Камиони

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
Сите другар, возев FH 16 480. Се убаво ама кабината е премала, стани и чукни ја главата, па нарочите горниот кревет е катастрофа.

Друже јас сум некаде околу 185цм висок и на ХЛ кабина косата ми е точно до таванот, а рачунај ХХЛ кабината колкава е, само незнам ти колку си висок, ако си 2м може да си ја вадиш главата низ шибер слободно

Друже јас сум некаде околу 185цм висок и на ХЛ кабина косата ми е точно до таванот, а рачунај ХХЛ кабината колкава е, само незнам ти колку си висок, ако си 2м може да си ја вадиш главата низ шибер слободно

180 сум, иако кабината е XXL од најголемите, пак е нема простор како сканија мерцедес итн, иначе има најубава вожња.

MAN - Нешто шо е д бест оф! Барем за татко ми - професионален возач со поминати милиони километри зад него со сите можни типови на камиони :smir:

Сите другар, возев FH 16 480. Се убаво ама кабината е премала, стани и чукни ја главата, па нарочите горниот кревет е катастрофа.

Пробај да легнеш на горниот кревет во HighLine ноделите на Scania, само бебе може да спие таму :)

180 сум, иако кабината е XXL од најголемите, пак е нема простор како сканија мерцедес итн, иначе има најубава вожња.
Се согласувам со тоа, има толку добро возење поготово автоматскиот менувач IShift кога менува брзина не можеш на да осетиш кога ја сменил брзината.

Менјачот е како џојстик на волвото и така е.

А сканиите имаат комотни кабини и добра изолација имаат кога ќе затоплиш не се лади брзо.

Го ставаш мерцедес актрос пред волво и сканија :)

неможе тоа така... :toe:
A kako moze ?? :)
Se znae uste od damnesni vreminja deka mercedes si e mercedes.
Vikaat deka bil slab, tromav ne znam sto...
Samo da vi kazam- razgovarav so eden covek, vozi 43-ka megaspace, vika mu zakacil niskonosekja sto tezi 13 T i plus bager na nea od 48 T i vika od tabanovce go nosel za struga. NA straza vika ispadnal so 4-ta so polovinka dole so 25-30 km\h . Pa slab li e??

Samo da vi kazam- razgovarav so eden covek, vozi 43-ka megaspace, vika mu zakacil niskonosekja sto tezi 13 T i plus bager na nea od 48 T i vika od tabanovce go nosel za struga. NA straza vika ispadnal so 4-ta so polovinka dole so 25-30 km\h . Pa slab li e??
Тој кога те лажел не прднал туку се посрал, сите багери да ги собереш во Македонија немаат 48 Тона :) а не тој што го товарил!
Штом стигна до четврта не одел ни 25, помалце одел, може на некоја надолница :).
Доста беше шега, сега малце озбилно ;)
Не ми фали Мерцедес за нагорници, за удолница нема проблем ама и лајната се тркалаат на удолница :smir:

После 32 год искуство татко ми сега вози Мерцедес.За ништо не го дава,но МЕрцедес си е машина.Ептен јак е,барем тој го фали.(денеска камиониве се врв не осеќаш ни товар ни ништо,ова го викаат стари возачи кои тргале маки порано).

ако збориме за дизајн, ама само за дизајн, мене нај веќе во око ми паѓаат њушкаши... т.е. камиони со хауба-нос пред себе... оние другите ми се ко со секира мавнати однапред... ај да ве видам ставете слики од тука актуелните со њушки (чинам муабетов се врти околу мерцедес, сканија, волво и даф) па да видиме кој има нај убав дизајн, после ке збориме за перформанси

ако збориме за дизајн, ама само за дизајн, мене нај веќе во око ми паѓаат њушкаши... т.е. камиони со хауба-нос пред себе... оние другите ми се ко со секира мавнати однапред... ај да ве видам ставете слики од тука актуелните со њушки (чинам муабетов се врти околу мерцедес, сканија, волво и даф) па да видиме кој има нај убав дизајн, после ке збориме за перформанси

Тие многу многу не ги разбирам/е... :) не се возат кај нас... а и поубави се овие европскиве :)

--- надополнето ---

еее за 43ка посебно најде да ми кажеш :) се возев еднаш, лим 25 тона... тромаво,тромаво... од автокоманда до ѓорче... не ми се свиѓа :)

Ne znam ti vo sto si se vozel ali pogledni cenata kako se dvizi gore na primer, bilo koj kam euro 3= ACTROS euro 2 u cena !!!
TOA AKO NE KAZUVA SE --- KAZUVA MNOGU !!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom