Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ja pocnavte li sezonata na ladenje gi sefrosavte li na Lasenje klimive godinava ?

Jas denes ja pustiv toplo e ne se trpi zeskovo

Дајте совет како да го решам капењето на климата, цревото е ставено ама сепак капе на ладење, дали е нормално и како да го решам да не ми се качува комшиката да ме замара?
Иначе не е пристапна многу климата :)
Pa zavisi sto komshika imas… dali da go resavas problemot ili da prodolzi da se kacuva :)

Класичен спин.

Сеа ќе ви ги покаже корејските мачиња Џонтра.

Ja pocnavte li sezonata na ladenje gi sefrosavte li na Lasenje klimive godinava ?

Jas denes ja pustiv toplo e ne se trpi zeskovo
Да, и увидов дека Tosot Muse ECO има низок трошок на ладење ( спушти до 130w ) за разлика од Gree Fairy 3.5kw за која не бев сигурен дали лади или грее во однос на трошок :))

deadline-contenders-new-york-thumbnails-parasite.jpg

Мачињата на Џонтра. Нежност и топлина.
Тие само на ѕид ги има, да им се восхитува пред спиење. :LOL:

Ako e grda voopsto ne ja slikaj :p
Не е во ред само јас да патам
Автоматски споено мислење:

Screenshot_2021-06-21-16-07-58-149_com.miui.videoplayer.jpg
Како што приметив, тече помеѓу лулето и цревото, како се вади лулето, само се тегне надоле или?
Хансол бтв

Screenshot_2021-06-21-16-07-58-149_com.miui.videoplayer.jpg
Како што приметив, тече помеѓу лулето и цревото, како се вади лулето, само се тегне надоле или?
Хансол бтв
@kodus @PticaSelica

Последно уредено:
Не е во ред само јас да патам

Прегледај го приврзокот 299248
Хансол бтв

@kodus @PticaSelica
Ако веќе си почнал со ладење тогаш водата доаѓа од внатрешната единица па барај и следи го цревото што излегува од ѕидот заедно со бакарните цефки на надвор накај надворшната.
Сега сигурно ти е внесено во тацната од надворешнат единица за да проаѓа низ лулето надолу низ едно одводно црево.
И со тек на време, дихтот меѓу лулето и цревото попуштил па почнало да капе....
Ако не ти е на дофат лулето, можеби можеш да го дисигнеш цревото што излеува од внатрешноста низ ѕидот и од тука да го продолжиш со ново црево до соодветен одвод или тубиче каде ќе се собира и никому нема да пречи.

@zlatko_ti412 На дофат ми е лулето, само не знам како се вади да не го скршам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom