- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 5.830
- Поени од реакции
- 2.922
Опела КорсаДобра кола за почетник буџет 2000-3000 евра?
Sent from my SM-T720 using Tapatalk
Опела КорсаДобра кола за почетник буџет 2000-3000 евра?
Го пробав трикот ама не работеше пак при шалтање паѓаше темп. Ми текна нешто слично да пробам на сензоротТемпературата е нормална, е сеа што паѓа и се качува или од сензорот или од лош контакт, лоша маса итн. Едноставен трик кога
ќе почне да да варира температурата, малку подтропни на стаклото од таблата...и види дали ќе има промена на температурата. Ако има тогаш има лош контакт во самата табла.
Najverojatno ABS sensor i javuva fault so esp i parking kocnica.Денес кога возев оддеднаш ми светна ламбичка да се провери ESP и плус светна ламбичка дека електронската паркинг кочница не е во ред. Потоа се осети дека воланот не се враќа на место сам после "фаќањето" на кривината. Секако ќе ја носам колата на сервис. Само се прашувам што е проблемот? Дали поради електронската паркинг кочница сам се исклучил ESP или и тоа е отидено јабана? Можеби сосе сервото?
Možno e racnata da e zaglavena, i ja remeti rabotata na ESP sistemot. Ednata strana ako e zaglavena, celata kola se dviži vo pogrešen pravec i ESP sistemot nemozi da ja vrati ,,vo kolosek,,Денес кога возев оддеднаш ми светна ламбичка да се провери ESP и плус светна ламбичка дека електронската паркинг кочница не е во ред. Потоа се осети дека воланот не се враќа на место сам после "фаќањето" на кривината. Секако ќе ја носам колата на сервис. Само се прашувам што е проблемот? Дали поради електронската паркинг кочница сам се исклучил ESP или и тоа е отидено јабана? Можеби сосе сервото?
Ke oseti ako racnata mu e zaglavena, baska ke zagreat diskovi/dobosi i ke kvicat ko ludi. Imav zaglavena sepa lani i trkaloto i cel bandaz bese zagrean, baska pri sekoe kocenje kvicese nenormalno, sram mi bese da ja vozam.Možno e racnata da e zaglavena, i ja remeti rabotata na ESP sistemot. Ednata strana ako e zaglavena, celata kola se dviži vo pogrešen pravec i ESP sistemot nemozi da ja vrati ,,vo kolosek,,
Би ги издвоил Пежо 207, Corsa D 1.3цдти, Fiesta 2009 нагореДобра кола за почетник буџет 2000-3000 евра?
Моделски е погодено, тераат доста, брзо, ама и троши како да е класа поголема кола.Мислења за Поло 2003/2004 1.4?
Sega kako sto nema drzavata pari i za 1 den ke te maltretirat i ke te pisat a ne za 2 nedeli.знае ли некој дали има фора да се вози со истечена регистрација негде сум чул дека 2/3 недели е дозволено...
На два пати ми се има случено да се изгуби така есп и други срања на меган 3,двата пати беше од слаб акомулатор, двата пати се реши со ставање нов.Денес кога возев оддеднаш ми светна ламбичка да се провери ESP и плус светна ламбичка дека електронската паркинг кочница не е во ред. Потоа се осети дека воланот не се враќа на место сам после "фаќањето" на кривината. Секако ќе ја носам колата на сервис. Само се прашувам што е проблемот? Дали поради електронската паркинг кочница сам се исклучил ESP или и тоа е отидено јабана? Можеби сосе сервото?
(10) Глоба во износ од 100 евра во денарска противвредност ќе му се изрече за прекршок на возач кој постапува спротивно на одредбите од ставот (1) на овој член, доколку од истекување на важењето на сообраќајната дозвола не поминале повеке од 30 дена.Sega kako sto nema drzavata pari i za 1 den ke te maltretirat i ke te pisat a ne za 2 nedeli.
Se dobro toa , no sto mislas ti, tie novite policajci dali voopsto imat poznavanje od zakonite, ako sakas da se raspravas so niv togas teraj no jas znam primer kade na kolata i bilo istecena registracijata 10 dena covekot dobil kazna, a drug primer ima moj drugarkoj kolata ja vozese 3 meseci neregistrirana. Nasava e banana drzava no ti si znaes dali vresi da se rizikuva.(10) Глоба во износ од 100 евра во денарска противвредност ќе му се изрече за прекршок на возач кој постапува спротивно на одредбите од ставот (1) на овој член, доколку од истекување на важењето на сообраќајната дозвола не поминале повеке од 30 дена.
Став(1) За учество во сообраќајот на патиштата, возилата треба да: - бидат регистрирани, - бидат означени со налепница за извршена регистрација, - имаат важечка сообраќајна дозвола или важечка потврда за пробно возење и - бидат означени со пропишани регистарски таблици.
Ко што можам да разберам 30 дена можам давозам нерегистрирана.
Не пријателе , 100 евра ќе платиш доколку регистрацијата ти е истечена пред помалку од 30 дена. За истечена регистрација пред повеќе од 30 дена казната е поголема , едно време беше 500 евра , сега не знам колку е . А ако повеќе од 6 месеци ти е нерегистрирана и те фатат , покрај казната автоматски иде и одземање на возилото . И не можеш да возиш кола нерегистрирана и со истечено осигурување , нема никаква фора за тоа ...(10) Глоба во износ од 100 евра во денарска противвредност ќе му се изрече за прекршок на возач кој постапува спротивно на одредбите од ставот (1) на овој член, доколку од истекување на важењето на сообраќајната дозвола не поминале повеке од 30 дена.
Став(1) За учество во сообраќајот на патиштата, возилата треба да: - бидат регистрирани, - бидат означени со налепница за извршена регистрација, - имаат важечка сообраќајна дозвола или важечка потврда за пробно возење и - бидат означени со пропишани регистарски таблици.
Mozes, ali globata e 100evra . Pretpostavuvam za povekje od 30dena e pogolema.(10) Глоба во износ од 100 евра во денарска противвредност ќе му се изрече за прекршок на возач кој постапува спротивно на одредбите од ставот (1) на овој член, доколку од истекување на важењето на сообраќајната дозвола не поминале повеке од 30 дена.