ЕУРО 2020 - Нокаут фаза

Кои репрезентации ќе стигнат до финалето на ЕУРО 2020?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ма ни во топ 10 не е според експертите на форумот.
Повторно се вртиме со истиот муабет, ајде наброј ми барем 3 на ЕП кои изиграа подобро од Мегваер.
Подобар од Мегваер е само Ван Дајк (т.е. беше пред повредата, сега ќе видиме во каква форма ќе се врати). Ако дотуркаат Англија до крај, Мегваер ќе биди во тимот на првенството.

Онака.

Него, друго нешто начекав што ми упадна у очи доека ја листав ова дефанзивнава статистика. У очи ми упадна играчот со највеќе изгубени tackles односно старови/дуели, од вкупно 10, изгубил 8. Нголо Канте.

И сеа прашањето ми е, на оправдувањето дека на Погба му било многу лесно да игра со играч како Канте покрај него, демек на тоа највеќе се должи добриот Погбин настап на турниров, а тој играч и не ни изигра нешто особено, настрана статистичкиов показател кој само покажува колку бил лош у неговата најдобра карактеристика.
:toe:

п.с некој рече дека Гвардиол од Хрватска бил спор. 33.3 км/ч развил брзина. Исто и Кристенсен.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338

п.с некој рече дека Гвардиол од Хрватска бил спор. 33.3 км/ч развил брзина. Исто и Кристенсен.
Џабе ако им треба пола терен за да ја развиват таа брзина. Не може некој со такви предиспозиции да биде брз.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Џабе ако им треба пола терен за да ја развиват таа брзина. Не може некој со такви предиспозиции да биде брз.
Па бекови се да ти ебам. :D

Не бе онака ми упадна у очи Кристенсен а и за Гвардиол ми текна дека начекав таков коментар.
Мада точно е тоа што викаш, поготово за високите луѓе, доека се улетаат :D

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.089

Онака.

Него, друго нешто начекав што ми упадна у очи доека ја листав ова дефанзивнава статистика. У очи ми упадна играчот со највеќе изгубени tackles односно старови/дуели, од вкупно 10, изгубил 8. Нголо Канте.

И сеа прашањето ми е, на оправдувањето дека на Погба му било многу лесно да игра со играч како Канте покрај него, демек на тоа највеќе се должи добриот Погбин настап на турниров, а тој играч и не ни изигра нешто особено, настрана статистичкиов показател кој само покажува колку бил лош у неговата најдобра карактеристика.

Перформансот на Погба ваљда не зависи директно од перформансот на Канте. Канте позади него по автоматизам му дава поголема слобода да движи напред и да е офанзивно ориентиран. А би рекол и психолошки е полабав.

Океј, овој киксирал при стартови, ама не знам, има и други параметри за неговиот перформанс, како пресечени топки, спречени контра напади и слично..

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Дека се преплаќаат играчи, се преплаќаат, скоро никој не вреди за сумата за која е платен, и тоа го имам кажано неколку пати.
Исто така стои дека има доста квалитетни стопери. Но да се наведуваат како доста подобри од Мегваер е во најмала рака смешно.
Поентата ми е дека Мегваер е најпотценетиот играч од јавноста и играч кој постојано се омаловажува и тоа е факт.
Иначе вчерашната му беше втора утакмица на ЕП, првата му беше против Чешка, после скоро два месеци пауза.
Автоматски споено мислење:

Не го земам јас ЕП како репер, туку постојано откако е во Јунајтед (но ретко кој го има испратено таму, поголемиот дел најчесто мислењето го формираат врз основа на мемиња кои се вадат за него). ЕП го споменав како најсвеж пример.
Да се форсира Мегваер како некој фактор на турнирот, демек игра прејако е многу релативно да се збори. Зошто?

Англија игра, барем на хартија подефанзивно од најдефанзивната Италија во историјата на фудбалот.
3 Централни одбранбени, 2 винг бека и 2 деструктивци на средина. Веројатно доволно кажува колку доверба има Саутгејт врз сите од таа линија и зашто игра со таква мизерна формација. Киксери сите до еден(особено на големи нокаут натпревари).

Многу тимски се брани Англија и општо има скроз дефанзивен пристап на првенствово, поради тоа што се тотално нестабилни позади.

Дали Мегваер е човек на кој можеш да се потпреш при 4-3-3 или 4-2-3-1 формација со некој "малку надпросечен" како Линделоф? - Апсолутно не. Исто би рекол и за Стоунс. Едноставно за да бидат светска класа и да бидат топ X во свет мора да играат заедно со некој што е исто светска класа.

Стоунс типичен пример, му донесоа светска класа играч, и он заличе на таков. претходно со еве би рекол "надпросечни" партнери во одбрана како Лапорт или Отаменди и он беше далеку од тие "топ 3/топ 5/топ Х" во светот.

Светска класа дефанзивец, ќе го крене нивото на својот партнер во одбрана, а нема самиот он да се спушти на негово ниво (надпросечен дефанзивец).

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Да се форсира Мегваер како некој фактор на турнирот, демек игра прејако е многу релативно да се збори. Зошто?

Англија игра, барем на хартија подефанзивно од најдефанзивната Италија во историјата на фудбалот.
3 Централни одбранбени, 2 винг бека и 2 деструктивци на средина. Веројатно доволно кажува колку доверба има Саутгејт врз сите од таа линија и зашто игра со таква мизерна формација. Киксери сите до еден(особено на големи нокаут натпревари).

Многу тимски се брани Англија и општо има скроз дефанзивен пристап на првенствово, поради тоа што се тотално нестабилни позади.

Дали Мегваер е човек на кој можеш да се потпреш при 4-3-3 или 4-2-3-1 формација со некој "малку надпросечен" како Линделоф? - Апсолутно не. Исто би рекол и за Стоунс. Едноставно за да бидат светска класа и да бидат топ X во свет мора да играат заедно со некој што е исто светска класа.

Стоунс типичен пример, му донесоа светска класа играч, и он заличе на таков. претходно со еве би рекол "надпросечни" партнери во одбрана како Лапорт или Отаменди и он беше далеку од тие "топ 3/топ 5/топ Х" во светот.

Светска класа дефанзивец, ќе го крене нивото на својот партнер во одбрана, а нема самиот он да се спушти на негово ниво (надпросечен дефанзивец).
Види, поентата ми беше бидејќи поголем дел од членовите Мегваер го правеа како да е Џонс втор дел, а реалноста е сосема друга. Доколку ги изгледа утакмиците на Јунајтед откако се повреди, ќе сфатиш колкав импакт има и дека ја држи цела одбрана. Изминатата сезона беше број 1 стопер во ПЛ, и секој кој гледа реално неможи да го негира тој факт, и статистички и според она што го гледам јас - делувањето на терен.
И Линделоф на моменти не е ни просечен, туку е дно. И Рио и Видиќ да играат во пар со Линделоф ќе ви делуваат како аматери.

Онака.

Абе сега ако гледаме по оваа статистика, цела дефанзива на Украина, Блинд и слични се класа над Мегваер, Шкриниар...:)

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.281

Клонови ли треба да прави Мегваер за да го спасува Линделоф од глупостите при воздушни топки ? И тоа онака просечни воздушни топки или дуел игра при прекин.
Инаку при позиционирање и кохезија се солидни, ама има слабости во играта Линделоф (покрај повредата на кичма) и лесна цел е. Сезонава сите (или 99%) од грешките/глупите голови им се при прекини/воздушни дуели.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
Tакви гадови како Англичаните ниту имало ниту ќе има на овој свет, јасно е дека некој овде сака да релативизира но да даваш преку десет секунди девојче како плаче во најкрупен кадар покажува какви комплекси имат набиено тоа гомната од Германциве, штета што вчера ја усраа работава, инаку ќе уживав да ги гледам како патат, ајде уште послатко ќе е братска Украина да ги плесне во Рим.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom