Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.291
Друже, Ексор е на Ањели.
Друже, не ти е јасно пак изгледа. Не е овој тој Ањели, директорот на Јуве. Веројатно има некој смешен процент он.
Елкан, лапо и сестра им, нивен е ексор (покрај малцинските акционери).
Автоматски споено мислење:

Овие Елкан се внуци на Џани Ањели. Иста фамилија, само овие се од ќерка му, затоа различно презиме. А изгледа излегле попаметни од овие по машка линија, па се надевам водечките позиции. :)
Не е ствар на памет, они го наследиле капиталот. Едниот брат е полуретардиран, ама пак е поголем сопственик на Јуве од Ањели :icon_lol:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Овие Елкан се внуци на Џани Ањели. Иста фамилија, само овие се од ќерка му, затоа различно презиме. А изгледа излегле попаметни од овие по машка линија, па се затоа на водечките позиции. :)
Друже, не ти е јасно пак изгледа. Не е овој тој Ањели, директорот на Јуве. Веројатно има некој смешен процент он.
Елкан, лапо и сестра им, нивен е ексор (покрај малцинските акционери).
Автоматски споено мислење:

Не е ствар на памет, они го наследиле капиталот. Едниот брат е полуретардиран, ама пак е поголем сопственик на Јуве од Ањели :icon_lol:
Лапо го избркаа пред некоја година кога се бламираше и влагаше од скандал у скандал.

Кој не е кој Ањели? Андреа Ањели е трет човек у Ексор и газда на Јувентус.

Не е ова акционерско друштво па да речеш дека не е негов клубот. Чив е ако не е негов?

Тоа ти е исто ко за Интер да речеме абе Стивен не е газда, Сунинг е, а Сунинг е на татко му.

Преку 100 години фамилијата Ањели работи со Јувентус.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.291
Лапо го избркаа пред некоја година кога се бламираше и влагаше од скандал у скандал.

Кој не е кој Ањели? Андреа Ањели е трет човек у Ексор и газда на Јувентус.

Не е ова акционерско друштво па да речеш дека не е негов клубот. Чив е ако не е негов?

Тоа ти е исто ко за Интер да речеме абе Стивен не е газда, Сунинг е, а Сунинг е на татко му.

Преку 100 години фамилијата Ањели работи со Јувентус.
Човек, како да ти објаснам, Андреа Ањели не е главен наследник на фамилијата Ањели, ниту е трет човек во Ексор, ниту е газда на Јувентус. На позицијата е зашто Елкан го има поставено таму. Не е ни негов, не е ни на татко му клубот. Само е директор таму.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
@Джонтра Вохохолта brakjana elkan se direktni potomci na Il Avocato odnosno Gjani Añeli, odnosno sinovi od kerkata negova.. Andrea Agneli e sin na Umberto Agneli, a Umberto e pomaliot brat na Gjani.. Ima Andrea odreden procent ama ne e baš gazda.. I Suning go imaat mnozinstvoto akcii pa samo tie gi vikate gazdi, zs ondak i tie so mal procent ne gi vikate gazdi?

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.443
Поени од реакции
7.726
Човек, како да ти објаснам, Андреа Ањели не е главен наследник на фамилијата Ањели, ниту е трет човек во Ексор, ниту е газда на Јувентус. На позицијата е зашто Елкан го има поставено таму. Не е ни негов, не е ни на татко му клубот. Само е директор таму.
Грешка си Елкан е само поставен како CEO ама компаниите се под контрола на Ањели фамилијата, така пишува и на самата Википедија: He chairs the automaker Stellantis and is the chairman and CEO of Exor, the holding company controlled by the Agnelli family... Не мешај CEO со газда...

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.291
Грешка си Елкан е само поставен како CEO ама компаниите се под контрола на Ањели фамилијата, така пишува и на самата Википедија: He chairs the automaker Stellantis and is the chairman and CEO of Exor, the holding company controlled by the Agnelli family... Не мешај CEO со газда...
Сега ја ти кажувам како е, а ете и Сладоледџијата погоре. Ако сакаш да се натегаш тоа е друг муабет. Нормално дека е CEO, никој нема 100%. Само има многу поише од Ањели.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Aj klikni na Agneli family i idi kaj family tree, ke gi procitas site ovie raboti so gi kazavme..

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
3.698
@Trolejbus ти и Џонтра сте грешка тука.

За се има одговори, само треба човек да гугла:

Далеку од тоа дека овој сегашниов Ањели е главен во Јуве, браќата Елкан се главни, и најголеми акционери во Ексор, како први наследници на фамозниот Адвокат кој често го споменуваат јувенташиве, овој сегашниов Андреа Ањели има само еден мал дел, затоа и сега има шпекулации дека во случај Јувентус да не се пласира во ЛШ, ќе летне токму главата на Андреа Ањели...

Џ

Џонтра Волта

Гостин
А Елкан кој го има поставено на тоа место у фирмата основана од прапрадедо му на Андреа? Чичко му Џани. Откако претходно Умберто, татко му на Андреа бил газда на фамилијата, ама умрел година дена после Џани и со тоа Џон Елкан станува главен на Ањели фамилијата.
Од кај знаеш дека Андреа не е трет човек на Ексор и дека не е газда на Јувентус?
Баш е на татко му Јувентус, на Умберто.

Нивен е Ексор, семејна фирма со која управува Елкан пошто Ањели си се замара со Јувентус.
Да не случајно утре му текне на Елкан и да го избрка Ањели како да е некој рандомец?
Збориш дека е поставен таму онака, некој ќе помисли ко Вудвард што е чеирмен у Манчестер поставен на функција од газдите Глејзерс.

Ме мрзи додатно да се објаснувам, газда на Јувентус е Андреа Ањели преку заедничката фирма Ексор со која управува братучед му Џон Елкан.
Победив у дискусијава уште од самиот старт.

Да дојдеш да ми инсталираш антивирус на компјутеров пошто ми е пун гомна гуглајќи и потсетувајќи се на фамилијарното стебло на копилињата Ањели да богда исчезнат од планетава што поскоро.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
А Елкан кој го има поставено на тоа место у фирмата основана од прапрадедо му на Андреа? Чичко му Џани. Откако претходно Умберто, татко му на Андреа бил газда на фамилијата, ама умрел година дена после Џани и со тоа Џон Елкан станува главен на Ањели фамилијата.
Од кај знаеш дека Андреа не е трет човек на Ексор и дека не е газда на Јувентус?

Нивен е Ексор, семејна фирма со која управува Елкан пошто Ањели си се замара со Јувентус.
Да не случајно утре му текне на Елкан и да го избрка Ањели како да е некој рандомец?
Збориш дека е поставен таму онака, некој ќе помисли ко Вудвард што е чеирмен у Манчестер поставен на функција од газдите Глејзерс.

Ме мрзи додатно да се објаснувам, газда на Јувентус е Андреа Ањели преку заедничката фирма Ексор со која управува братучед му Џон Елкан.

Да дојдеш да ми инсталираш антивирус на компјутеров пошто ми е пун гомна гуглајќи и потсетувајќи се на фамилијарното стебло на копилињата Ањели да богда исчезнат од планетава што поскоро.

20210425_224343.jpg

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.116
Поени од реакции
25.178
Ја го молам @Mondonico да дојде и да ја расчисти ситуацијава во врска со фамилијата Ањели, зашто не се трпи ова, како ќе спиеме утре за на работа треба да станеме.. ви се молам веќе.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ја го молам @Mondonico да дојде и да ја расчисти ситуацијава во врска со фамилијата Ањели, зашто не се трпи ова, како ќе спиеме утре за на работа треба да станеме.. ви се молам веќе.
@Scirea бе, он е јувенташкиот мастермајнд. Он им ги влече сите конци. Мондонико е само играч.
Скиреа е главниот, Џани, копилето.

Скиреа е главен.
Под него се Гарфилд, Мондонико и Тутор.
Деви е за односи со јавноста и обид да се сочува гадниот јувенташки образ.
Бјанконеро веро е водач на хунтата и прв на бојно поле.
Горилаз, Сперминатор, Сладоледџија, Хулк и Тркачот се пиони што гинат први.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.291

И џабе што си гуглал, кога пак не си разбрал. А си пробал да дупиш за нешто што не разбираш. Сопственик на Јувентус е Ексор, сопственик на ексор со најголем процент се елкан, брат му и сестра му. Меѓудругото и CEO на ексор е Џон елкан. Значу и ниедно сценарио, како и да глеаш работите, Андреа ањели не е газда на јуве.
Извинете за офтопикот, ќе си се вратам на моите теми сега :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom