Ги преслушав сите песни во оние видеа од 10 минути кај што секоја песна е претставена во 20 секунди и заклучокот ми е помртва Евровизија никогаш немало. Можда во знак на целово црнило што не спопадна, ху ноус.
На прво слушање, интересна појава е Австралијкава, али она Текниколор, текниколор повторување ми е смешно.
Азербејџанката има интересен арапски мелос кога го изговара Мата Хари делот, али остатокот од песната е мртов.
Израел ме бендиса со Set me Free делот, али кога ја пуштив цела песна и таму, останатиот дел од песната е мртвило.
Австрија и Словенија нек конкурираат со нивните песни на некој поповски конкурс.
Исланд едно 40 години касни со таа музика.
Сан Марино ко да зеле инспирација од српскиве турбофолкери.
Се пресмеав на Молдавија со спотот со сладоледите.
Холандија иде на карта BLM. Мене афричкиот мелос не ме бендисува.
Британија стандард некое песниче ко од UK Top 40 извадено. Ништо приметливо или да ти задржи внимание.
Финска на прва интересна, али кога ќе ја пуштам цела песна, голем дел од песната не им се разбира. Кул музика though.
Не го сфаќам хајпот за Швајцарија. Ланската песна чинам беше поарна.
Бугаринот за Северленд со најмртва песна. Хк, пу, не го признавам за мој претставник.
И за крај Украина. Јагода на шлагот. Се пресмеав на песната (sowing, sowing hemp plants), а богами и на спотот.

Некој етно украински-техно микс со научно фантастичен спот ко избеглици од Лудиот Макс. Единствено за нив би навивал. Цареви.