Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.793
Поени од реакции
8.506
Секако дека нема проблем, кога се избркани. А ако сакате да ги враќате и да им делите државјанства, тоа е одлична идеја. Може да го предложиш да влезе во новата програма на Левица. :D
50% од самостојноста бевте на власт во Македонија и од Македонија камен врз камен не остана. Прифативте и смена на знаме, и приватизација, и територијална реогранизација, и бивши терористи на власт, и смена на име, и бугарски договор. АМА БАШ СЕ.

Да покажувате каков било интерес за националните интереси на Македонија, треба богами образ ѓон да имате.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
50% од самостојноста бевте на власт во Македонија и од Македонија камен врз камен не остана. Прифативте и смена на знаме, и приватизација, и територијална реогранизација, и бивши терористи на власт, и смена на име, и бугарски договор. АМА БАШ СЕ.

Да покажувате каков било интерес за националните интереси на Македонија, треба богами образ ѓон да имате.
Се сме, ама потурци не сме. :)

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.738
По оваа логика, чим го напуштиле палестинците местото од пред 100 години, тоа не е нивно туку на моменталните жители, Израелците.
Затоа е најубаво да се гледа моменталната ситуација, а не пред 1000 или 100 години. Едноставно такви демографски промени и населувања имаш во еден куп земји (дури и кај нас) и никој освен арапиве не се заканува со етнички чистења за да се врати во претходната состојба.
Епа од моментална ситуација, Газа и West Bank треба да се Палестина. Израел моментално ги напаѓа тие територии. Тоа што кажуваат дека се бранат е приказна за мали деца и хардкор христијани.
Добиле дел израелците, го населиле им се остварил планот и тука требале да запрат а не да се спроведува комплетно етничко чистење од цела територија. За тоа сум против и затоа би сакал да видам две држави таму.
Еве види го само коментарот на @Inglourious Basterd, за него сите освен македонците имаат право на оваа територија на која денес се наоѓа Македонија.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.793
Поени од реакции
8.506
Се сме, ама потурци не сме. :)
Во право си не сте, дека тоа би значело да се има некаков став за некоја тема. Вие сте една аморфна маса, како пластелин. И како Американците гмечат така си ги формирате ставовите.

Така сега сте горди жители на Северна Македонија, а ако е потребно за некоја година ќе станете и горди жители на автономната област Македонија во склоп на Бугарската република.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Епа од моментална ситуација, Газа и West Bank треба да се Палестина. Израел моментално ги напаѓа тие територии.
Добиле дел израелците, го населиле, сега планот е комплетно етничко чистење. За тоа сум против и затоа би сакал да видам две држави таму.
Еве види го само коментарот на @Inglourious Basterd, за него сите освен македонците имаат право на оваа територија на која денес се наоѓа Македонија.
Toa е по логиката на Апасиев, не е по мојата. Тој не сака да види две држави таму.
Во право си не сте, дека тоа би значело да се има некаков став за некоја тема. Вие сте една аморфна маса, како пластелин. И како Американците гмечат така си ги формирате ставовите.
И пластелин сме, аморфна маса. Се. Само потурци никогаш.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.738
Toa е по логиката на Апасиев, не е по мојата. Тој не сака да види две држави таму.
Абе остај го Апасиев. Не е Апасиев во конверзација. Ова се мои ставови и ниту се базирани на Апасиев ниту на некој евреј, муслиман или христијанин.
Мразам религии, а особено мразам војни кои се потикнати заради судар на религии.

Според тоа ти што го кажа, турците имаат повеќе право на оваа територија отколку нас македонците и се тоа само за да имаш некаква поента во бранење на постапките на Израел. И тоа е се што треба да се знае за тебе.
Гледам упорен беше и со глупостите во Супер Лига. Не знам дали си таков природно или интересно ти е да се контрираш со глупи ставови само за да бидеш поразличен од другите?

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Да не ви одговарам посебно, ќе пробам со еден коментар и на двајцата да ви реплицирам.
Дали Израелците се дошљаци таму како што се љопките во Македонија, особено тие после 2001?
Не може(не треба) на прашање да одговараш со прашање. У одговорите на моите прашања се кријат клучните разлики во менталитетот на еден народ или една култура и тие одговори ја прават споредбата несоодветна. Овде ја не ти реплицирав за тоа кој кога дошол, кој каде живеел и где је печат, туку дали и зошто ние и палестинците ја доживуваме истата судбина. Оваа споредба веќе има левијатански пропорции меѓу левичари, до степен да се дрзнат да споредуваат ВМРО со Хамас. Затоа што, нели, ВМРО е познато по тоа дека го напаѓало аскерот од училишта полни со деца, дека користеле жени и деца како жив штит, дека редовно удирале по цивилното население...ДПМНЕ на власт дојде после добро познатиот напад предводен од Груевски врз солунското пристаниште, затоа што терористички напади македонецот едначи со политички поени....итаканатаму.

Безобразна споредба е, навредлива за нас. Палестинците биле во центарот на многу империи, калифати, се до падот на турците. Илјадници години угнетувале евреи и христијани, вршеле геноциди и етноциди, за да со крв ја измијат таа територија. Палестинците и ден денес го имаат тој менталитет на империја, на освојувачи. Ден денес, окупирани и истепани, лаат и се чукаат во гради за тоа како ќе го уништеле Израел, гласаат за чудовишта како Хамас и слават гранатирање цивилно население. Овој народ овде, е исто толку години роб, пљачкан, уништуван, отселуван. Маргинализиран, набркан по селата, убиван, тепан од паши, бегови, егзархии и патријархати. Ќе повторам, безобразно е.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Абе остај го Апасиев. Не е Апасиев во конверзација. Ова се мои ставови и ниту се базирани на Апасиев ниту на некој евреј, муслиман или христијанин.
Мразам религии, а особено мразам војни кои се потикнати заради судар на религии.

Според тоа ти што го кажа, турците имаат повеќе право на оваа територија отколку нас македонците и се тоа само за да имаш некаква поента во бранење на постапките на Израел. И тоа е се што треба да се знае за тебе.
Гледам упорен беше и со глупостите во Супер Лига. Не знам дали си таков природно или интересно ти е да се контрираш со глупи ставови само за да бидеш поразличен од другите?
Јас мислев дека дискутираме за ставовите на Апасиев. За него и неговата партија е темава. За твојот став не ми е баш гајле.

Јас реков дека ако ја следиме вашата логика, Турците имаат право. Не реков дека Турците имаат право. Ако тоа не можеш да го разбереш, јасно ми е зошто мислиш дека ставовите ми се глупи.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Епа од моментална ситуација, Газа и West Bank треба да се Палестина. Израел моментално ги напаѓа тие територии. Тоа што кажуваат дека се бранат е приказна за мали деца и хардкор христијани.
Добиле дел израелците, го населиле, сега планот е комплетно етничко чистење. За тоа сум против и затоа би сакал да видам две држави таму.
Сите би сакале да видат две држави таму, дури и Израелците и Палестинците. Меѓутоа не можат да се договорат/попуштат окулу точните граници. Наративот на палестинците кој дошол и кој има право на територијата (а и ти го спомна тоа) е во голема мера причина за тоа. Ја ти кажувам дека историски да се гледа на проблемот е глупост, зашто и двата народи се од таму, со демографски промени зависни од надворешен фактор.
Како очекуваш договор кога имаш цел, а и неколку обиди низ историјата да ги истребат израелците од тој регион? После неколку неуспешни обиди нормално е дека ќе следи губење leverege.

Пример ти е Македонија, во 2001 предлогот за делење на државата беше осуден од грото од Македонците. Денес после серија порази и одстапки од наша страна, Албанците се тие што не сакаат да се делат :toe: И не глеам некој од нас, да лансира ракети во Косово зашто албанци купуваат и градат станови во Аеродром и демографски се шират во чиста македонска населба.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Безобразна споредба е, навредлива за нас. Палестинците биле во центарот на многу империи, калифати, се до падот на турците. Илјадници години угнетувале евреи и христијани, вршеле геноциди и етноциди, за да со крв ја измијат таа територија. Палестинците и ден денес го имаат тој менталитет на империја, на освојувачи. Ден денес, окупирани и истепани, лаат и се чукаат во гради за тоа како ќе го уништеле Израел, гласаат за чудовишта како Хамас и слават гранатирање цивилно население. Овој народ овде, е исто толку години роб, пљачкан, уништуван, отселуван. Маргинализиран, набркан по селата, убиван, тепан од паши, бегови, егзархии и патријархати. Ќе повторам, безобразно е.
Дали ти инсинуираш дека истите што ги избркале Македонците по селата ги избркале и Евреите од Палестина? :confused:

Туку, уште си на став дека постои разлика помеѓу сендвич и нео-сендвич? :D

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.738
Не може(не треба) на прашање да одговараш со прашање. У одговорите на моите прашања се кријат клучните разлики во менталитетот на еден народ или една култура и тие одговори ја прават споредбата несоодветна. Овде ја не ти реплицирав за тоа кој кога дошол, кој каде живеел и где је печат, туку дали и зошто ние и палестинците ја доживуваме истата судбина. Оваа споредба веќе има левијатански пропорции меѓу левичари, до степен да се дрзнат да споредуваат ВМРО со Хамас. Затоа што, нели, ВМРО е познато по тоа дека го напаѓало аскерот од училишта полни со деца, дека користеле жени и деца како жив штит, дека редовно удирале по цивилното население...ДПМНЕ на власт дојде после добро познатиот напад предводен од Груевски врз солунското пристаниште, затоа што терористички напади македонецот едначи со политички поени....итаканатаму.

Прашањето е реторичко.

За тоа со ВМРО и споредбата со Хамас не знам што да ти одговорам. Искрено, прв пат од тебе го читам.

Во врска со вториот дел малце си контрадикторен. Тоа што го кажа за палестинците важи и за израелците.
Јас не гледам разлика помеѓу нив. И двете ми се гадни племиња. Можеби арапите малу појќе, ама тоа не значи дека Израел заслужува подршка. Особено не од нас македонците кои никаков аир не виделе од нив.

Сите би сакале да видат две држави таму, дури и Израелците и Палестинците. Меѓутоа не можат да се договорат/попуштат окулу точните граници. Наративот на палестинците кој дошол и кој има право на територијата (а и ти го спомна тоа) е во голема мера причина за тоа. Ја ти кажувам дека историски да се гледа на проблемот е глупост, зашто и двата народи се од таму, со демографски промени зависни од надворешен фактор.
Како очекуваш договор кога имаш цел, а и неколку обиди низ историјата да ги истребат израелците од тој регион? После неколку неуспешни обиди нормално е дека ќе следи губење leverege.

Пример ти е Македонија, во 2001 предлогот за делење на државата беше осуден од грото од Македонците. Денес после серија порази и одстапки од наша страна, Албанците се тие што не сакаат да се делат :toe: И не глеам некој од нас, да лансира ракети во Косово зашто албанци купуваат и градат станови во Аеродром и демографски се шират во чиста македонска населба.
Епа гледај, палестинците имаат посвежа меморија дека тоа е нивно отколку Џејк кој десет генерации веќе живеат во Калифорнија.
Затоа во мои очи Израел е агресорот и не ми е сфатливо како луѓето ги подржуваат, а уште помалку како македонци ги подржуваат.

Јас мислев дека дискутираме за ставовите на Апасиев. За него и неговата партија е темава. За твојот став не ми е баш гајле.

Јас реков дека ако ја следиме вашата логика, Турците имаат право. Не реков дека Турците имаат право. Ако тоа не можеш да го разбереш, јасно ми е зошто мислиш дека ставовите ми се глупи.
Се губиш друже.
Ти ме цитираше прв.
Ако некој ме цитира на таков коментар, мислам дека го интересира мојот став.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Добиле дел израелците, го населиле им се остварил планот и тука требале да запрат а не да се спроведува комплетно етничко чистење од цела територија. За тоа сум против и затоа би сакал да видам две држави таму.
Израел да сакаше да изврши етничко чистење, никој немаше да го сопре и истото ќе го извршеше. Ова е демонстрирање на моќ. Далеку од тоа дека ја оправдувам.

Од хелени, римјани, па се до арапи. Сите вршеле масакри и се обиделе да наметнат своја култура и традиција врз Евреите. Од 1492 па се до 1945 биле протерувани и убивани и низ Европа.

Можеме да зборуваме и за сурите во Куранот за Евреите, за договорот меѓу Мухамед и Еврејските племиња и за масактор на Мухамед над тие племиња кога преминал од Мека кон Медина. А можеме да зборуваме и за политиката "сите Евреи во море"!

Големиот проблем, во самата држава Израел, е сегрегацијата на арапите. Надвор од границите на Израел, големиот проблем е оспорување на самата држава Израел.

Сите проблеми настануваат кога се отвора прашањето за државата Палестина. Палестинците добиле неколку навистина поволни договори и времето тече против нив. Прашање е дали некој повторно би им понудил поволен мировен договор. Појасот Газа и Западниот Брег територијално се разделени. Тука се и териториите од Западниот Брег управувани или контролирани од Израел. Најлогично решение е размена на население и територии. Но Израел не треба да отстапи ни педа од својата земја (зборувам за размена на пропорционално еднаква територија).

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Се губиш друже.
Ти ме цитираше прв.
Ако некој ме цитира на таков коментар, мислам дека го интересира мојот став.
Те цитирав зошто првичниот пост ти беше дека не ти било јасно зошто носењето на глупиот шал од страна на Апасиев било пречекано со негодувања. И рече дека Палестинците се исти со нас. За кога ти беше укажано дека се многу поисти со Турците отколку со нас, да земеш да ме одмеруваш мене, и да ретерираш од првата теза.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Епа гледај, палестинците имаат посвежа меморија дека тоа е нивно отколку Џејк кој десет генерации веќе живеат во Калифорнија.
Затоа во мои очи Израел е агресорот и не ми е сфатливо како луѓето ги подржуваат, а уште помалку како македонци ги подржуваат.
Тоа е субјективно која меморија е посвежа. Дали ние ги напаѓаме албанците врз база на посвежа меморија, или Турците не напаѓаат нас? Меѓутоа историски добро е документирано кога дошле тука турците, исто ко што се знае за Палестинците и Евреите.

Не ги подржувам, ти кажувам дека таму никој не у право а уште помалце агресор. Имаш два народи со прилично апсолутистички барања и со историја на конфликт од илјадници години за тоа парче земја. И ти ги глеаш работите врз преспектива од задњи 50 години и носиш заклучок за тоа на кого таа му припаѓа.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.738
Те цитирав зошто првичниот пост ти беше дека не ти било јасно зошто носењето на глупиот шал од страна на Апасиев било пречекано со негодувања. И рече дека Палестинците се исти со нас. За кога ти беше укажано дека се многу поисти со Турците отколку со нас, да земеш да ме одмеруваш мене, и да ретерираш од првата теза.
Не реков дека палестинците се исти со нас, туку тоа што ним им се случува ни се случува и нам.
Не измислувај работи, не е дека пред 2 години го имавме муабетов, две страни поназад можеш и да се увериш.
Тоа со турците не ни сакам да го коментирам зашто ќе треба да изгубам пола саат да ти објаснам зашто не е така. Еден од најглупавите коментари кои ги имам прочитано на форумов. Од прва мислев се заебаваш, ама очигледно не.

Тоа е субјективно која меморија е посвежа. Дали ние ги напаѓаме албанците врз база на посвежа меморија, или Турците не напаѓаат нас? Меѓутоа историски добро е документирано кога дошле тука турците, исто ко што се знае за Палестинците и Евреите.

Не ги подржувам, ти кажувам дека таму никој не у право а уште помалце агресор. Имаш два народи со прилично апсолутистички барања и со историја на конфликт од илјадници години за тоа парче земја. И ти ги глеаш работите врз преспектива од задњи 50 години и носиш заклучок за тоа на кого таа му припаѓа.
Не може да не е агресор некој што гради ѕид, убива деца и затвара луѓе за споделување на снимки во кои се гледа како Израелската армија врши злодела.
Додека ние тука се објаснуваме они полека полека завзимаат територија. Ако сакаш ќе ти покажам и видеа како евреите влегуваат во домот на арапите и кога женава му вика : "неможеш да живееш тука ова е моја куќа" - еврејот одговара со "Ако не ти ја земам јас, некој друг ќе ти ја земе"
99.7% conviction rate имаш за арапи на израелски суд. Затвараат 14-15 годишни затоа што шлапнале војник по шлем додека овој маста ја вадел на брат му.
Мислам брат, 2021 е. Твитер, фејсбук полн е со овие работи и ако малце погледаш и од другата страна ќе ги осудиш израелците а не да ги браните со изговорот дека тоа ним им припаѓа.
Ете им, имаат сопствена држава сега за прв пат во историјата, убави градови не знам што повеќе им треба. Ете за тоа кажувам дека се исти како љопките. И едните и другите не знаат за доста. Дај им прст, рака бараат.

Kajgana Shop

На врв Bottom