Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Evo mog posta
DedaTrajko, post: 9307356, member: 140514"]
Samo da javim rasplet sa klimama u Kumanovu.
Stan je tacno 77,5m2. Novogradnja, izolacija full kako treba.
Tri prostorije, 30+16+12, hodnik 10, kupatilo 9,5 m2.
Skinute 2 x Gree Muse.
Postavljene 3 kom Fujitsu, 1 x 12LM, 2 x 07LM. Franko instalirano, sve ukupno oko 1.100e. Ovi iz Hidroseta stvarno preterase sa brendom Fujitsu :)

Lose si razumeo. Klime su dovezene iz Srbije, kupljene tamo, monter bio iz Srbije takodje, u Hidroset-u su skupe, na to sam mislio. A cak i znam jednog od vlasnika.
Nisam slikao, niti hocu, jer nema potrebe.
Zet se nije uclanio na forum, a bas je hteo :). Nema bas vremena.

Hvala ti sto me i u pisca pretvori. :)
Poz Trajko Grimm , Баснописец :)
Deda, ove tvoje izjave mozda tebi sluze kao reklamu da se u MK iz Srbije moze doneti za jeftino fujitsu.
Al zanemarujes bitni fakat da je to kaznjivo po zakonu, jer ovde u Mk ima drugog zasuipnika za Fujitsu, upitno je i dali su te klime sto su navodno zavrsile u Kumanovu prosle carinsku kontrolu i placena carina, vi propagirate Sverc Komerc i Zet iz Kumanova se zbog toga ovde nikad nece legitimirati.
Lako ce te naci istrazni organi po IP adresi od koje pises i ovo ce da ti bude zadnja prodaja u MK ako se uopce desila i to nije izmisljena Basnopojka.

Последно уредено:
Член од
11 јули 2019
Мислења
298
Поени од реакции
435
Evo mog posta
DedaTrajko, post: 9307356, member: 140514"]
Samo da javim rasplet sa klimama u Kumanovu.
Stan je tacno 77,5m2. Novogradnja, izolacija full kako treba.
Tri prostorije, 30+16+12, hodnik 10, kupatilo 9,5 m2.
Skinute 2 x Gree Muse.
Postavljene 3 kom Fujitsu, 1 x 12LM, 2 x 07LM. Franko instalirano, sve ukupno oko 1.100e. Ovi iz Hidroseta stvarno preterase sa brendom Fujitsu :)

[/QUOTE]
Lose si razumeo. Klime su dovezene iz Srbije, kupljene tamo, monter bio iz Srbije takodje, u Hidroset-u su skupe, na to sam mislio. A cak i znam jednog od vlasnika.

[/QUOTE]

Neka te je sramota godina Deda , švercaš i klime i montera , i još se s time javno hvališ...
Dodaj u potpis i Švercer klima uredjaja- diplomirani..

Последно уредено:
Член од
25 декември 2018
Мислења
541
Поени од реакции
559
Neka te je sramota godina Deda , švercaš i klime i montera , i još se s time javno hvališ...
40% од корисните на клими овде имаат купено од Грција, оти x2 се поефтини од кај нас Mitsu AP/FH Toshiba Suzumi + на граница му враќаат данокот

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
40% од корисните на клими овде имаат купено од Грција, оти x2 се поефтини од кај нас Mitsu AP/FH Toshiba Suzumi + на граница му враќаат данокот
Plus pravat tezok sverc i krivicno delo kaznivo so zakon, ama ok vazno kupile poevtino.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834

[/QUOTE]

[/QUOTE]
Katastrofa, uste pa se fali.
Автоматски споено мислење:

Ne edna, tuku 3 klimi....

Член од
11 јули 2019
Мислења
298
Поени од реакции
435

[/QUOTE]
Katastrofa, uste pa se fali.

Ne edna, tuku 3 klimi....
[/QUOTE]

Vjerovatnije što @ Strelec kaže , reklama ... Švercati 3 klime , montera i da se javno hvališ moraš ili biti glup ili guraš reklamu.. Mislim oštećuješ budzet susjedne Mkd , radiš krivično djelo , jer zetu ( koji već ima klime !? ) , klima neće da modulira na 200w ? Dobra priča...

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Jas mislam deka nema efekt od lagi od izvrtuvanje od temata ,prvo bidejki ne ste sigurni dali tie inverter uredi ne se kupeni vo srbija i regularno plateni davacki ili tri uredi eden po eden so vrednost do 350evra ne se vneseni i prijaveni na vlez vo drvava i zatoa e nekulturno i nesoodvetno toa svercer itn.
Jas imam poveke proizvodi kupeno od Bugarija Grcija za koi sum vratil ddv a ne sum platil davacki a sum gi prijavil uredno na carina.
A vo odnos na korisnicite na gree uredi sto ne im moduliraat,nikoj ne kaza deka ne rabotat ili negreat pa da se kazuva zver kamen beton klimi bile ,ednostavno sme platile edno sme dobile drugo ,i ima ednostavno resenie namesto navredi kon korisnicite .
Odnosno da si pisat realno i da pocnat da si imaat zadovolni korisnici koi ke gi pofalat uredite.Eve za primer ako na gree gtech 3.5kw si pisat specifikacija na potrosuvacka modulacija ladenje od 160w-1650w
greenje 500w-1650w mislam deka bi steknale novi kupuvaci na koi im odgovaraat ovie parametri i bi imale pozitivno mislenje pa i preporaka ,i ke nema izlazani pa makar i 100testovi da se pravat ,ke si ispolnuva sto pisuva i site zadovolni i nema da se slucuvaat prepukuvanja dokazuvanja ovde i premolcuvanje fakti pa se startuva so navredi.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Член од
27 јуни 2018
Мислења
218
Поени од реакции
609
Еве сте сите монтери продавачи на клими на површина од еден пост излеговте,климата не била купена во државата и автоматски тука обвиненија за шверц, па уште кривични дела Lol. Толку од објектовноста форумска и дискусија за економичнп греење :)

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

D

Deleted member 12196

Гостин
Jas mislam deka nema efekt od lagi od izvrtuvanje od temata ,prvo bidejki ne ste sigurni dali tie inverter uredi ne se kupeni vo srbija i regularno plateni davacki ili tri uredi eden po eden so vrednost do 350evra ne se vneseni i prijaveni na vlez vo drvava i zatoa e nekulturno i nesoodvetno toa svercer itn.
Jas imam poveke proizvodi kupeno od Bugarija Grcija za koi sum vratil ddv a ne sum platil davacki a sum gi prijavil uredno na carina.
A vo odnos na korisnicite na gree uredi sto ne im moduliraat,nikoj ne kaza deka ne rabotat ili negreat pa da se kazuva zver kamen beton klimi bile ,ednostavno sme platile edno sme dobile drugo ,i ima ednostavno resenie namesto navredi kon korisnicite .
Odnosno da si pisat realno i da pocnat da si imaat zadovolni korisnici koi ke gi pofalat uredite.Eve za primer ako na gree gtech 3.5kw si pisat specifikacija na potrosuvacka modulacija ladenje od 160w-1650w
greenje 500w-1650w mislam deka bi steknale novi kupuvaci na koi im odgovaraat ovie parametri i bi imale pozitivno mislenje pa i preporaka ,i ke nema izlazani pa makar i 100testovi da se pravat ,ke si ispolnuva sto pisuva i site zadovolni i nema da se slucuvaat prepukuvanja dokazuvanja ovde i premolcuvanje fakti pa se startuva so navredi.

Проблемот е што немаат аргументи. Затоа преминуваат на навреди.

Не можат да кажат дека климата модулира на 180W (претходно и тоа го правеа со постирање на слики од други форуми) бидејќи климата е жив сведок. Имаше повикување од членови да одат и да проверат, ама МУКЛА. Знаат дека корисниците се во право, Gree климите не модулираат добро.

Ако не лажат (дека модулира на 180W) не ќе имаат купувачи. Има други брендови кои модулираат далеку подобро.

Дали е кривично дело што некој купил клима од Србија (или Грција) или е кривично дело што некој продава со лажна декларација?

Член од
11 јули 2019
Мислења
298
Поени од реакции
435
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Проблемот е што немаат аргументи. Затоа преминуваат на навреди.

Не можат да кажат дека климата модулира на 180W (претходно и тоа го правеа со постирање на слики од други форуми) бидејќи климата е жив сведок. Имаше повикување од членови да одат и да проверат, ама МУКЛА. Знаат дека корисниците се во право, Gree климите не модулираат добро.

Ако не лажат (дека модулира на 180W) не ќе имаат купувачи. Има други брендови кои модулираат далеку подобро.

Дали е кривично дело што некој купил клима од Србија (или Грција) или е кривично дело што некој продава со лажна декларација?
Krivicno delo e da svercuvas, kako sto se pravi i go pravat.
Nitu eden proizvoditel, NITU EDEN, ne ti garantira deka ti doma ke go postignes toa sto e deklarirano na proizvodot.

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Mislam deka ima poveke raboti tocni koi sum gi uvidel vo moeto rabotenje vo podazba 25 i poveke godini ,proizvoditeli i brendovi sto celat kon rastenje na brojot na zadovolni korisnici na podolg rok ,gledaat da dostavat kvalitet kako i ponudata i proizvodot po kupuvanje da gi ispolni ocekuvanjata na kupuvacot ako ne i da gi nadmini, a ovie drugive koi samo sakaat da bildaat kolicini nezapazuvanje na kvalitet na podolg rok mnogu zaostanuvaat vo prodazba prema proizvodite koi celat na kvalitet i cesto ili gi prevzema nov uvoznik ili totalno gi snemuva od ponuda vo prodazba ,i ako se raboti za proizvodi sto imaat garancija ostanuvaat bez garancija i rezervni delovi.

D

Deleted member 12196

Гостин
Krivicno delo e da svercuvas, kako sto se pravi i go pravat.
Nitu eden proizvoditel, NITU EDEN, ne ti garantira deka ti doma ke go postignes toa sto e deklarirano na proizvodot.
До 350 евра не е никаков шверц. За своја употреба секој може да пренесе таква вредност преку граница. Одиме тројца, носиме три клими.

Ниту еден производител (или продавач) не смее да декларира нешто кое не одговара на вистината. Јас разбирам дека кај мене дома можеби не може да спушти на 180 вати, ама да не може да спушти под 700, тоа е веќе чиста превара. Кривично дело.

U Crown ниту во лабораториски услови не може да спушти колку е деклариран. Кривично дело.

Evo pa se nagledaj kako ne mogu...

Извини, ама не верувам на никакво видео. Тоа може да се штелува по желба. Верувам само на она што ќе го видам на лице место.

Член од
11 јули 2019
Мислења
298
Поени од реакции
435
Извини, ама не верувам на никакво видео. Тоа може да се штелува по желба. Верувам само на она што ќе го видам на лице место.
A što misliš onda da bi tebi neko vjerovao to šta ti pričaš ?

Bergen најдобро модулира, штета дома што го немаш.
Imam u stvari , 3 komada od 7 ukupno..
LomoQB 12 , ovaj bergen je rebrendirani lomoqb..

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom