Фан Клуб: Вардар

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.137
Поени од реакции
5.481
Ве читам и неможам да ве изначитам, свашта човече..
Прво Самсоненко во споредба со МНОГУ други руски бизнисмени кој се врзани со оваа власт е капка вода во море околу неговата финансиска моќ и слично.
А сепак Самсоненко во време на ВМРО е основач на академијата, виновник за 2 европски титули Лига Европа групи со ФК Вардар и уште МНОГУ други успеси, реалноста е да не се сменеше власта во 2016/2017, сега наместо за втора лига, ќе превме муабети за трансфери и ново европско лето на Вардар. (нели тоа на сите Вардарови навивачи ни годи?)
Незнам како не гледате или со сила слепци се правите деќа на оваа политичка гарнитура све шо е поврзано со Вардар и Македонија не му одговара, Муртинецот прв беше да се слика за натпреварите на Шкендија, додека со прст не помрдна за да му помогни на Вардар во една ваква тешка ситуација, зошто и тоа му одговара нормално.
А вие плукајте уште по Самсоненко (дека има кривица кај него, ИМА) но во случајот многу јасно е кој е НАЈголемиот проблем, долгот на Самсоненко одлично го користат како алиби за ништо да не превземат, а Град Скопје слободно можеше да го помогни клубот за полусезона со некој 100 000 евра колку да опстани во лига (впрочем тоа е и должност на градот, независно кој е на власт и воедно НАЈМАЛА РАБОТА која што можеа да ја направат несреќниците).

Ортациве на Грујо напраја нешто за Вардар кое што ќе остани за век и векови (читај Самсоненко), прашање е шо напраја ортациве на Зајко за Вардар???
da bea navistina zainteresirani vardar da bide dolgorocno stabilen klub togas na drug nacin ke go vodea klubot. pari tecea dodeka sams keshirase preku biznisi, ama nemase napori klubot da se stavi na zdravi temeli. za toa da se slucese trebaa klubot taka da go postavat da moze samiot da se finansira.

i ne gi spomnuvaj akademijata i kampot vo hipodrom, tie ne se del od vardar, taka sto ne pravi razlika dali akademijata go nosi imeto na klubot ili igracite na klubot izajmuvaat teren na FK dolno dupenje. jasno deka sekoj biznismen toa taka ke go napravese, nikoj ne e glupav da gradi i da ne bide zastiteno, no togas i ne moze da se tvrdi deka nekoj navistina kvalitetno rabotel vo interes na klubot. na kraj ostanuva deka vardar bese PR instrument i samo zaradi toa se vlozuvase, a ne deka nekoj od involviranite imal zelba da proizleze uspesen i stabilen klub. titulite i vlezot vo EL ostanuvaat, da, ama i toa sto se sluci vo posledno vreme e del od CVto.

PS
ako zboruvame za toa koi se vinovni ili za toa koj trebal da pomogne a ne pomogna jas ne bi gi izostavil tie koi poslednite godini lapaa pari preku klubot. kade bea fudbaleri kako popov i grne (koi zarabotija stotini iljadi evra) da go otvorat malku novcanikot i zimata na timot da mu podarat 2-3 fudbaleri za polusezonata? kade se menagerite koi so godini lapaa ubavi provizii, zosto sega ne pustija 2-3ca na svoj trosok? ne bese ni potrebno da se fudbaleri so plata od 3.000+ mesecno, mozea da soberat 3-4 solidni fudbaleri za borba protiv opstanok (1.000€ mesecna plata preku 4 meseci) i toa ke gi cinese 15.000€, suma smesna vo sporedba so toa sto primija poslednite godini dodeka tecese med i mleko.

iako ne sum navivac na klubot se nadevam deka vardar ke se vrati pojak, ama realno vo idnina ne treba da ima mesto za tie koi vo ovaja situacija mozea ozbilno da pomognat, a edino sto napravija e da se slikaat so virtuelni bileti vo vrednost od nekolku evra.
 
Член од
1 август 2015
Мислења
880
Поени од реакции
1.656
Не е страшно испаѓањето, страшно е што нема да има разрешница и догодина пак со крпен состав и без управа ќе се игра во 2 лига.
Ако остане вака нема да има експресно враќање во 1 лига, туку може да се случи и борба за опстанок.

Вардар ќе живее, поминал и низ потешки периоди низ историјата. Испаѓањето на Вардар како бомба одекна низ земјите од регионот, а во Македонија се пишува и по порталите кои не се за спорт. Ривалите слават и се ситат, да беше друг немаше ни да знаат дека испаднал, е тоа е таа големина на Вардар која друг никогаш нема да ја достигне.
Топ тема е Вардар, за друго не ни вреди да се коментира.

Испаѓањето на Вардар медиумски повеќе покриено од титулата на Искра. Гигантот ќе се врати, ќе се помачи, ќе ги залечи раните сокриен во некоја темна пештера, но кога ќе излезе пак ќе се тресат сите.

Град Скопје, ПУИГ, Самсоненко и компанија нека ви служи на чест, ќе бидете запаметени само по лошо.

"... Среде Скопје, Вардар врви,
Вардар река распеана,
Ој Вардаре македонски,
Од извора дур до Солуна... "
 
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.329
Поени од реакции
27.873
Абе доста со ова Вардар ќе живее... Вардар со години не живее туку преживува, судбината неизвесна беше со години. Прашање на време беше коа ќе се случи ова.
Го сакаме Вардар тука нема збор, ама како планирате дека ќе се вратиме у прва лига? Како ќе живее Вардар? Па ние у прва лига не бевме атрактивни ниту доволно моќни за да собереме спонзори, сеа па у 2ра лига со толкав долг нема гајле. Играчи какви такви секогаш ќе се најдат, бар у наше првенство сме сведоци дека и скроз нова 11ка да донесеш не им треба многу за успех. Спонзори нема ни за лек, а желба некој да го извади Вардар од ова дно не гледам. Ќе си останеме тука уште долго, тоа е суровата реалност.
 
Последно уредено:
Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Имам голема почит за вашето минато и улогата што ја имал клубот и како претставник на Македонија во екс ЈУ лигата и во самостојна Македонија, независно што не сум ваш навивач.
Настрана тоа, секогаш почнувам од моментот дека вие сте најголем клуб во Македонија.
За разлика од навивачиве на Искра, Слога Ј, битолчаниве, прилепчаниве итн. јас воопшто не се ситам на ова што ви е случува и мислам дека е срамно клубов да дојдете до ова дереџе.
Нема везе, има реална ситуација во моментов а таа за вас е погубна.

Гледам тука има мислења на тема како е дојдено до оваа ситуација и меѓу себе си немате расчистено кој е кривецот и причината за да дојдете до ова. Еден вика ова, друг ова...
Јас не навлегувам во тоа кој е кривец а кој не, само ќе кажам дека долгот што го имате од 3 милиони евра е СМЕШЕН.
Како редовен следач на балканскиве лиги тоа го тврдам!

Ѕвезда и Партизан имаат моментален долг од околу 40 милиони евра. Левски има исто толкав долг поради кој мораа да ги намалат финансиите и годинава со просечно тимче да се борат за опстанок каде едвај се спасија. Им виси банкрот над глава летово и не се знае догодина дали ќе играат во прва лига со новонастанатата ситуација таму со избори итн.
ЦСКА Софија пред четири години беа исфрлени од прва во трета лига поради долг од 50 милиони евра со блокирана сметка. Хуан Фелипе тогаш дојде кај вас. Додека играа во трета лига формираа друга фирма за преку неа им плаќаа пари на фудбалерите. Клубот банкротираше, државата му помогна на клубот со проширување на лигата, базата и стадионот кои сеуште им беа под министерство за одбрана им ги препишаа на име на клубот и после фузија се вратија во прва лига. Дури лани се изборија за знакот на клубот да можат да го користат откако платија 8 милиони евра.
Хајдук е во огромен долг постојано веќе 15-та година и буквално живурка.

Ќе прашате што ги одржува живи овие клубови? -Државата и политичката волја.
Волјата на државата/градот тие големи клубови кои имаат голем број на навивачи да опстојат.
На Балкан во фудбал ништо не се прави без помош од држава. НИШТО!
Ѕвезда да не беше Вучиќ немаше да игра четири години по ред група во ЛШ и Лига Европа а моментален долг имаат од 40 милиони евра. Сите овие клубови (а случајот е ист и со вас) се клубови каде од секогаш имало одредено политичко влијание од нивното формирање па до ден денес.

Има реална ситуација каде Самсоненко е газда на клубот, има долг и не сака да го плати и работава се одолговлекува од сезоната со Лига Европа па до сега.
Во меѓувреме доаѓаат “спасители“ во името на Томовски кој симпатично локал клубче како Цементара ја уништи до степен да не постои. И во такви ситуација нема политичка волја од градот да ви помогне како во 2010, а ако не се лажам градот ви е акционер во клубот со 49%. Си измија раце со тоа што ви фрлија коска во јануари месец за да ја доиграте сезоната и сега креваат раменици и префрлуваат топка.
А одговорот е едноставен - не сакаат да ви го решат проблемот.

Исто интересно е во време на Лига Европа мислам дека трансферите ги правеше Панчев ако не се лажам?! Кои играчи ги донесе?
Заради тој Максим Максимов нели не ви дадоа лиценца за да играте ЛШ?
Колку пари влегле во клубот од продадени играчи? Што правело раководството на Симев и Спасевски?
Каква е улогата на Самсоненко? Зошто градов не сака да помогне и се натега?
Се чудам што никој од вас не бара одговори. Добра ревизија треба да се направи кај вас.

Во секој случај долгот ви е смешен за разлика од другиве балкански клубови, а бидејќи нема волја од ниту една страна да ви се реши проблемот вие сте колатерална штета во случајов и резултатот е овој.
Вие си знаете како ќе излезете од ова.
Јас ви посакувам многу среќа и разум да испливате од ова како навивачи бидејќи и мојот клуб се борел за здив и поминал пат на кој не му го посакувам на ниту еден навивач. Само едно знам дека во никој случај не треба да дозволите да правите повторна фузија затоа што не е толку страшна ситуацијата.
Бидете живи и здрави.
Градот не поседува акции во клубот, али тоа не ги амнестира од одговорноста.
Лиценца за ЛШ не добивме ради милионски суми што се должат, а случајот со Максимов е грешка на администрацијата на клубот. Панчев нема тука никаква одговорност.
Ве читам и неможам да ве изначитам, свашта човече..
Прво Самсоненко во споредба со МНОГУ други руски бизнисмени кој се врзани со оваа власт е капка вода во море околу неговата финансиска моќ и слично.
А сепак Самсоненко во време на ВМРО е основач на академијата, виновник за 2 европски титули Лига Европа групи со ФК Вардар и уште МНОГУ други успеси, реалноста е да не се сменеше власта во 2016/2017, сега наместо за втора лига, ќе превме муабети за трансфери и ново европско лето на Вардар. (нели тоа на сите Вардарови навивачи ни годи?)
Незнам како не гледате или со сила слепци се правите деќа на оваа политичка гарнитура све шо е поврзано со Вардар и Македонија не му одговара, Муртинецот прв беше да се слика за натпреварите на Шкендија, додека со прст не помрдна за да му помогни на Вардар во една ваква тешка ситуација, зошто и тоа му одговара нормално.
А вие плукајте уште по Самсоненко (дека има кривица кај него, ИМА) но во случајот многу јасно е кој е НАЈголемиот проблем, долгот на Самсоненко одлично го користат како алиби за ништо да не превземат, а Град Скопје слободно можеше да го помогни клубот за полусезона со некој 100 000 евра колку да опстани во лига (впрочем тоа е и должност на градот, независно кој е на власт и воедно НАЈМАЛА РАБОТА која што можеа да ја направат несреќниците).

Ортациве на Грујо напраја нешто за Вардар кое што ќе остани за век и векови (читај Самсоненко), прашање е шо напраја ортациве на Зајко за Вардар???
Со овие политички памфлети не ти е ни место во фан клубов.
da bea navistina zainteresirani vardar da bide dolgorocno stabilen klub togas na drug nacin ke go vodea klubot. pari tecea dodeka sams keshirase preku biznisi, ama nemase napori klubot da se stavi na zdravi temeli. za toa da se slucese trebaa klubot taka da go postavat da moze samiot da se finansira.

i ne gi spomnuvaj akademijata i kampot vo hipodrom, tie ne se del od vardar, taka sto ne pravi razlika dali akademijata go nosi imeto na klubot ili igracite na klubot izajmuvaat teren na FK dolno dupenje. jasno deka sekoj biznismen toa taka ke go napravese, nikoj ne e glupav da gradi i da ne bide zastiteno, no togas i ne moze da se tvrdi deka nekoj navistina kvalitetno rabotel vo interes na klubot. na kraj ostanuva deka vardar bese PR instrument i samo zaradi toa se vlozuvase, a ne deka nekoj od involviranite imal zelba da proizleze uspesen i stabilen klub. titulite i vlezot vo EL ostanuvaat, da, ama i toa sto se sluci vo posledno vreme e del od CVto.

PS
ako zboruvame za toa koi se vinovni ili za toa koj trebal da pomogne a ne pomogna jas ne bi gi izostavil tie koi poslednite godini lapaa pari preku klubot. kade bea fudbaleri kako popov i grne (koi zarabotija stotini iljadi evra) da go otvorat malku novcanikot i zimata na timot da mu podarat 2-3 fudbaleri za polusezonata? kade se menagerite koi so godini lapaa ubavi provizii, zosto sega ne pustija 2-3ca na svoj trosok? ne bese ni potrebno da se fudbaleri so plata od 3.000+ mesecno, mozea da soberat 3-4 solidni fudbaleri za borba protiv opstanok (1.000€ mesecna plata preku 4 meseci) i toa ke gi cinese 15.000€, suma smesna vo sporedba so toa sto primija poslednite godini dodeka tecese med i mleko.

iako ne sum navivac na klubot se nadevam deka vardar ke se vrati pojak, ama realno vo idnina ne treba da ima mesto za tie koi vo ovaja situacija mozea ozbilno da pomognat, a edino sto napravija e da se slikaat so virtuelni bileti vo vrednost od nekolku evra.
Од копилиња ко Попов, што клекна на колена пред Груби и Омер, не ни е потребна никаква помош. Тоа јасно му е ставено до знаење.
Абе доста со ова Вардар ќе живее... Вардар со години не живее туку преживува, судбината неизвесна беше со години. Прашање на време беше коа ќе се случи ова.
Го сакаме Вардар тука нема збор, ама како планирате дека ќе се вратиме у прва лига? Како ќе живее Вардар? Па ние у прва лига не бевме атрактивни ниту доволно моќни за да собереме спонзори, сеа па у 2ра лига со толкав долг нема гајле. Играчи какви такви секогаш ќе се најдат, бар у наше првенство сме сведоци дека и скроз нова 11ка да донесеш не им треба многу за успех. Спонзори нема ни за лек, а желба некој да го извади Вардар од ова дно не гледам. Ќе си останеме тука уште долго, тоа е суровата реалност.
Да разграничиме некои работи: спонзор си е едно, сопственик си е друго. На Вардар очајно му треба нов сопственик, секако и спонзори, но за нив најпрво треба здрав и среден клуб. Какви спонзори очекуваш во клуб со блокирана сметка, милионски долгови, нерешен статус. И не би рекол дека немало интерес. Сети се дека се појави Бугарот минатото лето, се јави Саша Ќириќ, Шаќири доставил писмо со намери како интерес за инвестирање...
И сите тие се откажаа и повлекоа затоа што увидоа дека некој се обидува да им изнуди исплата на фиктивни долгови.
 
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.329
Поени од реакции
27.873
Да разграничиме некои работи: спонзор си е едно, сопственик си е друго. На Вардар очајно му треба нов сопственик, секако и спонзори, но за нив најпрво треба здрав и среден клуб. Какви спонзори очекуваш во клуб со блокирана сметка, милионски долгови, нерешен статус. И не би рекол дека немало интерес. Сети се дека се појави Бугарот минатото лето, се јави Саша Ќириќ, Шаќири доставил писмо со намери како интерес за инвестирање...
И сите тие се откажаа и повлекоа затоа што увидоа дека некој се обидува да им изнуди исплата на фиктивни долгови.
Мене толку ми е убиена вербата дека ситуацијата ќе се среди што ама баш и не очекувам спонзори ниту нов сопственик. За сопственик го потенцирав тоа во крајниот дел "а желба некој да го извади Вардар од ова дно не гледам".
Пак ќе кажам голем скептик сум и не верувам на ниедна приказна за сопствениците што се јавија, можеби за Ќириќ, ама вакви приказни ни продавале многу пати до сега.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.288
Поени од реакции
22.528
Sopstvenik na klubot e PUIG 51% i Grad Skopje 49%. Samsonenko go imase samo klubot na upravuvanje na 10 god od koj sega se pominati 8 mislam.
 
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.137
Поени од реакции
5.481
Мене толку ми е убиена вербата дека ситуацијата ќе се среди што ама баш и не очекувам спонзори ниту нов сопственик. За сопственик го потенцирав тоа во крајниот дел "а желба некој да го извади Вардар од ова дно не гледам".
Пак ќе кажам голем скептик сум и не верувам на ниедна приказна за сопствениците што се јавија, можеби за Ќириќ, ама вакви приказни ни продавале многу пати до сега.
pisav i togas koga bese aktuelno, toa so ciric ne bese realisticna opcija. firmata za koja raboti magath nema logika da vlozi vo makedonija bidejki tie preku sportot voobicno reklamiraat za nivnata kompanija koja ne operira na balkanot. toa e ko firma koja proizveduva fridizeri da saka da reklamira vo sibir, a i ne mi bea realisticni muabetite demek sakale da se probaat kako sopstvenici na balkanski klub.

mislam deka samo zaradi pocit kon ciric ne ja otrfrlija odma rabotata. toa sto ne bea navistina zainteresirani se gledase i po toa sto se vagaa demek ne mozelo da se patuva zaradi corona i sakale samo licno da pregovaraat. toa bese bullshit izgovor bidejki i vo toa vreme voopsto ne bese problem od germanija da se patuva do makedonija i nazad, jas licno vo toj period vo nekolku navrati bev vo makedonija, isto kako i iljadnici drugi. da bea navistina zainteresirani ke bukiraa let i za dva saata ke bea vo skopje.
 
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.185
Поени од реакции
4.005
Академија Пандев има најави дека ке се повлечат од прва лига бидејки Пандев нејќе да дава пари , се чека купот дали ке го земат или не ..
Ако А.П се повлече дали ова значи Вардар како претпоследен ке остане во лига ?
Какви се правилата во ваква ситуација ?
Или па може сите да идат едно место погоре А.П и Беласица да испаднат , а Вардар да игра бараж ..
Screenshot_20210510-223529_Facebook.jpg Screenshot_20210510-223529_Facebook.jpg
 
Последно уредено:
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.137
Поени од реакции
5.481
Нема да се откаже од лигата.
Класичен притисок за да добијат добро судење во финалето и во последниот дуел со кој ќе се спасат од испаѓање.
sigurno i toa igra uloga, no ne bi otfrlil deka pandev saka da se otarasi od proektot i vo takov slucaj pre saka nekoj drug da go obvini. ako go osvojat kupot moze da prodolzi bidejki taka slednata sezona ne bi mu bila golem minus. pandev od koga go osnovi klubot vlozi najmalku 3 milioni vo klubot i se okolu nego, a do sega ne mu se vrati nisto osven kikiriki preku nekoi transferi i edno ucestvo vo EL kvalifikaciite. na skros drug nacin si go zamisli toa, veruvase deka za nekoja godina klubot ke pocne samiot da se finansira, a ispadna deka sekoja sezona frla pari vo bunar. pandev ima pari, ama ne e do tolku finansiski moken dolgorocno 400.000-500.000 godisno da ne mu se problem. baska e karakter koj cesto se predomisluva, pa mozam da si zamislam deka samiot ne znae sto da pravi i od mesec vo mesec na drug nacin razmisluva za toa sto da pravi so klubot.
 
Член од
3 мај 2014
Мислења
876
Поени од реакции
2.693
„Вардар нема ни управа, едноставно ако не беа Комитите кои собраа некои средства, прашање беше дали воопшто ќе настапуваше во пролетниот дел во Македонската прва лига“, вели Илиевски.

Тој додава дека Вардар во моментов е „препуштен сам на себе“, посочувајќи дека клубот немало да ја започне сезоната без помош од навивачката гупа Комити.

„Во клубот нема ниту директор, ниту претседател, нема ништо. Сите се во оставка заминати. Превозот и другите работи го организираат Комитите“, вели Илиевски.

Линк
 
Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Sopstvenik na klubot e PUIG 51% i Grad Skopje 49%. Samsonenko go imase samo klubot na upravuvanje na 10 god od koj sega se pominati 8 mislam.
Значи како може да се ПУИГ и Градот сопственици на клубот, кога имаш договор за купопродажба на акциите од 2014 година!? Самсоненко е единствен сопственик на ФК Вардар во моментов. Точно е дека има посебни услови од договорот во кои се тврди дека треба да вложува најмалку 1,5 милион евра годишно во период од 10 години, ама тоа ни најмалку не значи дека го има клубот само на управување. После тие 10 години нема ни таква обврска.
Читај што вика и Миле наш на линкот погоре: „Договорот за купопродажба е штетен и непрецизен, со дадени права, но без обврски за сопственикот“.
 
Член од
3 мај 2014
Мислења
876
Поени од реакции
2.693
Ali na veličinu kluba i čistu emociju Vardar se do prošle sezone nekako „batrgao“, međutim, kao da se trudio da uđe u društvo najvećih gubitnika tranzicije. Bez obzira na veliki – makar za makedonske prilike – ruski kapital. Od nekada priznate omladinske škole ostala je samo ruina o čemu svedoči da je najveći makedonski talenat u ovom veku Eljif Elmas pre odlaska u Fenerbahče izabrao konkurentni Rabotnički. Taj momak novog doba nije odrastao na golovima Darka Pančeva i startovima Ilije Najdoskog, te pasovima Vasila Ringova, ali je ipak znao da je posle osamostaljenja Vardar najtrofejniji makedonski klub. Sa 11 titula, koliko zajedno imaju Rabotnički, Škendija i Sileks.

I ono što je za Vardar najgore, u Skoplju se stvorila neka vrsta ravnodušnosti prema makedonskom gigantu. Propadanje Vardara veliki broj navijača prihvatio je kao novu normalnost, kao i zakonitosti ponašanja tokom pandemije virusa korona.

O tome je za Mozzart Sport, tokom boravka naše ekipe u Skoplju, pričao možda i najveći as u istoriji Vardara Darko Pančev. Upravo je bivši gazda Samsonenko u njemu video čoveka koji može da se poigra sa kartama prošlosti i od Vardara, ako ništa drugo, napravi apsolutnog vladara makedonskim fudbalom.

Линк
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.288
Поени од реакции
22.528
Значи како може да се ПУИГ и Градот сопственици на клубот, кога имаш договор за купопродажба на акциите од 2014 година!? Самсоненко е единствен сопственик на ФК Вардар во моментов. Точно е дека има посебни услови од договорот во кои се тврди дека треба да вложува најмалку 1,5 милион евра годишно во период од 10 години, ама тоа ни најмалку не значи дека го има клубот само на управување. После тие 10 години нема ни таква обврска.
Читај што вика и Миле наш на линкот погоре: „Договорот за купопродажба е штетен и непрецизен, со дадени права, но без обврски за сопственикот“.
jas kolku sto se sekavam klubot bese daden samo na upravuvanje. ako e taka togas klubot e na sams i nema sto tuka nekoj da mu se mesa. ako resil da go bankrotira togas toa e toa....

e sega drugiot del ako veke ima klauzi u dogovorot kade treba da napravi nekoj raboti a grad skopje spie iako ovoj 2 god go "vraka" klubot togas vinata e bas kaj niv sto ne gi aktivirale i reagirale so vreme. morale so vreme da se uklucat advokatskite sluzbi na gradot i da ima pravna razvrska. kolku i da e neprecizen dogovorot ako ima prostor za spor trebalo da se reagira.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom