- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 39.802
- Поени од реакции
- 115.790
Изгледа не ме сфаќаш што ти зборувам. Брат, ваљда и ти, а и многу други овде имаш/те некој таков лигле од другар/познаник кој гледа секогаш да се шлепа и никад ништо да не плати. Мене такви луѓе ме нервираат и не се дружам сериозно со нив, можда некад кафе или виртуелно вака фб или инста. Реално, ако ја и ти сме другари, се дружиме 100 години и живееме топ, нема сигурно ти цело време да ми плаќаш мене или јас тебе, некад јас ќе се расположам и ќе платам, некад ти и така во круг. Ама па не може на некого да му изигравам подвижен банкомат, јебига, не земам 7000 евра плата па да ме боли кур за пари. Јас сум човек што ако немам доволно пари не искачам и чао, нема што да се позајмувам или да се гагам по луѓе, а искрено не ми се јасни ликови што искачаат со 200 денари у град, се шлепа у кафана, се шлепа у диско, се шлепа за такси за назад, а ќути као пизда цело време... Би ги давел таквите.U kafana ako ne go balirate kelnerot zaso idete uopste... Ako ne se skarate koj da plati i broete po 425 denari ne zamarajte. Moze u kafana drugar da go zememe od dvor po vlecki, da mu dadam share od excel tabelata druigot den deka ne platil 1000? So e bitno dali pobaral da pie so nas ili sum go castel... tie pari ne moes da gi klasificiras, retardirano e
Inace temata pretpostavuvam e za seriozni pari i za zivotni problemi, neka im e so srekja na vasite drugari u zivot so pamtenje i duzenje 425 denari
П. С. Ако извадиш другар од двор у влечки и го однесеш у кафана ондак очигледно е дека сакаш да го почастиш, не мешај баби и жаби. И како плаќаш у кафана ти бе жити се? Цела сметка ја плаќаш секогаш? Кој си бе ти? Рокфелер? Еве 6 души другари одите у кафана, 200 евра сметка праите, ти вадиш 200 и чао а? Не ме нервирај сеа у 12 саат навечер те молам.