Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто Gree лошо модулира?
Нели се NO.1?
Инаку лично мислам оти тоа со модулација ти е драпај си меот оти тоа е толку мала разлика во заштеда што и незнам дали е вредна инаку колку поголем влез толку поголем излез на топлина и таа топлина не испарува туку останува во домот ,ниска модулација мала топлина, Али може и сум грешка
Автоматски споено мислење:

Инаку морам да признаам оти од Грее сојал климата бев воодушевен од дизајнот и изработката

Последно уредено:
Епа сега незнам. Gree се ок на ладење со модулацијата ама на греење... Јас ако купам инвертер, очекувам да биде инвертер а не да ми работи како ON/OFF. Gree треба да се подобрат во модулација.

Епа сега незнам. Gree се ок на ладење со модулацијата ама на греење... Јас ако купам инвертер, очекувам да биде инвертер а не да ми работи како ON/OFF. Gree треба да се подобрат во модулација.
Па ваљда и тие имаат некоја модулација оти им пишува мин -со Макс на греење така да незнам и не сум имал искуство а и слабо има постови со нивна модулација и потрошувачка

Evo imaš na ovom kanalu videa od gree klima..

Evo imaš na ovom kanalu videa od gree klima..

Па овде модулира добро

Не сум мерел точно, но од рака претпоставувам дека е >40 степени пошто се чувствува многу топол/ жежок воздух ( зборувам кога работи со 700-900w ).

Затоа што цело време работи со повисок трошок, достигнува температура и изгаснува па потоа кога ќе падне температурата околу 2 степени повторно се вклучува и работи со повисок трошок 700-900w, можеби не е огромна разлика во трошокот во споредба со тоа доколку би модулирала со понизок трошок а постојано би работела.

За тоа дека може да спушти до 30-32 степени јас не верувам, никогаш не сум ја начекал да модулира со толку ниска температура, дури и 36-37 степени ми е сомнително.

За некои не е некоја маана ако работи пали-гаси и работи постојано со многу топол/ жежок воздух, но едноставно поинаков принцип на работа е што или ти се допаѓа или не.
Доколку пали гаси комфорот ќе ти биде никаков

И сакам да прашам зошто и никој не пишува за за температура на издув при зададена температура и на температура на одржување и потрошувачка кај повисоката класа Грее Амверот

Кога веќе толку ги фалите се ми е тоа штуро некако со многу малку податоци

Последно уредено:
Инаку лично мислам оти тоа со модулација ти е драпај си меот оти тоа е толку мала разлика во заштеда што и незнам дали е вредна инаку колку поголем влез толку поголем излез на топлина и таа топлина не испарува туку останува во домот ,ниска модулација мала топлина, Али може и сум грешка
При добра модулација коефициентот е повисок. Пали-гаси го намалува тој коефициент, што значи дека за иста топлина троши повеќе струја. Заштедата не знам колкава е, ама битен е и комфорот. Не е исто да одржува 1° разлика и 4° како кај овие кои лошо модулираат.

Баш ме чуди тој податок за работење со 180w на +12 степени, јас ја имам истата и на повисоки температури најниско што спуштила е 505w.
Сум бил во контакт и со други корисници од истиот модел и според нив, најниската модулација што ја забележале е околу 700-800w.

Како и да е, моделот за греење дефинитивно си ја брка работата, посебно додека си работи дава чувство на топлина пошто температурата на издувниот воздух е висока, претпоставувам тоа е корисно за постари лица ( пензионери ) кои не сакаат млак воздух и ниска модулација, туку сакаат чувство на топлина.

Можеби @SlobodanT ќе ни каже уште нешто
Според тоа што можев да следам оваа зима не видов дека потрошувачката се спушти под 700w. Начинот на работа е тој достига температура и стопира.

Еве модулација од претходната вечер :) .

fairy.png

Викенд кај Барни
Оваа слика ја носев на фејсбук порано. :unsure: :cautious:

Weekend-at-Bernies-rooftop-pool.jpg

Според тоа што можев да следам оваа зима не видов дека потрошувачката се спушти под 700w. Начинот на работа е тој достига температура и стопира.

Еве модулација од претходната вечер :) .

Прегледај го приврзокот 295616
A da ja staviš vo povisoka brzina na izduv.
Interesno e što nitu eden korisnik što se žali na previsoka modulacija po pravilo ništo ne kažuva vo koja brzina ja koristi, nitu mestopoložba na klimata, nadv/vn T.... tuku samo taka golo kažano, voopšto i ne e relevantna ocenka za rabota na klima koja čini dva pati poeftino.
Ne možete da očekuvate da si kupite eftino, a da barate čoček da vi igra.
Siguren sum deka spomenatiot model so mali korekcii so daljinskoto će si modulira pristojno. E sega treba da se koregira od vreme na vreme, mora taka, ako sakate poinaku će si kupite poskapo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom