Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ја сум заборавил, или не сум ни видел дека Инсепшн сме го избрале за најдобар филм на деценијата.
:lolzz: :pos: :lolzz: :pos: :lolzz:

Абе ја сум заборавил, или не сум ни видел дека Инсепшн сме го избрале за најдобар филм на деценијата.
:lolzz: :pos: :lolzz: :pos: :lolzz:
Што му фали на Inception, па што ти е смешно? :D
Не сум гласала тогаш, ама филмот си е супер :)

Што му фали на Inception, па што ти е смешно? :D
Не сум гласала тогаш, ама филмот си е супер :)
Не е боље од Interstellar :D

Е сеа, познавајќи го форумов, на поново гласање ништо чудно да изберат филм како Grand Budapest Hotel ко најбоље у декадата. :kafence:

Мене пак најсмешно ми е тоа што La La Land и Three Billboards Outside Ebbing се пред Blade Runner 2049 на листата. :pos:

За мене Three Billboards... е топ 3 филмови евер.
Ла Ла Ленд го немам гледано, а Blade Runner беше ок, но ништо посебно. Би рекол 7-8, ма да ова со резерва затоа што го гледав партал направен во кино пред 3-4 години кога излезе. Заслужува да се изгледа уште еднаш за да се донесе вистински заклучок.

Според тебе кој е најдобар филм 2010-2020?
Околу Инсепшн и Интерстелар муабетот, можам да набројам пет филма кои ми се подобри од нив. Еве: Три Билбоардс, Фјури Роуд, Вич, Хередитари и било кој филм на Тарантино.
Мене Шатер Ајленд ми беше бољи од Инсепшн.

Фјури Роуд сигурно ми е најбољи у декада.

Не треба никогаш да заборавиме дека субјективни се сите овие ствари.

Дали у ова било кој спаѓа и Once Upon a Time in Hollywood? :icon_lol:
На посебен начин добар филм. Јасно ми е дека на некој нема да му се допадне.
Секако дека спаѓа.
Автоматски споено мислење:

... Може да заклучиме дека јапонски софткор порн е истоштувачка ствар.
нe e

Дали у ова било кој спаѓа и Once Upon a Time in Hollywood? :icon_lol:

Once upon in hollywood mi e eden od 15-20te filmovi sto sum gi ocenil so 10ka dekadava. Sekako deka vredi da e na vakvi listi. Megutoa, da, film na dekadata e Interstellar. Posle idat la la land i site spomnati.

Ama three bilboards da se spomnuva vo vakov kontekst e za visoka paricna kazna. Eve beric duzi 1200 evra na kajgana forumot.

Once upon in hollywood mi e eden od 15-20te filmovi sto sum gi ocenil so 10ka dekadava. Sekako deka vredi da e na vakvi listi. Megutoa, da, film na dekadata e Interstellar. Posle idat la la land i site spomnati.

Ama three bilboards da se spomnuva vo vakov kontekst e za visoka paricna kazna. Eve beric duzi 1200 evra na kajgana forumot.
И јас му имам дадено 4/5 на Once Upon, прашањето повеќе ми беше насочено кон тоа дали смета дека филмов е подобар од Интерстелар. Субјективно е се точно, ама не можам да си замислам да го видам Once Upon пред Интерстелар на некоја листа. Јас би рекол дека Тарантино има едно 5 филмови подобри од овој.

Друже, ти си му дал 2/10 на Three Billboards...
Тоа не е за парична, тоа е за затворска казна.

Јас би додала неколку на списокот, можеби и редоследот би го сменила :D
На пример: Троја, Kingdom of Heaven, (овие два дека обожавам историски), Lord of the Rings (сите делови)...

Чика куре прича за од 2010 до 2020, ти му го напикуваш филмови под тие години, дај ти слика од бикини набаци ваму да те оцениме декадски

Back
На врв Bottom