Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.848
Поени од реакции
12.106
Мене пак најсмешно ми е тоа што La La Land и Three Billboards Outside Ebbing се пред Blade Runner 2049 на листата. :pos:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Мене пак најсмешно ми е тоа што La La Land и Three Billboards Outside Ebbing се пред Blade Runner 2049 на листата. :pos:
Мене па, ми е тажно што Ла Ла Ланд и Казабланка не делат прво место со Амели, ама нели, сепак, колективна листа е, нема секој да се согласува со резултатите, that's the thing со колективни листи, ориентациони се и не се земаат ранкинзите здраво за готово.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.836
За мене Three Billboards... е топ 3 филмови евер.
Ла Ла Ленд го немам гледано, а Blade Runner беше ок, но ништо посебно. Би рекол 7-8, ма да ова со резерва затоа што го гледав партал направен во кино пред 3-4 години кога излезе. Заслужува да се изгледа уште еднаш за да се донесе вистински заклучок.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
Според тебе кој е најдобар филм 2010-2020?
Околу Инсепшн и Интерстелар муабетот, можам да набројам пет филма кои ми се подобри од нив. Еве: Три Билбоардс, Фјури Роуд, Вич, Хередитари и било кој филм на Тарантино.
Мене Шатер Ајленд ми беше бољи од Инсепшн.

Фјури Роуд сигурно ми е најбољи у декада.

Не треба никогаш да заборавиме дека субјективни се сите овие ствари.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
Дали у ова било кој спаѓа и Once Upon a Time in Hollywood? :icon_lol:
На посебен начин добар филм. Јасно ми е дека на некој нема да му се допадне.
Секако дека спаѓа.
Автоматски споено мислење:

... Може да заклучиме дека јапонски софткор порн е истоштувачка ствар.
нe e

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Топ 10 у декадата според мое субјективно и секако небитно за широката раја, мислење.

1. Interstellar
2. Django
3. Hateful 8
4. Wolf of Wall Street
5. Intouchables
6. The Hunt
7. Shutter Island
8. Prisoners
9. Joker
10. Inception

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Дали у ова било кој спаѓа и Once Upon a Time in Hollywood? :icon_lol:
Once upon in hollywood mi e eden od 15-20te filmovi sto sum gi ocenil so 10ka dekadava. Sekako deka vredi da e na vakvi listi. Megutoa, da, film na dekadata e Interstellar. Posle idat la la land i site spomnati.

Ama three bilboards da se spomnuva vo vakov kontekst e za visoka paricna kazna. Eve beric duzi 1200 evra na kajgana forumot.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.547
Поени од реакции
29.134
Once upon in hollywood mi e eden od 15-20te filmovi sto sum gi ocenil so 10ka dekadava. Sekako deka vredi da e na vakvi listi. Megutoa, da, film na dekadata e Interstellar. Posle idat la la land i site spomnati.

Ama three bilboards da se spomnuva vo vakov kontekst e za visoka paricna kazna. Eve beric duzi 1200 evra na kajgana forumot.
И јас му имам дадено 4/5 на Once Upon, прашањето повеќе ми беше насочено кон тоа дали смета дека филмов е подобар од Интерстелар. Субјективно е се точно, ама не можам да си замислам да го видам Once Upon пред Интерстелар на некоја листа. Јас би рекол дека Тарантино има едно 5 филмови подобри од овој.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Топ 10 у декадата според мое субјективно и секако небитно за широката раја, мислење.

1. Interstellar
2. Django
3. Hateful 8
4. Wolf of Wall Street
5. Intouchables
6. The Hunt
7. Shutter Island
8. Prisoners
9. Joker
10. Inception
Јас би додала неколку на списокот, можеби и редоследот би го сменила :D
На пример: Троја, Kingdom of Heaven, (овие два дека обожавам историски), Lord of the Rings (сите делови)...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.836

Друже, ти си му дал 2/10 на Three Billboards...
Тоа не е за парична, тоа е за затворска казна.

Kajgana Shop

На врв Bottom