Uli Hoeneß
Präsident
- Член од
- 6 август 2010
- Мислења
- 14.411
- Поени од реакции
- 26.409
А зошто па Евертон да намалува плати, а Тотенхем и Арсенал да се богатат?Ахам, и кога Евертон ќе зема помалку пари од ТВ права, нема да ги намали милионските плати на играчите, туку ќе го отпушти масерот и домарот?![]()
Ќе можеш да гледаш Еибар - Малага за поефтиноФудбалските тимови не се лични поединци па една одлука да се базира само на финансиска криза која не е ненадминлива.
Не е нешто што за кое треба да одлучат индивидуи кој интерес им е само парите и зголемување на онака огромното богатство.
Фудбалот е бизнис, ама па куров ми претераа со овој бизнис. Идеш на стадион, на врвот си седнат и од таму гледаш точки и плаќаш 50€ а утакмицата е Реал Мадрид - Еибар (ова само пример, појма немам, може е и повеќе од 50€)
Сега со овие промени знаеш ли колку ќе биде карта да гледаш Реал М. - Јувентус или Интер - Челзи?
Епа најди тука Y и ќе сфатиш дека фудбалот ќе стане спорт на богатите. Едно идење на натпревар има да ме кошта колку одмор во Шпанија една недела.
Мене наивно ми е да мислиш дека директориве не би потпишале одма доколку го немаа 50+1 "проблемот". Кога веќе не можат, ќе го искористат сега политички, за бонус поени кај фановите.
Затоа што Евертон е дупка од клуб, и никој не го гледа. Неговите навивачи не се доволни за да биде профитабилен.А зошто па Евертон да намалува плати, а Тотенхем и Арсенал да се богатат?
И нема да остане тоа кратење само на играчите. Убаво се виде што направија клубовите со ковид кризава, први што го јадеа беа обичните работници во клубот.
Уште таа мадридска будала фалеше да биди гостин таму за да е комплетно шоуто, ќе го гледам посекакоФлорентино вечер во Ел Чирингито директно
И секоја година финале Баерн ПсжАрсенал, Милан, Тотенхем се јаки имиња, но не е тоа некое wow ниво на фубдал. ПСЖ, РБ Лајпциг, Дортмун, Баерн, Рома, Наполи, Аталанта, Севиља, Валенсија, Виљреал, Лестер, Евертон, Вест Хем, Порто, Ајакс....тоа воопшто и не е лоша лига,не е баш толку послаба од Супер лигата.
Останува да се види какви односи ќе имаат тие 12 клубови со остатокот од контитентот.
Не спинувај го напишаното ко партиски бот и прочитај што напишав па трескај глупости. Никаде не напишав дека ќе пропаднат туку ти ја напишав причината зашто ова го прават и дека тресна глупи споредби со традиција на клубови. Долгот не исченува , се сервисира ама не се намалува.Дај долгови и солвентност за сервисирање на Реал и Барса ако не ти е тешко? Дали некоја рата не исплатиле или нешто слично? Или маркукуле напишале дека пропаѓаат Реал и Барса, па им текнало Лига да прават?
Вие од Срањерн фановите со Спасо на чело можда 10 години чекате Реал и Барса да пропаднеле, како Србите што викаат дека САД и ЕУ се готови муабетов со пола литро пиво во џамено шише, месен нарезак со вегета седнати на дрвена клупа пред селска коперација.
As outlined by Diario Sport, the gross total debt figure at Madrid now stands at a whopping €901m with the net debt at a figure of €355m.
Compared to the Catalan club, this is less than their total gross debt of €1.173billion and net debt figure of €488m, although the figures are still cause of concern to the current Spanish champions.
Фудбалските тимови не се лични поединци па една одлука да се базира само на финансиска криза која не е ненадминлива.
Не е нешто што за кое треба да одлучат индивидуи кој интерес им е само парите и зголемување на онака огромното богатство.
Фудбалот е бизнис, ама па куров ми претераа со овој бизнис. Идеш на стадион, на врвот си седнат и од таму гледаш точки и плаќаш 50€ а утакмицата е Реал Мадрид - Еибар (ова само пример, појма немам, може е и повеќе од 50€)
Сега со овие промени знаеш ли колку ќе биде карта да гледаш Реал М. - Јувентус или Интер - Челзи?
Епа најди тука Y и ќе сфатиш дека фудбалот ќе стане спорт на богатите. Едно идење на натпревар има да ме кошта колку одмор во Шпанија една недела.
Ти го сфаќам сарказмот и се но доколку се дозволи да се напраи Супер Лига и фифа и уефа заедно со домашните лиги не го спречат ова, никој не може да ни гарантира дека за некоја година нема и другите клубови да направат нивна „ултра лига“. Доста богати тимови има, а има и шеици што сакаат да трошат пари, а и кинези богами има.А што ако сега Баерн, Дортмунд, ПСЖ и другиве екипи најават своја лига?
Финансирана од банките на Кина, 500 милијарди по екипа?
СУПЕР СУПЕР ЛИГА да се вика?
![]()
![]()
Замисли го па така квалитетниот фудбал?
Ќе можам да си гледам квалитетен фудбал како ПСЖ-Баерн наместо Арсенал-Милан и таму некој си дуел на Анте Ребиќ и Гранит Џака?
Ма како не бе! Ќе си гледам Нејмар-Левандовски![]()
И пошто 500 милијарди од екипа ќе има...автоматски екипи ко Наполи, Порто, Ајакс и слични ќе имаат пари да ги купат најјаките играчи од Супер Лигава..пошто овие со 3.5 милијарди нема да можат да ги задржат!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не, наивно е да мислиш дека Баерн, Дортмунд и останатите клубови од Бундес немаат чесна управа и луѓе што мислат добро на фудбалот, традицијата и кои не се себични.Мене наивно ми е да мислиш дека директориве не би потпишале одма доколку го немаа 50+1 "проблемот". Кога веќе не можат, ќе го искористат сега политички, за бонус поени кај фановите.