Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
La La Land ми стоеше у watchlist од истата година, ама дека мјузикл па се нешто го избегнував. Си мислев некои патетични песни ќе бидат, ама џезот беше предобар, како и целиот филм. 10/10!

пс. Вистинско злато било катчево филм и тв <3

La La Land ми стоеше у watchlist од истата година
:mad:

ама дека мјузикл па се нешто го избегнував

Си мислев некои патетични песни ќе бидат

ама џезот беше предобар
:love:

како и целиот филм

пс. Вистинско злато било катчево филм и тв <3
:love::love::love:

Леле што видов. :eek:

@џимеј одма да објасниш зашто си му дал 3/5 на Гудфелас. Ама одма!!!
Ах бе леле... имам кажано и објаснето во детали на пост од пред две години (не е многу одамна, нели :( ), ама тогаш појако ти беше да се кочопериш во фан клуб со Марли и Кимо него да пратиш шо глупости сум истрескал тука... :kafence:

Ах бе леле... имам кажано и објаснето во детали на пост од пред две години (не е многу одамна, нели :( ), ама тогаш појако ти беше да се кочопериш во фан клуб со Марли и Кимо него да пратиш шо глупости сум истрескал тука... :kafence:
Не бев член тогаш. :D

И јас иам неколку такви филмови што од прва ми биле врв и уште не се осудувам да ги репризирам за да не ми се расипат.

Не постоиш за мене секако, после овој пост во детали. :kafence:

Абе ја сум заборавил, или не сум ни видел дека Инсепшн сме го избрале за најдобар филм на деценијата.
:lolzz: :pos: :lolzz: :pos: :lolzz:

Абе ја сум заборавил, или не сум ни видел дека Инсепшн сме го избрале за најдобар филм на деценијата.
:lolzz: :pos: :lolzz: :pos: :lolzz:
Што му фали на Inception, па што ти е смешно? :D
Не сум гласала тогаш, ама филмот си е супер :)

Што му фали на Inception, па што ти е смешно? :D
Не сум гласала тогаш, ама филмот си е супер :)
Не е боље од Interstellar :D

Е сеа, познавајќи го форумов, на поново гласање ништо чудно да изберат филм како Grand Budapest Hotel ко најбоље у декадата. :kafence:

Мене пак најсмешно ми е тоа што La La Land и Three Billboards Outside Ebbing се пред Blade Runner 2049 на листата. :pos:

За мене Three Billboards... е топ 3 филмови евер.
Ла Ла Ленд го немам гледано, а Blade Runner беше ок, но ништо посебно. Би рекол 7-8, ма да ова со резерва затоа што го гледав партал направен во кино пред 3-4 години кога излезе. Заслужува да се изгледа уште еднаш за да се донесе вистински заклучок.

Според тебе кој е најдобар филм 2010-2020?
Околу Инсепшн и Интерстелар муабетот, можам да набројам пет филма кои ми се подобри од нив. Еве: Три Билбоардс, Фјури Роуд, Вич, Хередитари и било кој филм на Тарантино.
Мене Шатер Ајленд ми беше бољи од Инсепшн.

Фјури Роуд сигурно ми е најбољи у декада.

Не треба никогаш да заборавиме дека субјективни се сите овие ствари.

Дали у ова било кој спаѓа и Once Upon a Time in Hollywood? :icon_lol:
На посебен начин добар филм. Јасно ми е дека на некој нема да му се допадне.
Секако дека спаѓа.
Автоматски споено мислење:

... Може да заклучиме дека јапонски софткор порн е истоштувачка ствар.
нe e

Дали у ова било кој спаѓа и Once Upon a Time in Hollywood? :icon_lol:

Once upon in hollywood mi e eden od 15-20te filmovi sto sum gi ocenil so 10ka dekadava. Sekako deka vredi da e na vakvi listi. Megutoa, da, film na dekadata e Interstellar. Posle idat la la land i site spomnati.

Ama three bilboards da se spomnuva vo vakov kontekst e za visoka paricna kazna. Eve beric duzi 1200 evra na kajgana forumot.

Once upon in hollywood mi e eden od 15-20te filmovi sto sum gi ocenil so 10ka dekadava. Sekako deka vredi da e na vakvi listi. Megutoa, da, film na dekadata e Interstellar. Posle idat la la land i site spomnati.

Ama three bilboards da se spomnuva vo vakov kontekst e za visoka paricna kazna. Eve beric duzi 1200 evra na kajgana forumot.
И јас му имам дадено 4/5 на Once Upon, прашањето повеќе ми беше насочено кон тоа дали смета дека филмов е подобар од Интерстелар. Субјективно е се точно, ама не можам да си замислам да го видам Once Upon пред Интерстелар на некоја листа. Јас би рекол дека Тарантино има едно 5 филмови подобри од овој.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom