Ne bilo lesno da ja sledis svojata reprezentacija na edno EP, izminative godini lagano si gledav EP i uzivav vo reprezentaciite koi igraat ubav fudbal, bez euforija, stresovi, nervozi.
Sega cel fokus mi e kon nasata reprezentacija, ako ne napravime nisto i turnirot ke mi se odmili, ednostavno drug e pristapot kon prvenstvoto koga igra tvojata zemja.
Postoi razocaruvanje od ovoj poraz, premnogu euforicno go cekavme toj moment, se bese nasoceno kon nasata reprezentacija, imavme golemi ocekuvanja, edna Germanija ja plesnavme srede Duisburg i apetitite uste poveke se zgolemija.
Mnogu mi e krivo sto ne izvadivme povolen rezultat, vakvi gomnarski faci kako ovoj Alaba i Arnautovic koga se raduvaa na pobedata mi idese televizirot da go frlam.
Ne stavija vo golem trans igracite pred se po pobedata protiv Germanija i zatoa mnogu tesko go prifakame ovoj poraz, ednostavno ja pleskas Germanija a gubis vo prv natprevar na EP od ovie kvazi svabi, tesko moze da se progolta takvata situacija.
Za slednite natprevari ne sum bas optimist, no covecki e da se nadevas deka sepak Makedonija moze da ja projde fazata, daj boze da bide taka.