Македонска фудбалска репрезентација

Член од
2 август 2017
Мислења
292
Поени од реакции
443
Не бре грешка го пишав ,мислев на еден наш во Казакстан што игра дефанзивец,Алекса Алеманович....Алмерович :ROFLMAO: Еј,дебата извадивте по една грешка само пишано .... Луди сте :LOL:
Само по една грешка во секој збор, ништо страшно :icon_lol:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.925
Поени од реакции
17.913
Не бре грешка го пишав ,мислев на еден наш во Казакстан што игра дефанзивец,Алекса Алеманович....Алмерович :ROFLMAO: Еј,дебата извадивте по една грешка само пишано .... Луди сте :LOL:
Не е Алеманович, него е Амановиќ.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.752
Поени од реакции
6.157

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.925
Поени од реакции
17.913
Брат греота е да не го знаеш презимето на фудбалер кој настапува за твојата држава во услови кога имаш интернет. А и работиш во кладилница!

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.909
Поени од реакции
2.943
Kakva dominacija vo vtoriot del, ne im dadovme da zemaat vozduh ovie Kazakhstan :D
Mnogo mi e milo sto Curlinov i Ristovski realiziraa, cestitki za prvencite, ova neka bide eden voved za bleskava reprezentativna kariera.
Dobro e da imame takvi aduti od senka, kako kec na desetka ke ni se najdat na EP.
Odime na EP :oeoeoe: :oeoeoe: :oeoeoe:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.133
Пред 4 т.е. 5 год имаше едно списание Sport Box и пред ЕП имаше издание со се поврзано за ЕП 2016 во Франција. Посебни страни за секоја репрезентација и секако убав распоред на натпревари каде можеш и да запишуваш резултати, баш како албум. Башка што за 200 ден ја имаше и гратис Автобиографијата на Фергусон. Дали има уште живо некое слично списание кое може да излезе во ваква варијанта пред ЕП. Ако забележи некој, одма нека информира тука.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.118
Поени од реакции
4.119
Двајцата би биле најверојатно Радески и Стојановски, а третиот претпоставувам некој од Велкоски или Хасани

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.206
Пред 4 т.е. 5 год имаше едно списание Sport Box и пред ЕП имаше издание со се поврзано за ЕП 2016 во Франција. Посебни страни за секоја репрезентација и секако убав распоред на натпревари каде можеш и да запишуваш резултати, баш како албум. Башка што за 200 ден ја имаше и гратис Автобиографијата на Фергусон. Дали има уште живо некое слично списание кое може да излезе во ваква варијанта пред ЕП. Ако забележи некој, одма нека информира тука.
Тешко ова, едино ако има некое увозно списание од Србија.
Кај нас квалитетни списанија опстануваат два до три броја.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Би кажал неколку важни работи пред да почетокот на европското првенство:

За Барди:

Ја да сум на негово место у понеделник палам кола самоинициативно и анонимно правам тест у Тирана, нечујно и тивко. А може да фатам транзит Србија, Косово па у Ниш и Приштина плус. Не би дозволил некакви намештаљки да ме прават силум болен или инфективен. Во средни фудбалски години да неможам на заслужено европско да одам.....

За новинарите:

Зошто никој од вас не се интересира за Барди? Зошто не го видовме на видео како тренира, да даде изјава, да каже како се чуствува. Дали Барди не дал доволно за Македонија?
Зошто не појасните која лабараторија ги прави тие тестови? Има ли екскузивен договор со ФФМ? Со кој број циклуси се прави тестот? Дали се запазени препораките на СЗО?

Да појасниме. Знаеме дека во зависност од потребите на политиката се манипулира со бројот на циклуси((Ct = Crossing threshold / Cp = Crossing point) ) при тестирање. ПЦР тест е исто како да барате злато во прозволна лопата песок. Ако имате низок број на циклуси значи барате на пример 1гр, а ако имате висок број на циклуси имате задача да најдете милијардити дел од 1гр. Со таа метода во секој можете да најдете што сакате, според пронајдувачот на ПЦР тестот. Значи може да се најде и плутониум ако се сака и да прогласите некого за радиоактивен.

Значи дајте да ги видиме тие што го тестиараат, да појаснат што прават..... Ако така работеше и полицијата ќе се идентификуваат и прдежи од криминалци како криминалци...нон сенс...

Човекот треба ди иде на европско... АЛО !

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Чурлинов и Ристоски ми делуваа како да имаат подобар гол-инстинкт од Тричко, Несторовски и Стојаноски во моментов. Дали поради падот на Казахстан во второто полувреме, или пак овие гризеа да се докажат ми се направи таква слика стварно не знам. Пример за голот Чурлинов навремено влезе во казнен простор и баш напаѓачки и влезе на топката во таква позиција. Добро движење без топка со што резултира на 2-3 пати да биде сам на неговата страна и се најде во прилика за гол.

Инаку гледам Холандија со Де Бур може да биде во лоша ситуација во групава наша со оглед на настаните во нивниот табор плус и лошата форма во која се наоѓаат. Де Бур е потпросечен тренер според мене. Се виде тоа и во Интер, Кристал Палас последниве години...Сега со Холандија иако имаше 1 година да се спрема за ова ЕП, ми делува загубено. Плус ако на тоа се додаде отсуството на Ван Дајк како капитен и лидер на тимов...

Kajgana Shop

На врв Bottom