Камиони

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
и нашето Ивеко има исто поминато...а тоа дека е побрзо од Скании 420 итн, сам се лажеш ти...можеби е побрз од 113-320/360, МАН 362, ДАФ 360 АТИ кои се слични со него по снага.

П.С: Се извинувам ако има повеќе одговори, интернетот ме мајтапи нешто

Дали некогаш си проверил колку кубика има моторот од SCANIA-ta а колку од ?
IVECO-to со мотор од 560 коња има мотор од 13 Литра а SCANIA-ta има мотор од 16 Литра, што мислиш сега, кој има појак мотор?
Мое мислење е дека IVECO-to со 360 коња ќе ја посере на SCANIA-ta од 420 коња?

Да не раскажуваме прикаски напразно во стилот „на кого му е поголем“, најпосле секој од дискутантите ина свој вкус а како што ми изгледа ниеден од нив нема професионално „Ц“ или „Е“ возачко искуство. Јас иако ги имам спомнатите категории, ретко сум ги возел што сметам дека е какво-такво, сепак некакво искуство. Сепак, ако зборуваме за вкус, најсиле впечаток до сега ми оставило ова:
renault_magnum%20006.jpg

3733233915_8779cba8c0.jpg

183.jpg

А еве каква му е кабината која имав чест и огромно задоволство да ја испробам возејки речиси 2000 км во нејзе
DSC-0368.jpg

magnum_1a.jpg

series60.jpg

Што се однесува до овој камион можам да ти кажам дека освен кабината надворешно во него нема ништо посебно!
Кабината не му е многу функционална, доколку си повисок од 185 центиметри нема шанси да се исправиш внатре, самата тежина на возилото е многу голема така да не можеш да го користиш за интернационален транспорт заради бруто тежината, на секоја вага ќе плаќаш казни доколку си потешко товарен.
Добро е тоа што конечно го сменија нивниот мотор и почнаа да употребуваат мотори од VOLVO па сега на нагорниците можаат да му конкурираат на секој камион а не како порано уште кога ќе ја видеше угорницата му се тресеа клечките и едвај излегуваше нагоре, со MERCEDES-ot беа последни и најбавни!

IVECO-to со мотор од 560 коња има мотор од 13 Литра а SCANIA-ta има мотор од 16 Литра, што мислиш сега, кој има појак мотор?

13-литарски мотор има Стралисот 560, а исто има и ТурбоСтар 190.36(можеби и малку повеќе од 13). Споредбата мислам дека беше баш меѓу ТурбоСтар и некоја понова Сканија (бидејќи дајц ја спомна Сканијата на Шедоу...значи Р420)

и нашето Ивеко има исто поминато...а тоа дека е побрзо од Скании 420 итн, сам се лажеш ти...можеби е побрз од 113-320/360, МАН 362, ДАФ 360 АТИ кои се слични со него по снага.

П.С: Се извинувам ако има повеќе одговори, интернетот ме мајтапи нешто

ti ako si se vozel so ivekoto( a nz so iveko imas) nema da zboris vaka. Koga ke vidis so svoi oci togas zbori, ja sum videl i kazuvam.

--- надополнето ---

не дека е јака Сканијава, ама за пример ...
haha eve ti

ti ako si se vozel so ivekoto( a nz so iveko imas) nema da zboris vaka. Koga ke vidis so svoi oci togas zbori, ja sum videl i kazuvam.

--- надополнето ---

haha eve ti

1. Сум се возел и затоа кажувам, само споредбата незнам дали беше за влекач vs влекач или комплет+ товарени кој е побрз

2. Линков беше за да видиме како заглави и одвај излезе..или за да го слушнеме одличниот звук на В8 машината??

кога сме кај убавина на камиони:

--- надополнето ---

527114768_82c064e160.jpg

Боже по колку нафта трошат овие.Сигурно првата прикулка му служи за складирање нафта.

aj погледнете го клипов:

13-литарски мотор има Стралисот 560, а исто има и ТурбоСтар 190.36(можеби и малку повеќе од 13). Споредбата мислам дека беше баш меѓу ТурбоСтар и некоја понова Сканија (бидејќи дајц ја спомна Сканијата на Шедоу...значи Р420)

Ивекото 360ка има мотор над 14 литра/ 14.000 кубика... и шо сака дајц,го рамна со сканија Р420 со 11705 кубика?... дојди рамнај го со В8 машина од сканија... :-)

Иле друже,неможеш да му докажеш,џабе се трудиш... :-)

--- надополнето ---

Зашто Ивеко,порано на 14.000 кубика ваделе 360коња,а сега вадат 560коња на 13.000 кубика???

Сканија Р420 е точно 11.705 кубика...
а Ивеко 190.36 има над 14.000 кубика... треба да се види

Ивекото 360ка има мотор над 14 литра/ 14.000 кубика... и шо сака дајц,го рамна со сканија Р420 со 11705 кубика?... дојди рамнај го со В8 машина од сканија... :-)

Иле друже,неможеш да му докажеш,џабе се трудиш... :-)

--- надополнето ---

Зашто Ивеко,порано на 14.000 кубика ваделе 360коња,а сега вадат 560коња на 13.000 кубика???

Сканија Р420 е точно 11.705 кубика...
а Ивеко 190.36 има над 14.000 кубика... треба да се види

Pa znaci po tvojata glupa logika Iveco 190.36 e pojako od cube 560 sto nema teoretski sansi

Pa znaci po tvojata glupa logika Iveco 190.36 e pojako od cube 560 sto nema teoretski sansi

Мојата логика вели дека: Ивеко се обратно пропорционални... на мала кубикажа вадат голема коњажа,и обратно...

ШТЕТА што и во односот цена/перформанси не се обратно пропорционални... таму си држат права пропорција...

Што се однесува до овој камион можам да ти кажам дека освен кабината надворешно во него нема ништо посебно!
Кабината не му е многу функционална, доколку си повисок од 185 центиметри нема шанси да се исправиш внатре, самата тежина на возилото е многу голема така да не можеш да го користиш за интернационален транспорт заради бруто тежината, на секоја вага ќе плаќаш казни доколку си потешко товарен.
Добро е тоа што конечно го сменија нивниот мотор и почнаа да употребуваат мотори од VOLVO па сега на нагорниците можаат да му конкурираат на секој камион а не како порано уште кога ќе ја видеше угорницата му се тресеа клечките и едвај излегуваше нагоре, со MERCEDES-ot беа последни и најбавни!

Visok sum tocno 180cm i bez nikakov problem bukvalno setav niz kabinata, a nad glavata imase prostor uste poprilicno. A kabanita e kompletno funkcionalna inaku, bukvalno site komandi se pri raka, voopsto ne se cuvstvuva nikakov napor za bilo koja funkcija, a onie recisi 2000 km koi gi spomnav ne gi pocuvstvuvav deka sum gi minal. Za tezinata i vaganjeto ne mozam da zboruvam bidejki od Germanija do ovde go donesov samo vlekacot, bez zakacena prikolka.

Jelcz-415 eve go za ovoj kamion nemam zborovi

--- надополнето ---

Pnevmatski taka funkcioniraat

--- надополнето ---

pnevmatski kocnici

--- надополнето ---

Izvini prijatelce sto se mesam ako 143m ne e jaka Scania...:pos2::pos2:

[/COLOR]Izvini prijatelce sto se mesam ako 143m ne e jaka Scania...:pos2::pos2:

ова мене ли ми се мешаш за линкот што го ставив?! намерно пишав дека не е јака, иначе види кога ќе го отвориш клипот има околу други, да видиш како се понаша на стаза

btw..143м (Стримлајн) највеќе ја поштувам од Сканиите

еве и од мене едно Уралче

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom