Супер лига, да или не?

Дали сте за Супер лига?

• Вкупно гласачи
    299
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Дејли мејл не ми делува релевантно баш. Сепак америчка банка стои позади ова, а УК не е кина.
Не измислува ,,Дејли Мејл", ,,Даунинг Стрит" излезе со соопштение. Ова е став на британската влада.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.974
Поени од реакции
15.284
Дејли мејл не ми делува релевантно баш. Сепак америчка банка стои позади ова, а УК не е кина.
The independent has confirmed. Дејли мејл се прилично релевантни за извори од конзервативната партија, ама нејсе. И индепендент ја потврдил информацијата.

Позади европска унија стоеше цел банкарски свет, па еве го спречија џонсон да реализира брегзит. Таму многу поголеми пари беа во игра. Не ве рабирам, не се ова курони ко заев и мицко па да идат на баци рака кај хари костов да се молат за согласност.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Сигурно пред кооперација седнале со пиво и мортадела пред нив и Перез им рекол ај ке праиме лига овие пијани се согласиле,па сеа ќе излагаат или којзнае што.
Ова е мислено 3 години,сигурно мислеле 10 пати пред да ги потпишат договорите на 23 години во Саботата.
Дека има шанси некој да отстапи од овие 12 екипи од ова толку лесно? Мало сутра.
Дека има шанси да дојде до компромис меѓу овие 12 и УЕФА/ФИФА? Итекако.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
@blanco мрш од темава проклет глорихантеру. Се откажа од Реал дека Зидан не знаел што праи, многу слабо играле, Флорентино трипал со копакабана талентите, го избркал па го вратил Зидан, каснеа со бодови, беа тапа... сеа наеднаш стигнаа предност у Ла Лига, у игра се за уште еден трофеј у ЛШ и одма се врати на големата врата. Супер лига нешто, гледаш од високо, потценуваш екипи, марш. Ѓубре едно.
:kafence:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Не измислува ,,Дејли Мејл", ,,Даунинг Стрит" излезе со соопштение. Ова е став на британската влада.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Ич нема да ме чуди ако стварно има несигурност кај одредени луѓе во клубовите.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.771
Зошто гледаш од една страна ?
Организираат натпреварување и се откажуваат од другото натпреварување.И двете се приватни, односно не припаѓаат на матичната лига. Значи автоматски матичната лига е навредена зошто нема да лапа дел од парите што ги носи еден од овие дванаесет тима во лигата.И наместо парите да се враќаат назад на тимовите кои го носат реномето на лигата, таа ги дели на сиротињи од типот на Барнли да ги гледам очобол и да фатам катаракта, Кристал Палас кои држат еден играч и секоја година го продаваат за 10-20мил плус итн.Гиганти се и може што сакаат да прават, никој не им е крив што истата таа организација вложувала во нив и ги маркетирала за да лапа поише пари пошо и било полесно тоа отколку да го направи Фулам да биде Челзи или Манчестер. Доколку размислиш малце подлабоко ќе сфатиш дека потегов е ок и на место. А вие сите што се крстите во ПСЖ откако лапнаа организација на цело светско првенство среде никаде, сте страшни во најмала рака бедни.
Види, од бизнис аспект тоталка ги разбирам овие големциве ама како европјанин мене ме заболе курот за Филипинцине или Кинезине исто како што Глејзери ги боли курот за мене и сакаат да си праат пари.
Но јас пред се сум фудбалски фан, сум почнал овој спорт да го пратам поради одредени принципи, традиции и прв пат коа сум упалил ТВ фудбалската магија допрела до мене, а не комерцијалната преку ЕПП на полувреме.
И ФИФА и УЕФА сум ги ругал и ќе ги ругам, по стадиони и трибини на еропски утакмици на Вардар сум фрлал со дрва и камења по овие, но кога би бирал едно од две зло, би го одбрал помалото.

И не се слагам со тоа дека не би го гледал Манчестер против Барнли кои се копачи или Палас. Претпоставувам и сам знаеш како фан каков е филингот кога ќе им акнеш гол на некоја бункер екипа у 88 минута и кои емоции искачаат од тебе дур гледаш.

Јас лично оваа лига нема да ја гледам, ниту пак Манчестер во било кое друго натпреварување.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.399
Поени од реакции
18.556
The independent has confirmed. Дејли мејл се прилично релевантни за извори од конзервативната партија, ама нејсе. И индепендент ја потврдил информацијата.

Позади европска унија стоеше цел банкарски свет, па еве го спречија џонсон да реализира брегзит. Таму многу поголеми пари беа во игра. Не ве рабирам, не се ова курони ко заев и мицко па да идат на баци рака кај хари костов да се молат за согласност.
Ајде ќе видиме. Владите имаат моќ да го спречат ова, ама ми нема логика да се мешаат.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Ајде ќе видиме. Владите имаат моќ да го спречат ова, ама ми нема логика да се мешаат.
Зошто да не се мешаат? Фудбалот е интегрален дел од европската култура и културата на некои држави, а уз тоа е бизнис кој врти милијарди. Како да не се мешаат?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.399
Поени од реакции
18.556
Види, од бизнис аспект тоталка ги разбирам овие големциве ама како европјанин мене ме заболе курот за Филипинцине или Кинезине исто како што Глејзери ги боли курот за мене и сакаат да си праат пари.
Но јас пред се сум фудбалски фан, сум почнал овој спорт да го пратам поради одредени принципи, традиции и прв пат коа сум упалил ТВ фудбалската магија допрела до мене, а не комерцијалната преку ЕПП на полувреме.
И ФИФА и УЕФА сум ги ругал и ќе ги ругам, по стадиони и трибини на еропски утакмици на Вардар сум фрлал со дрва и камења по овие, но кога би бирал едно од две зло, би го одбрал помалото.

И не се слагам со тоа дека не би го гледал Манчестер против Барнли кои се копачи или Палас. Претпоставувам и сам знаеш како фан каков е филингот кога ќе им акнеш гол на некоја бункер екипа у 88 минута и кои емоции искачаат од тебе дур гледаш.

Јас лично оваа лига нема да ја гледам, ниту пак Манчестер во било кое друго натпреварување.
Тоа е разликата ти мислиш дека ФИФА/УЕФА се помалото зло, ние мислиме обратно :D

Член од
19 февруари 2011
Мислења
627
Поени од реакции
774
И едните и другите имаат право да си прават што сакаат ама мора и да си се носат со своите одлуки. Во никој случај не може да се споредува, изадначува Супер лига со Уефа. Едните сакаат да си управуваат и лапаат пари само тие 12тина(или 20) тимови и за се друго ги боли таквоето. Додека Уефа покрај што ја организира ЛШ и Лига Европа таа под капа има федрации со нивните лиги каде секој си има свој удел и свој ќар во сето тоа. базата на играчи си е кај Уефа па имаат потполно право да си воведат било какви правила со што ќе бидат засегнати овие големиве 12. Што ако имаат многу пари да платат ако нема од каде да купат. Нека си платат играчи од 12 години и нека си ги направат за себе а не некој ќе правел играчи за тие да си ги купеле. Сепак не е ова ФИБА па да попушти пред евро лигата сепак фудбалот е многу поголеа религија од кошарката. Јас би направил клаузула на секој играч кога ќе потпишува дека нема да премине во клуб од богатите 12 или ако сака да плати оштета 500М па нека платат богатите. ЛШ одамна им угодува на овие побогатите кои многу трошат па им требаат додатни приходи и сигурност дека нема да испаднат рано од такмичењето инаку немаше подобро и повозбудливо натпреварување кога имаше одма елеминации и кога немаше диригирани жрепки и кога дозволија во клубовите да има безброј странци.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.399
Поени од реакции
18.556
Зошто да не се мешаат? Фудбалот е интегрален дел од европската култура и културата на некои држави, а уз тоа е бизнис кој врти милијарди. Како да не се мешаат?
Затоа што ќе имаат нов бизнис што ќе врти милијарди? Повеќе милјарди потенцијално. Голем преседан е државата да пресекува кој бизнис смее а кој не смее. Чисто сумљам дека државите ќе го спречат ова, ама ајде да видиме.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.956
Перез, Агнели, Абрамович, Леви и тие Шеиците никад не би направиле вакво нешо на своја рака. Toj Кроенке ти е темплејт за алчен капиталист. Ги откорна Рамс од Ст. Луис и ги префрли во Лос Анџелес ради што вториов град му даде нов стадион. Глејзерите за малку не го направија истото со Тампа Беј, па за да останат им дадоа таму неброени taxpayers money. Плус Кроенке има директни врски со JP Morgan кој ќе им биде главен спонзор.

Америте го организираат и имаат обезбедено амерички финансиски партнер за шоуто. Шпанциве ги погоди кризата па фатени се во небрано, на Италијаниве им промафтале со големи пари и толку требало, а русинов и арапот се најверојатно happy to be there.

Kajgana Shop

На врв Bottom