Камиони

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
Oke prijatelce moja greska pogresno sum svatil,se nadevam ne se lutis posto jas sum golem fan na scania i ne mozam da podnesam nekoj da se zafrkva so takva kreacija kako sto e scania 143m zatoa,nisto licno pozz:salut::salut:

images

Како се покажаа новите Mercedes-Axor камиони? Ме интересира за транспорт на нафта

Како се покажаа новите Mercedes-Axor камиони? Ме интересира за транспорт на нафта

Се зависи до тоа кој мотор го има, кабината е малце глупава ама таа си нема врска со издржливоста или други фактори кои се поврзани со работата на моторот или преносот.
Прогуглај малце и види со кои мотори се произведува Аксорот и кој од нив се покажал најдобар?
Ало ако одиме по логиката на Рамковци Мерцедес и ништо друго :)

Незнам,не ги фалат баш многу... не сум фан на мерцедес,неможам многу да ти кажам... ама ако веќе мора мерцедес,земи Актрос :) малце поскапо но...

--- надополнето ---

Добар е тој мотор, милионче без проблем!

аксор со 400коња?.. само за лесни товари :) потешко од 15 тона не помислувај :)

аксор со 400коња?.. само за лесни товари :) потешко од 15 тона не помислувај :)

Општо познато е дека Мерцедесот не влече многу на нагорница ама пак затоа квалитетот на моторот е на завидно ниво, не му треба нему камион за на трка туку камион што ке извози повеке километри без дефект!

Општо познато е дека Мерцедесот не влече многу на нагорница ама пак затоа квалитетот на моторот е на завидно ниво, не му треба нему камион за на трка туку камион што ке извози повеке километри без дефект!

Тогаш,би му препорачал Волво ФХ-13 400/440 :) посебно 440ката... :)

Волво имаат многу мала кабина, неможе да се свртиш внатре. А во мерцедес е голема кабината.

Волво имаат многу мала кабина, неможе да се свртиш внатре. А во мерцедес е голема кабината.

Кабината на Волвото во секој случај е поголема од онаа Аксорот а нему не му треба камион за интернационален транспорт, туку за разнесување гориво овде по Македонија, издрлив камион и да тегле џоа магаре што би рекле Кавадарчани :)

... за кое волво викаш дека има мала кабина??? ФМ???

Сите другар, возев FH 16 480. Се убаво ама кабината е премала, стани и чукни ја главата, па нарочите горниот кревет е катастрофа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom