ЕУРО 2020 - Група Ц (Холандија, Украина, Австрија, МАКЕДОНИЈА)

Македонија ќе се пласира во нокаут фазата како...?

• Вкупно гласачи
    162
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.829
Поени од реакции
23.068
Eпа тоа е таа разлика што скоро сите австријци играат прва постава во своите клубови кои 90% се од Германија, а нашиве сите се замени или воопшто не играат за своите клубови, освен Адеми каде што е стандарден..
Јас јадев гомна за тие играчи кои воопшто немаат минутажа во своите тимови дека не треба да играат за Македонија на почетокот од темава ама ми кажаа дека Трајковски имал завидна техника, дриблинг и страшен шут и дека мора да игра, па дури и прв тим. :confused:
Максимум што требаше да му се даде на еден таков играч со 500 минути одиграни во две сезони се последните 10 минути кога губевме 2-1 и тоа ептен дека сме во недодстаток на квалитет на таа позиција ама тоа е затоа што Мрме одлучи така.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.284
Поени од реакции
18.461
Ја претераа со изјавите малку. Пиша некој поназад, последни сме рангирани на Европското и земаш изјавуваш дека сигурно ќе ја поминеме групата, калма малку јесте не е толку силна групава ама реално по квалитет сме последни.
Репрезентации како Германија и Франција одат со респект на пресконференции и не даваат такви смешни изјави камоли ние.

Победата над Германија му ги зголеми апетитите на навивачите изгледа и ги летна во облаци.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Нема врска, премногу се замарате со тоа. Мене ме радува што размислуваат вака, се сеќавам на еден поинаков менталитет со кој знаевме да не поминеме центар некогаш. Мора да веруваш во себе, во спортот тоа е многу важно. Кога си најслаб мора да се мотивираш инаку ќе излезеш со спуштени гаќи и ќе те наполнат од голови. Не споредувајте со големите репрезентации, тие точно знаат што можат и нивната психологија е поинаква, ќе ги изверглаат познатите фрази на прес ради реда и ќе се вратат на подготовки. Ние не знаеме дали можеме и колку можеме и затоа играчите се храбрат едни со други и самите себе. Тоа е се што имаме.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.275
Поени од реакции
113.256
Извини Пиги, морално беше.
Ако Драгонски ти има јак хумор треба сериозно да посетиш некоја институција. :D Најголемиот кансор го сее низ нет просторот.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.284
Поени од реакции
18.461
Нема врска, премногу се замарате со тоа. Мене ме радува што размислуваат вака, се сеќавам на еден поинаков менталитет со кој знаевме да не поминеме центар некогаш. Мора да веруваш во себе, во спортот тоа е многу важно. Кога си најслаб мора да се мотивираш инаку ќе излезеш со спуштени гаќи и ќе те наполнат од голови. Не споредувајте со големите репрезентации, тие точно знаат што можат и нивната психологија е поинаква, ќе ги изверглаат познатите фрази на прес ради реда и ќе се вратат на подготовки. Ние не знаеме дали можеме и колку можеме и затоа играчите се храбрат едни со други и самите себе. Тоа е се што имаме.
Едно е да имаш самодоверба а друго е да се јачаш као небаре светска веле сила си. Мене ме радува менталитетот што на секој натпревар се оди на победа ама изјавите не му требаат во јавност. Нема везе, не дека му замервам на играчите ама треба кон секоја репрезентација да се оди со респект, значи не со турнати гаќи туку со респект.
И после се лутиме кога ќе ни се помоча некој в сурат како онај бричот Арнаутович, епа кога знаат да се курчат тогаш ...

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Ако Драгонски ти има јак хумор треба сериозно да посетиш некоја институција. :D Најголемиот кансор го сее низ нет просторот.
Твое мислење, за разлика од многу "смешни" ликови од форумот а и луѓе кои живеат од тоа, Драгонски навистина е смешен.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.929
Поени од реакции
9.487
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.160
Поени од реакции
10.111
Нема ништо лошо кажано.
Мора да не победат ако сакаат да одат понатаму, исто како и ние, ако сакаме да одиме во втора рунда мора да ги победиме нив. Со нерешено или пораз смалени се шансите за такво нешто.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.284
Поени од реакции
18.461
Мене Австрија ми е поквалитетна репрезентација од Украина, не знам оти секојдневно слушам изјави дека Австрија сме морале да ја победиме оти била најслаба од сите противници.
Сите играчи играат во добри клубови во Бундеслигата, кој следи Бундес ги знае.
Реално и добро се држевме со ваква репрезентација, плус не заборавајте дека имавме и деби натпревар на големо натпреварување.
Ако изиграме како во прво полувреме со Австрија имаме шанси со Украина, да се затвори убаво оној Јармоленко и да не го оставаат на шут никако, видовме со Холандија шо напрај, еврогол даде, од секаде шутира.

Член од
6 мај 2021
Мислења
705
Поени од реакции
1.290
Нема ништо лошо кажано.
Мора да не победат ако сакаат да одат понатаму, исто како и ние, ако сакаме да одиме во втора рунда мора да ги победиме нив. Со нерешено или пораз смалени се шансите за такво нешто.
Мислам со пораз немаме шанси ? Некој пиша погоре дека ни требаат 4 бода за пролаз понатаму, победа со Украина и нерешено со Холандија дај боже и победа да е.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.565
Поени од реакции
5.608
Мислам со пораз немаме шанси ? Некој пиша погоре дека ни требаат 4 бода за пролаз понатаму, победа со Украина и нерешено со Холандија дај боже и победа да е.
Математички и со 3 бода имаме шанси да идеме понатаму ако ни се поклопат коцките, т.е ако Ние ги победиме Украина со 2 гола разлика.

Но со 4 е најсигурно.

Реално и имаме шанси. Наше е само да изиграме добра партија

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Abe ako tepame nekako so ukraina, ima da izgineme so holandija, ako treba i bus ke parkirame pred gol za toj 1 bod.. ma da i so 4 boda bi bile 2ri, ako naravno ja tepame ukraina a avstrija izgubi i od ukraina i od holandija

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom