Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Дали немате никаква врска од пишување сценарија ама отсекогаш сте сакале да напишете филм базиран на вицевине "Си биле македонец, албанец, босанец и србин и влагаат у кафана..." ? Е па... СЕГА ВИ Е ШАНСАТА!!!

1619842445770.png

Да се зачуди човек како сите сте го оцениле Train to Busan со 3.5 и нагоре.
Крш глума, многу нелогични дејствија и за зомби филм... (n)

Закон филмче е Train to Busan, какви логики какви бакрачи. Pure Entertainment :D
И јас така го доживеав. Онака си седнуваш, крвови, напнатост и тоа е тоа.

Плус во хорор не се бараат логики. Или те плаши или заспиваш.

Закон филмче е Train to Busan, какви логики какви бакрачи. Pure Entertainment :D
Кој закон жити сè. Гледам зомби филм, очекувам адреналин да ме мавне, а не да се чудам зошто се толку глупави ликовиве.

Таткото наместо да го рокне со некоја шипка оној костумисаниот, зеде да го гушка. :eek:

Оној ропакон што ја изгуби девојката, си ја стави во скут да ја плаче и си ојде и он. Жива глупост.

Се тепаат со зомбињава, ама само ги удараат по стомак и бегаат ко мали деца. Не ги убиваат, си се шетаат без никаков предмет со кој би се заштитиле... :tapp:

Shaun of the Dead e оскаровец за филмов.

Последно уредено:
Deja Vu (2006) so Denzel Vasington..

Samo sto go izgledav i da ti bil prejak filmov.. Obozavam filmovi sto te drzat vo neizvesnost do samiot kraj.. interesen film, ne ti dava da trepnes od pocetok do kraj
Вакви филмчиња шо се те држат у незивеност до сам крај да препорачате буразери! Немора д ае исти жарн али да те возе. Иначе имам го гледано Деџаву. 11 од 10 е за мене.

Вакви филмчиња шо се те држат у незивеност до сам крај да препорачате буразери! Немора д ае исти жарн али да те возе. Иначе имам го гледано Деџаву. 11 од 10 е за мене.
Еве прво што ми текнува....во тој стил
Војник, открива дека е дел на експериментална владина програма.......со цел да најде бомбаш во воз за 8 минути.....одличен филм
Американски детектив....оди во психијатриска болница....што се наоѓа на островот Shutter каде што треба да направи истражување за бегство на еден убиец од болницата......крајот е вистинско шокирање.
Специјалец треба да успее да извлече информации од терорист.....за бомби поставени на повеќе локации во САД......кои ако експлодираат ќе има огромен број на жртви. Методите на испитување.....се посебни.
Дете кое комуницира со духови......бара помош за тие ситуации од детски психолог.

Еве прво што ми текнува....во тој стил
Војник, открива дека е дел на експериментална владина програма.......со цел да најде бомбаш во воз за 8 минути.....одличен филм
Американски детектив....оди во психијатриска болница....што се наоѓа на островот Shutter каде што треба да направи истражување за бегство на еден убиец од болницата......крајот е вистинско шокирање.
Специјалец треба да успее да извлече информации од терорист.....за бомби поставени на повеќе локации во САД......кои ако експлодираат ќе има огромен број на жртви. Методите на испитување.....се посебни.
Дете кое комуницира со духови......бара помош за тие ситуации од детски психолог.
Се убаво фино лепо, али сите веќе изгледани. :) Незнам како се излажав за Антинкабл, го изгледав до крај, иначе не гледам пхисопатски и хорори.

Незамисливо е трилер. Не е ни хорор, ни психопатски филм (што и да значи тоа).*

* ваљда не мислиш на филм со психопат

Кој закон жити сè. Гледам зомби филм, очекувам адреналин да ме мавне, а не да се чудам зошто се толку глупави ликовиве.

Таткото наместо да го рокне со некоја шипка оној костумисаниот, зеде да го гушка. :eek:

Оној ропакон што ја изгуби девојката, си ја стави во скут да ја плаче и си ојде и он. Жива глупост.

Се тепаат со зомбињава, ама само ги удараат по стомак и бегаат ко мали деца. Не ги убиваат, си се шетаат без никаков предмет со кој би се заштитиле... :tapp:

Shaun of the Dead e оскаровец за филмов.
Види, не сум експерт за зомби филмови, Hardhome ми е омилен :D. Не знам дали треба да се гушкаат, удираат по стомак или по јајца. Знам дека адреналин во филмов не недостигаше, од некоја причина не ти легнал и тоа е. Општо гледано нервира глумата на корејците во сите филмови, имаат некој ранг на емоции неразбирлив за нас, но овој филм е за опуштено, не е за многу филозофија.

Кога сум тука, Train to Busan во секое време >>> од Parasite, уз метафорички среден прст за сите почитувачи на вториот :D

Не е до глумата. До различниот менталитет е. До различниот начин на комуникација, различни сфаќања имаме за различни реакции, различни социјални интеракции и слично. Што во голем дел влече корени од различната традиција.

И мене, корејски, јапонски и сл., филмови ми се помалку апсурдни во дијалозите. Ќе си речеш - абе кој одговара вака, на онакво прашање, или кој реагира вака на онаква ситуација.

Не е троа старичок за улогата?
Не е. Ако за претворање кучешки години во човечки години се користеше *7 или *8, кај азијците е -20.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom