Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Да де, преценет е :D
Да де, може да се види дека само на тебе ти е преценет. :D А и овој другиов исто ти е, гледам, со 3 оскари од 10 номинации. :D И тој го утнале викаш. :D

Слабо некако програмава за Синедејс. Освен два-три филма што имам мерак да ги гледам, другото слабо.

Да де, може да се види дека само на тебе ти е преценет. :D А и овој другиов исто ти е, гледам, со 3 оскари од 10 номинации. :D И тој го утнале викаш. :D
Roman Holiday?
И тој е убер преценет.
Ко што кажа Хоуп, It Happened One Night е пресладок и многу боље од овие.

Сакав да пишам скандалозен пост за некој филм, но видов дека некој го има серено Her и си викам „Дечко, не можеш да го надминеш тоа.“ и се откажав.

Не ми е тој нешто толку посебно, повеќе акцент е удрен демек на локации, убава архитектура и познати места, ама што ќе видиш исто е се црнобело, нешто и не се сеќавам, сум го заборавила. Овој ми е ептен на прво место, заслужено си е и награден со оскар. А дека Одри, пред него би го ставила пример ете how to steal a million.

Кога сме кај романтични филмови единствени 2 што ми се допаднале ми беа 500 days of Summer и About Time, нешто друго солидно се наоѓа од жанров или да го баталам?
Bridges of Madison County со Мерил Стрип и Клинт Иствуд.
И трилогијата Before со Итан Хок и Џули Делпи.

Вака од прва што ми текнуваат. Ме мрзи да барам на летербокс сеа.
После ќе ти дадам уште.

После ќе ти дадам уште.
Џони, дај му на човекот.

Ја би го препорачал Chungking Express, ама не верувам дека ќе му се свиѓа. Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Ocho Apellidos Vascos, L'Arnacœur...

Еве ви предлог за љубовен филм... Ким Бесинџер :love:

25134.jpg

После ќе ти дадам уште.

Фала бро еве ти и од мене нешто, запрати ја малата и фан пејџот на инста обавезно, па чекаме и филм за 2-3 год :love:

0df4ca5f62b6920dda042fce32e1d47c.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom