Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ама како сега, нели Путин ќе го спасеше светот од глобалистите и бетменбубите? :(

So celosna vakcinacija na site nad 16 ili 18 mozeme da sitgneme nekae do 70-80%. So toa dobivame mnogu pomalku zaboleni i zrtvi, vakcinirani moze da se inficiraat i da prenesat no mnogu pomalku. Vakcinirani ne se super-spreader kade eden moze da zarazi 10, 50 ili 100 lugje. Sprecuva mutacii odnosno znacitelno ja namaluva sansata. Kako i da vrtis, opstestveniot benefit e mnogu golem. Na kraj site ke profitiraat od toa deka pobrzo izlagame od pandemijata i se vrakjame vo normala.
Му се закачив сега на дечково и фокусот ми е во него! :D

Инаку, едно време репродукцијата на преносливост од 1-3, падна на 1-1, за потоа да падне под 1 т.е. еден човек може да зарази помалку од еден човек! Друга работа. Не знам како може Делта 50% побрзо односно требале 15 секунди за преносливост!

И не знам од каде најде 100 луѓе да бидам искрен!

Ти ги разбирам поентите. Мислам дека 2 пати пишував за соевите и ефикасноста на вакцината. Нас ни треба одма намалување на смртноста, а тоа ќе се превенира само ако процентот кај оние над 60 години драстично порасне. :)

Некој кој се вакцинирал деновиве да сподели искуства? Утре имам термин, претпоставувам со таа кинеската ќе ме вакцинираат, па да каже некој плус дали имал потешкотии првиот-вториот ден. Фала

Последно уредено:
Му се закачив сега на дечково и фокусот ми е во него! :D

Инаку, едно време репродукцијата на преносливост од 1-3, падна на 1-1, за потоа да падне под 1 т.е. еден човек може да зарази помалку од еден човек! Друга работа. Не знам како може Делта 50% побрзо односно требале 15 секунди за преносливост!

И не знам од каде најде 100 луѓе да бидам искрен!

Ти ги разбирам поентите. Мислам дека 2 пати пишував за соевите и ефикасноста на вакцината. Нас ни треба одма намалување на смртноста, а тоа ќе се превенира само ако процентот кај оние над 60 години драстично порасне. :)

Kolku sto znam r-faktorot od Alfa prema prviot virus e 4 a Delta 5-6. Znaci polesno se prenesuva odnosno zarazenite kolicinski povekje virusi isfrluvaat i so toa pomalce vreme treba da se zarazis. Mene mi e logicna ovaa mutacija. Nie so merkite i sega so vakcinite celime da sprecime zarazuvanja i virusot mutira vo toj pravec sepak da uspee da inficira i da se siri. Studii (ne znam da citiram sega) pokazaa, deka mal broj na zarazeni se odgovorni za 70-80% od novozarazenite znaci se super-spreaderi. Celosno vakcinirani ne moze da bidat super-spreaderi. Moze da se zarazat i da prenesat ama ne 1 zarazen i vakciniran vo zatvorena prostorija da zarazi cela sala tuku vaka vo licen kontakt cel den ako sme vo ista soba. Ja barem taka razbrav iako ne mozam da dokazam deka e taka. Od sto sum cul kazuva.

Некој кој се вакцинирал деновиве да сподели искуства? Утре имам термин, претпоставувам со таа кинеската ќе ме вакцинираат, па да каже некој плус дали имал потешкотии првиот-вториот ден. Фала.
Автоматски споено мислење:

Некој кој се вакцинирал деновиве да сподели искуства? Утре имам термин, претпоставувам со таа кинеската ќе ме вакцинираат, па да каже некој плус дали имал потешкотии првиот-вториот ден. Фала.
Јас бев сабајле, Фајзер нудеа али можеше и Синовак ако сакаш. Битно беше да имаш термин али саатот не беше битен пак ќе си чекаш ред. Се на се за саат време се завршува работа. Освен мала малаксаност друго немам сега за сега.

Kolku sto znam r-faktorot od Alfa prema prviot virus e 4 a Delta 5-6. Znaci polesno se prenesuva odnosno zarazenite kolicinski povekje virusi isfrluvaat i so toa pomalce vreme treba da se zarazis. Mene mi e logicna ovaa mutacija. Nie so merkite i sega so vakcinite celime da sprecime zarazuvanja i virusot mutira vo toj pravec sepak da uspee da inficira i da se siri. Studii (ne znam da citiram sega) pokazaa, deka mal broj na zarazeni se odgovorni za 70-80% od novozarazenite znaci se super-spreaderi. Celosno vakcinirani ne moze da bidat super-spreaderi. Moze da se zarazat i da prenesat ama ne 1 zarazen i vakciniran vo zatvorena prostorija da zarazi cela sala tuku vaka vo licen kontakt cel den ako sme vo ista soba. Ja barem taka razbrav iako ne mozam da dokazam deka e taka. Od sto sum cul kazuva.
Во ред. Ние имаме 500К вакцинирани. Имаме уште 200К вакцини. До есен нема ни теорија да стигнеме до 60-80% имунизација макар ја потрошиле и секоја една вакцина која ја имаме. Затоа мојот начин е реален за намалување на смртноста. А како отежителна околност се годишните одмори, така и дел од докторите конечно ќе може да си го искористат годишниот одмор.

1-5, не е 1-50 или 1-100. :D Знам дека полесно се шири, дури требаат околу 15 секунди. И да, младите полесно го шират, и тоа е точно. Инаку како ќе паѓа бранот на Делта, така ќе паѓа и репродукцијата. Не сум доктор, и јас читам. :)

Правиме микс сој. :unsure:

Правиме микс сој. :unsure:

(Индиски + Афрички) * северџански^2 = Omega

Јас не планирам со никоја вакцина да се вакцинирам...

Па што ако се вакцинирам?

Ќе живеам ли повеќе од орлите и од желките од Галапагос???

Toa vi e pogresen pristap na nekoi kako tebe, go prelezav nisto ne mi e znaci ne e strasno. Zrtvite za zal ne mozeme da gi prasame ali ima i lugje koi tesko pominale, so post-covid itn. Inace koj te tera nasilno da se vakciniras? Nema takvo nesto vo sekoja normalna drzava ne teraat prisilno da se vakciniras. Inace ne e ili da opravat zdravstvo ili vakcina tuku i edno i drugo. Ali so vakcina mu pomagas na krevkoto zdravstvo da se spravi. Nikoj ne e eksperimentalno gluvce nad 3 milijardi dozi se dadeni nad milijarda lugje celosno vakcinirani. To e.
Не, не и не..Игорче душо, далеку од тоа дека мислам не е ништо страшно, напротив, јас вирусов го прележав многу тешко, плуќата ми беа бели како млечно стакло, ме утепаа од зрачења, ртг и компјутери, лаборатории, ги имав сите можни симптоми...погрешно ме лечеа, со сумамеди и други антибиотици ми го намалија имунитетот, за на крај да завршам со кортико.
Бидна и помина.
Многу познаници ја немаа таа моја среќа, Бог да ги прости.
Гледам од моја страна, како обичен човек, бидејќи научниците се уште не излегле со цврсти докази...Значи, дали некој гарантира дека масовното вакцинирање ги спречува мутациите, оти како тргнале со менување на мислења, тешко!?
Зошто не се вакцинираат само ризични групи, како ги ставаат во ист кош млади и стари? Вакцина за грип се става на ризични групи а не на здрави луѓе а посебно не на млади.
@Ron Burgundy ти душичко гарант додека си на форумов и си куцкаш глупости, седиш со маска пред екран од страв да не те заразам јас невакцинираната и можеш слободно да даваш да те боцкаат се додека не те направат сито и решето.
Како почнале со најава за потреба од трета доза, рамења ќе им дупнат на луѓево додека помине цела грчка азбука.

Зошто многу малку се спомнуваат оние пациенти кои имаат прележано корона и имаат антитела?
Десет години пиев лек за алергија, за на крај да се повлече од употреба како штетен за човекот...така да, не би избрзувала мојата ќерка, која не е во ризична група, млада,права здрава, која треба допрва да ствара потомство, да ја изложам на нешто што се уште не е доволно испитано...а нели има секој право да прави што сака и мисли за своето здравје.
Автоматски споено мислење:

Подобрување на здравство е нешто што бара сериозно внимание и промена од корен.
Вакцинација нема никаква врска со руинирано здравство. Има врска со ментален скоп. Има врска со недоверба во самата наука и цивилизациски текови.
Луѓево во свемир се спремаат да одат ние дискутираме дали треба да се вакцинираме или не...
Вакцинацијата и те како има врска со руинирано здравство.
Сантели душо, наместо да се вакцинираме во спорстки сали, нели треба да си одиме во амбуланти кои ке бидат опремени со фрижидери, посебни соби, влезови и излези, обучен кадар....А овие како почнаа, уште со камиони да почнат да возат по селава и да вакцинираат кој стигнат на улица.
За да некој прими вакцини, нели треба да биде здрав, а како ќе го прегледаат во сала или на улица?
Тоа со менталниот склоп е друга работа, а и кога еден народ нема доверба во својата држава, 'ќе има и вакви "непослушници".

Последно уредено:
Вакцинацијата и те како има врска со руинирано здравство.
Сантели душо, наместо да се вакцинираме во спорстки сали, нели треба да си одиме во амбуланти кои ке бидат опремени со фрижидери, посебни соби, влезови и излези, обучен кадар....А овие како почнаа, уште со камиони да почнат да возат по селава и да вакцинираат кој стигнат на улица.
За да некој прими вакцини, нели треба да биде здрав, а како ќе го прегледаат во сала или на улица?
Тоа со менталниот склоп е друга работа, а и кога еден народ нема доверба во својата држава, 'ќе има и вакви "непослушници".
Во многу понапредни земји се вакцинира и во трговски центри и пред стадиони....
Тоа што го знаеме:
-вакцина намалува хоспитализација
-минимизира смртен исход
-драстично намалува трансмисија на вирусот

Сериозни причини ЗА вакцинација.
Аргументот да си здрав што се спомнува е во најмала рака глуп. Кој над 60 години е здрав? Колкав процент има тешки последици од нив по вакцинирањето? Веројатно толку мал што е незначаен. Ама... Вирусот во комбинација со нарушено здравје лесно може да ги покоси.
Јас немам никаква доверба во државата и тоа не влијае на мојот став во однос на вакцинирање. Ако чекав Несторовски, Даниловски или Пановски да ме просветлат кај ќе ми беше крајот...
Сериозни институции и имиња стојат како креатори на вакцини, еве како изгледа на светско ниво:
Тоа што сакам да го кажам тука не правиме муабет дали некој сака шкампи или не, работата е малку покомплексна.

Абе сериозно и верувате дека е против вакцините?Јас две раце сечам ако се нема прва вакцинирано и тоа со 3 дози,само провоцира да ве навлече у беспредметна дискусија,и за жал стално ке се најде некој да и реплицира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom