... ние не го рековме тоа, не иди во крајност, рековме не можат сите да се вакцинираат поради Х причини, а ти и да си вакцинираш и те како ти мења, ако другите не се вакцинирани!Ma radite i mislite šta hoćete i to me baš briga. Rekao sam šta sam imao i iza čega stoji nauka. Nemojte se vakcinisati, meni ništa ne menja.
Ma iznerviram se i onda u afektu nekad kažem nešto što ne mislim. Naravno da bih voleo da se što više ljudi što pre vakciniše ali mi ne pada na pamet da se ubeđujem sa bilo kim. Imam isto tako primere ljudi u rodbini koji neće da se vakcinišu i šta ja da im radim...... ние не го рековме тоа, не иди во крајност, рековме не можат сите да се вакцинираат поради Х причини, а ти и да си вакцинираш и те како ти мења, ако другите не се вакцинирани!
...форум је за дебатирање, нешто више спознавање, а не убедување!Ma iznerviram se i onda u afektu nekad kažem nešto što ne mislim. Naravno da bih voleo da se što više ljudi što pre vakciniše ali mi ne pada na pamet da se ubeđujem sa bilo kim. Imam isto tako primere ljudi u rodbini koji neće da se vakcinišu i šta ja da im radim...
Ама покрај антителата кои го претставуваат хуморалниот имунитет, постои и клеточен имунитет. Имунолошоката клеточна меморија е основа за долготраен имунитет.Во ред е душо, но ти не ме разбра очигледно што сакав да те прашам, но Бјонс ми одговори.
Не постои фантастична бројка на антитела, посебно кога се добиени со вакцинирање.
Јас мислам дека природниот имунитет и бројот на антитела кои ги добив после прележувањето на вирусов ковид19 е подобар и подолготраен и дека не ми треба вакцина.
Редно е да направиш нешто околу потписот, поголем ти е од постовите понекогаш. Хехе и мојов е сега.Институтот „Торлак“ станува стратешки партнер за набавка на вакцини, 15.000 Македонци до сега примиле вакцина во Србија
Од шо се не се воопшто спосбни телетабиси, соседни институции ни набавуваат вакцини за населението. Кој грев се.
Европската Унија ги најави првите дози од помошта за Македонија на почетокот од мај
И донации помош од ЕУ донации. Жалост голема.
Не! Ако ти смета мојш да исклучиш да не гледаш „потписи“.Редно е да направиш нешто околу потписот, поголем ти е од постовите понекогаш. Хехе и мојов е сега.
Нешто налик Грин Пас ? Кој што ќе стапи на сила во Јуни во ЕУ .. каде ќе ти биде дозволено учество на одредени настани , или влез на одредени места само ако си вакциниран , прележал ковид или тест негативен во последни 48 часа ... тоа е новата реалност , едно од трите или ќе си кротиш.И како тоа во Србија Егзит ќе има? Што ќе продаваат карти само на вакцинирани?
па не за џабе викаат дека и послем вакцината треба да се пазиш додека да развие антитела, некои што се вакцинираа во Србија докторите им викале дека треба две недели у самоизолација да се седиСега дознав, братучеда ми се вакцинира со Спутник пред 2 недели, а сега е позитивна на Ковид. АЗ ја расклинкавме, но прашање е што и колку знаеме за источниве вакцини.
Ќе даваат потврди на тие што прележаа ?Нешто налик Грин Пас ? Кој што ќе стапи на сила во Јуни во ЕУ .. каде ќе ти биде дозволено учество на одредени настани , или влез на одредени места само ако си вакциниран , прележал ковид или тест негативен во последни 48 часа ... тоа е новата реалност , едно од трите или ќе си кротиш.