...точно, ја укина таксата за ТВрадиодифузија, го укина додатокот за трето дете, го укина психолошкиот тест при вработување посебно кај директориски места, укина полагање на тестови на директорите пред да ја добијат функцијата, ги укина задолжително знаење на англиски или друг странски јазик на високи позици на вработување како и години на искуство на тоа работно место за што конкурира за висока позиција, го прекина градењето на автопатот Кичево -Охрид,
не ја реши Електронската картица за здравствена заштита, образованието ни е кој како сака и каде сака да си купи дипломи, а тие што ќе откријат манипулации и злоупотреба истите одговараат за бруталност и се остранети, почнавме со производство на марихуана, укинати многу земјоделски субвенции, издавање на македонски пасоши на странци кои немат благе везе со МКД т.е. над 200 сомнителни лица со докажан недокажано криминална активност што со македонски пасош ја брука МКД низ крими активности низ светот, не почна да гради ама баш никаков ниеден објект, ниту клинички центар, ниту било кој објект...освен еден тревник на плоштад од не знам колку шестцифрени евра, па се до донирани вакцини, поради големата алчност за провизија при купување со сопствени пари вакцини,
судството покорумпирано здравје, циркуси со Катица Јанева, циркуси со СЈО ( како дел и Апасиев) , брука за судството со нивни високи самоодредени исплати и патни трошоци, купување на 45 возила за министерствата, а немање амбулантски возила,
до утре можам да го пишам денешното „ништо“ наспрам минатото „ништо“!
па некако ништото на предходната владеачка партија е многу помало од ништото на сегашната што ти некако не ти се гледа ( па и Апасиев го сметам веќе во ова моментално ништо), а тоа е менување на името на државата, губење на идентитетот и историјата, јазикот, ама што да пишувам јас тука, тебе qур те боли за МКД таму во ЕУ, гледам јас бајаги месечни исплатување за општо замајување на народот со месечни пишанки на рандом Нет, сите ние веќе сме родени во непостоечка држава дали тоа ти е јасно, поголемо ништо што направиле овие денес на Власт го нема ниту ЌЕ, ЌЕ , ЌЕ има!
...омилена денешна активност на терен ќе, ќе, ќе направиме!
( а замисли не сум партиски човек, а тек да бидам!)