Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
И Шпанија е дозволена.
Мислам дека наскоро и цела ЕУ ќе ја дозволи.
Ако до сега до средина на сезона не ја пуштиле заборавете дека до следна година ќе ја пуштат.

Затоа што најслабо штити Синовакот (не Синофарм, постои разлика од тие пола милион пласиба што ни ги донесе Филипче), затоа што никаде не можеш слободно да патуваш со таа вакцина и затоа што листата на земји со Синовак е која од која. Во Европа ние, Албанија и Украина сме само.

Одобрена од СЗО додека ЕМА сеуште ја анализира, како и да е 50% ефикасност дека нема ни да се заразиш а многу поголем % дека ќе поминеш без хоспитализација

Почекај ќе донесат кај нас кај и да е, мислам дека нема ни во Ниш Спутник
Sabajle se javiv vi Vranje i vikaat deka imaat sputnik. Inace imam termin za kaj nas so Sinovak najverojatno. E sea koga vise se bockam zasto da ne odberam nesto podobro koga imam moznost. So sputnik imam vo familija sto se vakcinirani i znam deka stiti. Site osven vakciniranite se razbolea. Zatoa ja baram.

Каде се е призната Синовак за патување, има некоја статија? Не можам да најдам.
И дали некој има инфо колку дена пред и потоа не се пие алкохол?

Доаѓаш на форум да читаш за совети,треба чоек за неколку дена да се вакцинира ....Една страна корисни информации, следни 300 страни препокување и гомна јадење ...Ебате форумот ....30 минути да скролам ми требаше

Одобрена од СЗО додека ЕМА сеуште ја анализира, како и да е 50% ефикасност дека нема ни да се заразиш а многу поголем % дека ќе поминеш без хоспитализација
За хоспитализација сеуште нема peer-reviewed истражување.
СЗО се признава така што и не е некој репер. Индонезија сега за сега покажува дека Синовак и не е некоја заштита.

Денеска на пункт за вакцинација беше општ хаос, не знае кој кај тера.Од 10 закажано во 12 уште си чекаа ред.
Организација една голема нула.
Една жена сакаше да се тепа со персоналот дека пуштаа преку ред со врски, дојде полиција..

Нема да ја биде оваа држава.

Тешко народот.

Денеска на пункт за вакцинација беше општ хаос, не знае кој кај тера.Од 10 закажано во 12 уште си чекаа ред.
Организација една голема нула.
Една жена сакаше да се тепа со персоналот дека пуштаа преку ред со врски, дојде полиција..

Нема да ја биде оваа држава.

Тешко народот.
Еве ти одговор за ова, од другата тема за Корона. Ти лажеш сигурно.

Нема ни партиски ред, ни врски за Фајзер. Ја даваат на тие кои се на ред.
Ја у среда кога бев, сакав Синовак, они ми викаат или Фајзер, или ништо и ја си земав Фајзер (иако претходно си реков дека нема Фајзер да примам).
Исто и жена ми и сите кои беа дента.
Да ми закажеа еден ден подоцна, или да бев во друг град - Синовак ќе примев.

@Govinda - буразер, само да те потсетам дека пишав лична информација, да не ја пропуштиш, гарант ќе ти биде релевантна у некоја тема. Кажи им и на другите идиоти!

Каде се е призната Синовак за патување, има некоја статија? Не можам да најдам.
И дали некој има инфо колку дена пред и потоа не се пие алкохол?

Approvals
who-logo.png
WHO Emergency Use Listing
33 Countries

Во однос на Астра Зенека, има разлика помеѓу Ваксзеврија произведена во Британија и Ковишилд од Серум институтот од Индија.

Ковишилд е признаена од:

According to media reports, the Covishield vaccines are accepted as proof of immunity when travelling to these countries:
  1. Austria
  2. Estonia
  3. Germany
  4. Greece
  5. Iceland
  6. Ireland
  7. Slovenia
  8. Spain
  9. Switzerland
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
наскоро невакцинираниве ќе станат проблем. Ќе носат изгледа нешто како упозорење да знаеме кои се и да се пазиме.

Во врска со мерките на владата за делта сојов, треба да се прифаќаат одлуките со резерва и да се гледаат низ призма на изборите на есен и низ призма на обавезно одржување на пописот.

Така да, на пример - све е ок нека идат децата у школо, е нешто што ја не го фермам два посто.
Ја ќе одлучам дали ќе иде моето дете у школо или не.
Автоматски споено мислење:

наскоро невакцинираниве ќе станат проблем. Ќе носат изгледа нешто како упозорење да знаеме кои се и да се пазиме.
Треба нешто видливо да биде, некоја лента на рака или слично.
Со жута боја некој знак, ѕвезда нешто, за да полесно се приметуе од далеку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom