- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 8.224
- Поени од реакции
- 8.332
да ми ебеш матер, ако знам што се заебав хахахНели Куросава го гледаше, од каде сега вакви глупости?
али па Узала ме расплаче пак ти ебам филмот ти ебам.
да ми ебеш матер, ако знам што се заебав хахахНели Куросава го гледаше, од каде сега вакви глупости?
Мене ми е all time favorite, јас сум по романси, совршен филм ако се прашувам јас.Се натерав пак да го изгледам Ла Ла Ленд и не е за мене тој филм.
Ова е ептен субјективно, затоа што не сакам такви теми, инаку филмот е одличен. Технички ептен добар. Камера, монтажа скоро беспрекорни. Сценарио исто. Ликовите имаат фин character arc, кој елегантно се протега низ филмот.
Замерки технички - ме чудат некои избори за светло. Некои сенки на лица, повремено, ми се чини не се на место, али може трипам.
Исто така - тонот, ми се чини дека е неуедначен помеѓу песните и "реалноста", каде што е, според мене, малку пресериозен и како малку да ја нарушува компактноста на целината. IMO ептен малку понесериозен да беше, ќе беше посличен со тонот во музичкиот дел.
Но суштински, ова се минорни забелешки. Ако ви е океј темата, гледајте го.
La La Land ми стоеше у watchlist од истата година
ама дека мјузикл па се нешто го избегнував
Си мислев некои патетични песни ќе бидат
ама џезот беше предобар
како и целиот филм
10/10!
пс. Вистинско злато било катчево филм и тв <3
Ах бе леле... имам кажано и објаснето во детали на пост од пред две години (не е многу одамна, нели ), ама тогаш појако ти беше да се кочопериш во фан клуб со Марли и Кимо него да пратиш шо глупости сум истрескал тука...
Не бев член тогаш.Ах бе леле... имам кажано и објаснето во детали на пост од пред две години (не е многу одамна, нели ), ама тогаш појако ти беше да се кочопериш во фан клуб со Марли и Кимо него да пратиш шо глупости сум истрескал тука...
Што му фали на Inception, па што ти е смешно?Абе ја сум заборавил, или не сум ни видел дека Инсепшн сме го избрале за најдобар филм на деценијата.
Не е боље од InterstellarШто му фали на Inception, па што ти е смешно?
Не сум гласала тогаш, ама филмот си е супер