Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.224
Поени од реакции
8.332
Нели Куросава го гледаше, од каде сега вакви глупости?
да ми ебеш матер, ако знам што се заебав хахах
али па Узала ме расплаче пак ти ебам филмот ти ебам.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Се натерав пак да го изгледам Ла Ла Ленд и не е за мене тој филм.

Ова е ептен субјективно, затоа што не сакам такви теми, инаку филмот е одличен. Технички ептен добар. Камера, монтажа скоро беспрекорни. Сценарио исто. Ликовите имаат фин character arc, кој елегантно се протега низ филмот.

Замерки технички - ме чудат некои избори за светло. Некои сенки на лица, повремено, ми се чини не се на место, али може трипам.

Исто така - тонот, ми се чини дека е неуедначен помеѓу песните и "реалноста", каде што е, според мене, малку пресериозен и како малку да ја нарушува компактноста на целината. IMO ептен малку понесериозен да беше, ќе беше посличен со тонот во музичкиот дел.

Но суштински, ова се минорни забелешки. Ако ви е океј темата, гледајте го.
Мене ми е all time favorite, јас сум по романси, совршен филм ако се прашувам јас.
Ла Ла Ленд е многу дискутиран на темава, првата рецензија по многу години активност во подфорумов, ја напишав токму за Ла Ла Ланд.
Ми се допаѓа што си му дал уште една шанса, ама ете, не е филм што секој ќе го погоди I guess, јас уште си плачам кога го гледам.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Интересна е приказната на Ла Ла Ленд, и среќа немаше многу пеење како за мјузикл :D

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.546
Поени од реакции
29.126
La La Land ми стоеше у watchlist од истата година, ама дека мјузикл па се нешто го избегнував. Си мислев некои патетични песни ќе бидат, ама џезот беше предобар, како и целиот филм. 10/10!

пс. Вистинско злато било катчево филм и тв <3

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
La La Land ми стоеше у watchlist од истата година
:mad:

ама дека мјузикл па се нешто го избегнував

Си мислев некои патетични песни ќе бидат

ама џезот беше предобар
:love:

како и целиот филм

пс. Вистинско злато било катчево филм и тв <3
:love::love::love:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.285
Леле што видов. :eek:

@џимеј одма да објасниш зашто си му дал 3/5 на Гудфелас. Ама одма!!!
Ах бе леле... имам кажано и објаснето во детали на пост од пред две години (не е многу одамна, нели :( ), ама тогаш појако ти беше да се кочопериш во фан клуб со Марли и Кимо него да пратиш шо глупости сум истрескал тука... :kafence:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ах бе леле... имам кажано и објаснето во детали на пост од пред две години (не е многу одамна, нели :( ), ама тогаш појако ти беше да се кочопериш во фан клуб со Марли и Кимо него да пратиш шо глупости сум истрескал тука... :kafence:
Не бев член тогаш. :D

И јас иам неколку такви филмови што од прва ми биле врв и уште не се осудувам да ги репризирам за да не ми се расипат.

Не постоиш за мене секако, после овој пост во детали. :kafence:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Абе ја сум заборавил, или не сум ни видел дека Инсепшн сме го избрале за најдобар филм на деценијата.
:lolzz: :pos: :lolzz: :pos: :lolzz:

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Абе ја сум заборавил, или не сум ни видел дека Инсепшн сме го избрале за најдобар филм на деценијата.
:lolzz: :pos: :lolzz: :pos: :lolzz:
Што му фали на Inception, па што ти е смешно? :D
Не сум гласала тогаш, ама филмот си е супер :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Што му фали на Inception, па што ти е смешно? :D
Не сум гласала тогаш, ама филмот си е супер :)
Не е боље од Interstellar :D

Е сеа, познавајќи го форумов, на поново гласање ништо чудно да изберат филм како Grand Budapest Hotel ко најбоље у декадата. :kafence:

Kajgana Shop

На врв Bottom