Јас мислам дека климите Mitsubishi, Daikin, Toshiba, Fujitsu и Panasonic се солидни клими
Ако ми понудите клима од овие производители ќе ја купам оти знам дека се квалитет.
А другите што само лепат налепници (Vivax, Hyundai, ST, Fuego, итн...) нека се гонат
Pred da napises nesto zemi procitaj prvo, ne samo da se napise nesto.
Kina e vo momentot broj 1 pazar vo svetot, za bilo koj segment.
Gree e daleku od drzavna kompanija, procitaj malce.
Potrosuvacot nikade ne smee da bide izlazan, najmalce vo Kina, zapomni si go toa.
Dosta so demagogii, ne pominuvaat veke.
Автоматски споено мислење:
Ti si jasen, samo da se ide kontra... si imas pricina, sakas nalepnica da prodades...ama pomina toa vreme.
Ај да ти одговорам со ред!
1.Во право си дека Кина е пазар број 1 во светот!
-Имаат 2 милијарди жители!
-До пред 30 години 2/3 од населението им спиеше на сламарици на земја!
-Повеќето(преку половина) од тоа население за првпат купува:бојлер,клима,телефон,кола...итн итн.
-За да се задоволат потребите за производи за тоа брзо растечко население(со брзорастечка куповна моќ), Кина во нивните петолетки организира отварање на државни компании кои масовно вработуваат и масовно произведуваат ефтини производи кои во 99.9% од случаите се блатантни и не лиценцирани копии на западни производи!!
(Ај уште еднаш прочитај си го историјатот на Грее!)
2.Се надоврзувам на претходната точка. Грее пред едвај 30 години е формиран со партиски указ и е државна компанија која не котира на ниту една берза, ниту пак поднесува финансиски и извештаи за работа до било која институција(финансиска,управна,надзорна) освен до КПК.
3.Потрошувачот најмалце може да биде излажан во Кина?!? Сигурен си?
-Земјата што затвараше доктори и новинари и цел месец лажеше дека не постои никаков вирус!? ...и уште еден цел месец потоа дека вирусот на се пренесува од човек на човек!?
-Земја кај што интелектуалната сопственост не е ни мисливна именка?!
-Земја со див запад економија кај што секој краде од секој, и секој пробува да заебе секого!? (Најчесто крајните потрошувачи се тие што го влечат дебелиот крај!)
Освен ако не си огромна и моќна корпорација (како Епл на пр.) зад која стои моќна Влада и држава, подобро ич не си фаќај работа со кинези! ...жива превара се!
Јас мислам дека климите Mitsubishi, Daikin, Toshiba, Fujitsu и Panasonic се солидни клими
Ако ми понудите клима од овие производители ќе ја купам оти знам дека се квалитет.
А другите што само лепат налепници (Vivax, Hyundai, ST, Fuego, итн...) нека се гонат
Ај да ти одговорам со ред!
1.Во право си дека Кина е пазар број 1 во светот!
-Имаат 2 милијарди жители!
-До пред 30 години 2/3 од населението им спиеше на сламарици на земја!
-Повеќето(преку половина) од тоа население за првпат купува:бојлер,клима,телефон,кола...итн итн.
-За да се задоволат потребите за производи за тоа брзо растечко население(со брзорастечка куповна моќ), Кина во нивните петолетки организира отварање на државни компании кои масовно вработуваат и масовно произведуваат ефтини производи кои во 99.9% од случаите се блатантни и не лиценцирани копии на западни производи!!
(Ај уште еднаш прочитај си го историјатот на Грее!)
2.Се надоврзувам на претходната точка. Грее пред едвај 30 години е формиран со партиски указ и е државна компанија која не котира на ниту една берза, ниту пак поднесува финансиски и извештаи за работа до било која институција(финансиска,управна,надзорна) освен до КПК.
3.Потрошувачот најмалце може да биде излажан во Кина?!? Сигурен си?
-Земјата што затвараше доктори и новинари и цел месец лажеше дека не постои никаков вирус!? ...и уште еден цел месец потоа дека вирусот на се пренесува од човек на човек!?
-Земја кај што интелектуалната сопственост не е ни мисливна именка?!
-Земја со див запад економија кај што секој краде од секој, и секој пробува да заебе секого!? (Најчесто крајните потрошувачи се тие што го влечат дебелиот крај!)
Освен ако не си огромна и моќна корпорација (како Епл на пр.) зад која стои моќна Влада и држава, подобро ич не си фаќај работа со кинези! ...жива превара се!
Da si mi ziv i zdrav, od prvo do posledno e tocno. Kinezarija e macka vo vrekja a toa No1 deka se, tocno vo Kina kade sto partija kazuva sto ke se proziveduva i kolku i na koj nacin i kolku ke se prodava i kade i po koja cena. Samo covek od licna korist moze da gi velica, ova istovo pogore mnogu brzo doaga od Indija ama na pomal scale. Taka da ocekuvajte naskoro tuka na forumov i Indiski klimi da ni se nudat kako No1. (po prodazba normalno).
Amazon is reportedly in talks to buy MGM, the vaunted film studio that was a staple of Hollywood's Golden Age. A tie-up would give the tech firm a big brand to wield as competition in streaming grows fiercer by the day.
Da si mi ziv i zdrav, od prvo do posledno e tocno. Kinezarija e macka vo vrekja a toa No1 deka se, tocno vo Kina kade sto partija kazuva sto ke se proziveduva i kolku i na koj nacin i kolku ke se prodava i kade i po koja cena. Samo covek od licna korist moze da gi velica, ova istovo pogore mnogu brzo doaga od Indija ama na pomal scale. Taka da ocekuvajte naskoro tuka na forumov i Indiski klimi da ni se nudat kako No1. (po prodazba normalno).
Иде крај и на тоа...
Америка упумпа трилијарда(1^12) долари во економијата! Европа иако помалку, но и таа плисна огромни суми во ветар!
Неминовно тоа ќе доведе до инфлација и опаѓање на вредноста на доларот! ...а знаеме дека доларот е светска валута во трговијата!
Кина од друга страна историски се труди да го задржи јуанот на (вештачки)ниско ниво и на тој начин да ја задржи предноста во производство и извоз! Ама и јуанот е под огромен притисок(природен тек во економски циклус) да иде нагоре и да јача, оти самата Кина купува ресурси и репроматеријали од цел свет на велико!
Краен резултат на сево ова ќе биде намалување на курсната разлика меѓу $/¥ и поскапување на кинескиот извоз и производи!
Додади на тоа дека на светските берзи моментално се рушат рекорди во цените на суровини и репроматеријали... и доаѓаме до едно предвидување дека до крајот на годинава кинезите на големо ќе ја изгубат конкурентноста!
(Т.е. Во контекст на темава кинеските клими ќе поскапат до толку да веќе и ќе нема битна разлика до јапонски/малезиски!)
П.С. Истото што се случило и со Јапонија на почетокот на 80'-те! Со таа разлика што и покрај поскапувањето, јапонската економија продолжила да расте бидејќи нивните производи биле квалитетни! Made in Japan многу значело и тогаш и сега! А луѓето биле спремни да платат повеќе за квалитет!
Кина од друга страна е поим за чкарт производство и бофал во светски рамки!
Незнам за човек кој е спремен да плати повеќе за made in china производ, или за "кинески квалитет"?
Како ќе се отплетка сево ова никој незнае со сигурност, меѓутоа светот пред 2020-а и сега не е истиот!
Made in Japan многу значело и тогаш и сега! А луѓето биле спремни да платат повеќе за квалитет!
Кина од друга страна е поим за чкарт производство и бофал во светски рамки!
Ako japonskite maleziskite i korejskite klimi gi namalat cenite na svoite modeli toa bi bilo odlicno bidejki i kineskive brendovi gi kacija cenite ne se kineskive klimi evtini kako pred pandemijava
Пак ќе речам оти колку плаќаш толку добиваш и незнам што тука не е јасно
Инаку одете во грее и земете го далинското во рака и и на Фујитсу разлика небо и земја во квалитет на пластиката и изработката,погледнете ја климата и допрете ја пластиката отвори и затвори ја пластиката разлика небо и земја со Јапанец и тоа на клима како Амверот клими од 50000-70000 денари,погледнете ги изменувачите на Грее и на Јапонските клими небо и земја на Јапонците се со хибридни изменувачи и рапави од двете страни внатрешна и надворешна со 30%поголема ефикасност ,единствено незнам дали овие дво степените компресори им се варијабилни или не
Но како и да е сепак грее не е лоша фирма и со Мидеа се најдобри кинески
И не може да споредиш клима Митсибуши 10000со клима 60000,или клима Тошиба 70000со клима 50000
Најбитна работа за мене е Кредибилитетот и Интегритетот на Фирмата и Лугето кои работат во фирмата кои и всушност се претставници на таа фирма а не да се однесуваат како Недоквакани и Навредувачи, оти се е бадијала доколку овие особини ги немаат и сервисот ке им биде никаков оти каков газда такви вработени па потоа расправај се како јас...
Ako se NO.1 neznaci deka se sjajni kaj kineskive klimi mnogu podobro moduliraat Haier Midea dodeka na Gree mu e slaba strana modulacijata zosto e toa taka neznam.
Инаку лично мислам оти тоа со модулација ти е драпај си меот оти тоа е толку мала разлика во заштеда што и незнам дали е вредна инаку колку поголем влез толку поголем излез на топлина и таа топлина не испарува туку останува во домот ,ниска модулација мала топлина, Али може и сум грешка
Автоматски споено мислење:
Инаку морам да признаам оти од Грее сојал климата бев воодушевен од дизајнот и изработката
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.