicirav na clenot Kano. Pak ke povtoram lesno e da bides dijasporski prekuokeanski tastatura "patriot" na razdalecenost od xx iljadi km i da zivees vo moderen i bogat svet so nekolku iljadi dolari mesecno, no neka dojdat tie "patrioti" tuka vo ovaa Balkanska vukojebina da ziveat i potat supak za dveste bezvredni evra plata i pak neka izigravaat golemi patriotista !

Со тие пари Грујо можеше да направи патишта и автопати буквално низ цела Македонија. И тоа да го стореше, ќе беше вечен до ден денеска, цела ЕУ и САД малце ќе му беа на Заев да дојди на власт, ќе беше прегазен со дупло гласови, но ете пуста желба...
Со кои тоа пари ќе направеше патишта и автопати низ цела Македонија? :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom