Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Midea na klimite ima opcija za prikazuvanje na potrosuvackata na Elektricna Energija na Display-ot na vnatresnata edinica so pritiskanje na kopce na dalecinskoto ( vakva ista opcija imaat LG klimite )

Bravo za Midea

Прво монтирана е во ЦГора а мерена е на +12...фала многу жив бил :)
Screenshot_2021-05-17-20-58-18-770_com.google.android.youtube.jpg

Последно уредено:
Прво монтирана е во ЦГора а мерена е на +12...фала многу жив бил :)
Прегледај го приврзокот 295508
Ne pisav kolku i kako modulira tuku pisav deka Midea ima takva opcija za prikazuvanje na potrosuvackata na Display-ot na vnatresnata edinica na svoite modeli Bravo za Midea taa ocija Gree za zal ja nema

Inaku Gree ne e poveke NO.1 prodazbata e padnata sega Midea e NO 1

Ne pisav kolku i kako modulira tuku pisav deka Midea ima takva opcija za prikazuvanje na potrosuvackata na Display-ot na vnatresnata edinica na svoite modeli Bravo za Midea taa ocija Gree za zal ja nema

Inaku Gree ne e poveke NO.1 prodazbata e padnata sega Midea e NO 1

Pak gresna informacija davas, ama eve ke ti dadam tocna za da znaes, za 2020 godina objaveno na 25/01/2021:
1. GREE 36,9%
2. MIDEA 31,9%
3. HAIER 10,0%
4. HISENSE 3,8%
5. SITE OSTANATI 17,3%
26 godini po red GREE e broj eden vo Kina t.e. od 1995 godina.

Midea na klimite ima opcija za prikazuvanje na potrosuvackata na Elektricna Energija na Display-ot na vnatresnata edinica so pritiskanje na kopce na dalecinskoto ( vakva ista opcija imaat LG klimite )

Bravo za Midea

И на апликацијата на мобилен има колку троши дневно,и месечно.Само колку е точно , треба да се испита. Другар има ваква мидеа, следното зимо баш ќе ја испитаме.

И на апликацијата на мобилен има колку троши дневно,и месечно.Само колку е точно , треба да се испита. Другар има ваква мидеа, следното зимо баш ќе ја испитаме.
Na aplikacija mozebi ne e tocno no neznam probajte kako na videoto sto e prikazano pa spodeli informacii :)

Na aplikacija mozebi ne e tocno no neznam probajte kako na videoto sto e prikazano pa spodeli informacii :)
Zbun...i sea koja e tocnata temperatura na amaterskovo video...na videoto gleame 23C e na panelot, 24C e na daljinskоto, i 26 ako stisnes dugme na 1m od klimata :facepalm:
Zadavas 24 klima ukapirala 23 i ti pokazuva na dugme deka e 26 :)
Ako sakas da kazes deka meracot na potrosuvacka e biten takvi meraci na Ali ima mnogu potacni i pisofisticirani i gi izmislile mnogu porano od Midea :)

Последно уредено:
Pak gresna informacija davas, ama eve ke ti dadam tocna za da znaes, za 2020 godina objaveno na 25/01/2021:
1. GREE 36,9%
2. MIDEA 31,9%
3. HAIER 10,0%
4. HISENSE 3,8%
5. SITE OSTANATI 17,3%
26 godini po red GREE e broj eden vo Kina t.e. od 1995 godina.
И Застава била 50 години број 1 за коли во Југославија. Дури и Америка ја освоиле успешно(ако читаш тогашна пропаганда!)

Во фирми основани и работени по партиски указ немам верба! ...а можда и стварно се број 1 во Кина што е сосем нерелевантно за нас.
Дај кажи бројки или проценти колку клими продале во Швајцарија,Франција,Америка,Јапан...
Земји кај што потрошувачот несмее да биде излажан.
Тие 38% не ми значат ништо ако 99% од сето тоа производство е бофал за третиот свет.

И Застава била 50 години број 1 за коли во Југославија. Дури и Америка ја освоиле успешно(ако читаш тогашна пропаганда!)

Во фирми основани и работени по партиски указ немам верба! ...а можда и стварно се број 1 во Кина што е сосем нерелевантно за нас.
Дај кажи бројки или проценти колку клими продале во Швајцарија,Франција,Америка,Јапан...
Земји кај што потрошувачот несмее да биде излажан.
Тие 38% не ми значат ништо ако 99% од сето тоа производство е бофал за третиот свет.

Pa imaat market share okolu 0,05% , i toa najmnogu po gradilista vo kontejneri. Inaku isto kako da veruvas na drzavna firm vo nasa zemja bilo koja, deka e najdobra vo svet. Toa se tie, komunisticka firma so slogan No.1 . Strasno nesto

Fairy e so 3kw na -10 Bivalentna i so Eurovent potvrdeno. Gi imat vo Ohrid.
faiiryevent-jpg.260396

greefairytest-jpg.260405

Fairy12_EnergyL_500x500.jpg
Мое мислење за Fairy моделот е дека е моќна но не и баш интелигентна, не знае добро да модулира, да спушти пониска температура на издув и со тоа да намали трошок на струја, постојано работи со висока температура на издув и откако ќе ја достигне температурата, се изгаснува.

Мое мислење за Fairy моделот е дека е моќна но не и баш интелигентна, не знае добро да модулира, да спушти пониска температура на издув и со тоа да намали трошок на струја, постојано работи со висока температура на издув и откако ќе ја достигне температурата, се изгаснува.
Според Еуровент на +12 работи со 180w што не се побива.
Климата е Топ за цената, има ЕЕВ и 3kw дава и на -15.

IMG_20210517_235123.jpg

Според Еуровент на +12 работи со 180w што не се побива.
Климата е Топ за цената, има ЕЕВ и 3kw дава и на -15.

Прегледај го приврзокот 295525
Баш ме чуди тој податок за работење со 180w на +12 степени, јас ја имам истата и на повисоки температури најниско што спуштила е 505w.
Сум бил во контакт и со други корисници од истиот модел и според нив, најниската модулација што ја забележале е околу 700-800w.

Како и да е, моделот за греење дефинитивно си ја брка работата, посебно додека си работи дава чувство на топлина пошто температурата на издувниот воздух е висока, претпоставувам тоа е корисно за постари лица ( пензионери ) кои не сакаат млак воздух и ниска модулација, туку сакаат чувство на топлина.

Можеби @SlobodanT ќе ни каже уште нешто

Decki nekoe iskustvo ili mislenje za
HAIER TUNDRA GREEN AS50TDDHRA-CL/1U50MEEFRA. (5.5kw)
Vo specifikaciite negde pisuva rabotna temperatura -25/+43, a vo nekoi drugi -15/+43

A kolku dava temperatura na izduvot?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom