Uli Hoeneß
Präsident
- Член од
- 6 август 2010
- Мислења
- 14.411
- Поени од реакции
- 26.409
Го почнаа наративот дека дел од клубовите почнува да ги фаќа паника.
Псж до вчера што го викаше пластичен и клуб за кој не важеше ФФП го земаш како репер за спас? Најозбилно?Sto ima vrska edniot muabet so drugiot? Dortmund ne e 5ti poradi pari. Dortmund i Baern kolku sto znam davaat samo pari sto gi imaat. Baern zatoa lani potrosi samo 30m EUR za transferi a i zatoa ne mu dava na Alaba astronomska plata i go gubi. Respekt za niv. Isto taka Dortmund ne dava plati kako Baern. Nema tolku pari. Mora na drug nacin da parira iako e tesko. Real saka da trosi a nema. Barsa trosese i napuka dolg milijarda Evra. Interesna mi e motivacijata na klubovite. Od edna strana imas investori i gazdi, koi sakaat povekje profit da izvadat i da si go vratat investmentot, a od druga strana spanskite klubovi se izgleda motivirani oti dolgovite vrtoglavno im porasnaa. PSZ, Baern i Dortmund nemaat takvi problemi. Nivna dilema e dali od sportski pricini bi se priklucile vo takva liga za da ne zaostanat prema drugite. Ni dolgovi imaat, ni rendita im treba a gazdite na PSZ se interesiraat pretezno za dobar imidz. Ete ke ja spasat UEFA. Pogolem motiv imaat da ne uspee SL i da se pokazat kako spasiteli. Na primer.
Какви 2-3 сезони, од веднаш трансферите ќе станат 200+ милиони. Барса кога зеде 220 за Нејмар сите клубови знаеа дека имаат кеш толку пари, па за Кутињо и Дембеле платија пута 3 од цената што ја имаа.Ама како ова е решение? Во минатото и 100.000 евра било некогаш wow сума за трансфер. Сега се даваат за 2 дена тренинг. Ова од финансиски план колку ќе им ги реши проблемите? 1-2-3 сезони, дурн е почнат да плаќаат по 200 милиони за трансфери и пак истото сценарио. Факт е дека ако имаш на располагање 100 милиони, ако си разумен ќе трошиш нешто помалку. Ако си идиот ќе трошиш повеќе. Така и со Реал/Барса/ПСЖ.
Plasticni se i del od problemot. Pravev muabet okolu nivna motivacija koja mozebi ja imaat. Fakt e deka vlozuvaat vo PSZ za da go podobrat imidzot a ne za povrat na pari.Псж до вчера што го викаше пластичен и клуб за кој не важеше ФФП го земаш како репер за спас? Најозбилно?
Епа со семки не се освојува ЛШ три пати по редИнтересно е што некои мислат дека вакви одлуки се на иста тежина како и одлуката у која кафана ќе одиш вечер. Клуб што тежи неколку милијарди водиш јеботе, сигурно не правиш одлука врз база на емоција или моментален инстинкт/рефлекс, еден куп експертски тимови од најдобрите финансиски и правни експерти се кријат позади одлукава.
Не ми е омилен Перез ради многу работи, ама нема смисла тим што 3 пати по ред освојува ЛШ и редовно е во крајните делови на ЛШ, да биде во долгови од 1 билион евра, а некој трет се обогатил мрсно на нивен грб.
На поборнициве фанови што се за оваа Супер Лига им смета што Манчестер, Реал, Челзи играале против Астана и Бате Борисов од термин од 18:00h и што нивните тимови се укапувале од летање дури цели три саати, aма затоа се целосно ЗА што нивните тимови ќе се лупаат со патувања од по три дена за да играат на рандом стадиончиња у Куала Лумпур, Манила, Тијуана, Сан Диего и Тенеси у термини од среде бел ден дур се на работа или насабајле у 3:30 додека се претплатени на DAZN за 50+ еуриќи месечно.
Добри сте момци, добри...
Ова спасување ако успее низ нос ќе и излезе на УЕФА, но и на другите што ќе бидат "спасени".Ete ke ja spasat UEFA. Pogolem motiv imaat da ne uspee SL i da se pokazat kako spasiteli. Na primer.
Plasticni se i del od problemot. Pravev muabet okolu nivna motivacija koja mozebi ja imaat. Fakt e deka vlozuvaat vo PSZ za da go podobrat imidzot a ne za povrat na pari.
Да си го подобрат нивниот имиџ бе. Да не ги перцепираат ко сечачи на глави туку како филантропи. Ги заболе за Псж, прв пат чуле за тимот пред 10 години.Не бе ти си стварно претерано глуп и прост.Косинус малце те има вреѓано очигледно. Како ебано арапите го подобруваат имиџот на ПСЖ со сите глупости што ги направија ? Нели се грижиш за фудбало ти ебам матер проста , што кур се бламираш со секој ебан пост.
Дејли мејл не ми делува релевантно баш. Сепак америчка банка стои позади ова, а УК не е кина.Јаките капиталисти ќе цвикаат ко циган на семафори осеќам. Борис Џонсон најавува легислатива со која ефективно ќе го забрани картелот на топ 6. Јакиот експерт Перез сигурно повеќе знае од Британската влада.
PM wants to ‘drop legislative bomb’ on Super League
Boris Johnson told Premier League chief executive Richard Masters “we should drop a legislative bomb” to stop the Super League from coming to fruition, the Daily Mail is reporting, which The Independent has confirmed.
The prime minister met with Masters this morning to discuss the crisis and told him the Super League is “anti-competitive”. This was something the culture secretary Oliver Dowden alluded to yesterday, when he said the government would examine competition law to see if there was a breach of rules.
Е заради ова почињам да ги поштувам популистите конзерви по светов. Додека либералите и прогресивците со месеци ќе дискутираа дали ова е во склад со европските принципи и ќе испраќаа апели, боџо кур не му чуе. За 500 гласови ќе ги брка до фокландски острови ако треба.