Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Некој знае со која вакцина, вакцинираат деновиве во Борис Трајковски?!!!!

Некој знае со која вакцина, вакцинираат деновиве во Борис Трајковски?!!!!
Со Синовак.
Вршат ревакцинација со Фајзер, а во поликлиникиве за постари луѓе даваат и Астра Зенека.

И цело време ќе биде само со Синовак, 500000 добија, од другото ништо немаме.

Со Синовак.
Вршат ревакцинација со Фајзер, а во поликлиникиве за постари луѓе даваат и Астра Зенека.

ne dobija i az od danska?

Има некој испитано антитела по втора доза Синофарм? :))

Имаше на фејсбук ковид групата еден месец дена после втора доза на Синофарм имаше тестирано антитела и излезе дека има али во мал број.Е сега докторите викаат дека не треба да се базираме на количината туку на фактот дека вакцината произвела антитела.Е сега во иднина дали ке се покачат или не тоа времето ке покаже.

Во март, две недели после втора доза. Вредност на индекс 42, праг на индекс 20.

(Лабораторијата не ги пресметува индекси, не апсолутни вредности )

Супер, фала дечки

Во март, две недели после втора доза. Вредност на индекс 42, праг на индекс 20.

(Лабораторијата не ги пресметува индекси, не апсолутни вредности )

во која лабараторија?
јас пред вакцина во Биотек имав 27,5 според нивен индекс затоа пак ке праам за месец дена кај нив за да споредам
у Систина пример ако имаш 2 индекс ондак сметаат дека имаш антитела
има и европска вредност/единица само незнам дали по сите лабаратории го имаат и тој податок

Sent from my iPhone using Tapatalk

Со Синовак.

Кажете ми како се погодени Синовак ? За на 9ти ќе мора да да идам . За луѓе со епилепсија имате инфо дали прават проблеми ? Целев на Фајзер оти ја викаа добра за епилепсија.

Кажете ми како се погодени Синовак ? За на 9ти ќе мора да да идам . За луѓе со епилепсија имате инфо дали прават проблеми ? Целев на Фајзер оти ја викаа добра за епилепсија.
There is no evidence that persons with epilepsy are at higher risk of side effects after vaccination. As with any vaccine, some persons may develop a fever which could lower their seizure threshold for the short term, and rarely could result in a break-through seizure.
Нема докази дека луѓето со епилепсија се изложени на поголем ризик од несакани ефекти по вакцинацијата. Како и со секоја вакцина, кај некои луѓе може да се развие треска што може да го намали прагот на напад на краток рок, и ретко може да резултира со напад.

Нема ни партиски ред, ни врски за Фајзер. Ја даваат на тие кои се на ред.
Ја у среда кога бев, сакав Синовак, они ми викаат или Фајзер, или ништо и ја си земав Фајзер (иако претходно си реков дека нема Фајзер да примам).
Исто и жена ми и сите кои беа дента.
Да ми закажеа еден ден подоцна, или да бев во друг град - Синовак ќе примев.

@Govinda - буразер, само да те потсетам дека пишав лична информација, да не ја пропуштиш, гарант ќе ти биде релевантна у некоја тема. Кажи им и на другите идиоти!

Последно уредено:
во која лабараторија?
јас пред вакцина во Биотек имав 27,5 според нивен индекс затоа пак ке праам за месец дена кај нив за да споредам
у Систина пример ако имаш 2 индекс ондак сметаат дека имаш антитела
има и европска вредност/единица само незнам дали по сите лабаратории го имаат и тој податок
Во Србија беше направено, ама ги неам пред мене резултатите.

Гледајте која е референтната вредност.

Нема ни партиски ред, ни врски за Фајзер. Ја даваат на тие кои се на ред.
Ја у среда кога бев, сакав Синовак, они ми викаат или Фајзер, или ништо и ја си земав Фајзер (иако претходно си реков дека нема Фајзер да примам).
Исто и жена ми и сите кои беа дента.
Да ми закажеа еден ден подоцна, или да бев во друг град - Синовак ќе примев.

@Govinda - буразер, само да те потсетам дека пишав лична информација, да не ја пропуштиш, гарант ќе ти биде релевантна у некоја тема. Кажи им и на другите идиоти!
Конечно еден убав искрен одговор и да си ги затнат муцките оние кои цело време шират дезинформации.
(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom