Џ
Џонтра Волта
Гостин
Па добар е бе, ја не реков дека е лош, само можеле уште малце поемотивно. Не акција Рамбо, ама ќе изнудела повеќе емоции ако видовме некое убиство и нешто слично што уште повеќе ќе го прикажеле целиот тој геноцид. Вака се сконцентрира на судбината на само едно семејство.Го изр'ка, го исплука филмот, со плунка, со шлајм со сè, а на крајот му даваш 3.5/5.
Толку плукање да му удрев ја, ќе му дадев некоја мртва двојка, не 3.5 што ми е оцена за добар филм.
Аида кога го гледав, го гледав без да трепнам, ти што викаш трчале навака-натака ја не се согласувам. Убаво беше замислено сето тоа трчање. Не беше некое мртвило и не знам зошто би очекувал акциони сцени во драма.
Режисерката сакала да изнуди емоции, а не да ти дигне адреналин со Рамбо сцени и експлозии и кај мене изнуди емоции и кај тие сцени кај што беа кај оној Србинот на договори и кога се молеше Аида за фамилијата кај Холанѓаните, и кога комшивката ја молеше Аида да и го спаси синот.
За разлика од Another Round што беше само добар филм, али не изнуди ништо кај мене, дури и досаден ми беше на моменти.
Aко бирав јас, нит Another Round, нит Аида ќе имаа номинации. На нивно место ќе беа иранскиот Sun Children и тајванскиот A sun, a оскарот ќе му го дадев на Better Days.
Сите три филма со универзална содржина, за разлика од локал патриотскиве воени/поствоени драми.
За Ничија земја и "талентираниот" Данис Тановиќ не сакам ни да трошам зборови.
А што му фали на Ничија земја? Дека е комедија?
Aма затоа од друга страна ќе паѓаме у несвест од кловнувањето на Бењини у Животот е убав.