Македонска фудбалска репрезентација

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.007
Поени од реакции
5.654
Ама Велковски некако се глеаше дека стварно има потенцијал и за стопер и за дмф. Баш штета според мене. Иако сепак му доаѓа на твоето за било кој:D
На 16 години растури во УЕФА купот за Работнички, CM или AMF играше тогаш, огромен талент.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.672
Поени од реакции
66.735
На денешен ден пред 24 години ја тепавме Ирска 3-2 во Скопје. Каква јака утакмица беше таа и два пенали досудени во наша корист. :D
Oтиде еден прозор курбан кај мене дома кога Ѓорѓи Христов се најави како голгетер во нашата репрезентација со третиот гол :pos:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Јас едно нешто не разбирам: зошто сите фудбалери, членови на стручен штаб, тренери и какви и да се спортски работници викаат „репзентација“ наместо „репрезентација“? :D
Во трчање се :D

Член од
19 август 2010
Мислења
4.011
Поени од реакции
9.795
Киднав од задњи чад ( 6 одд) да стигнам на време на стадион. Една од најдобрите утакмици на градски. Примаме рано гол и реакцијата класика, да ти ибам стално исто у пичку матер. После тоа 2 пенала, и секако маестро Гоце Христов коа го забибери третиот пречка гол, и коа почна да се трза со тело со глаа и на крај полу салтенце што и да беше тоа. И секако на крај масакр стартот врз Аце Шаќири на копилето Мекатир, колку сум го мрзел гадниот се да му ебам најмило. Цел стадион спизди, ќе го заколевме коа искачаше поради црвен картон. Ептен убави времиња.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
А дали се сеќавате на севселенскиот каталонски талент гушкачот на дрва Бабунски?...Филе колку го глорифицираше совевремено :pos: :pos: ...се сеќавам во 2013 на една пријателска против Бугарија изгледаше како Иниеста...колку надеж имавме во него:pos:

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
A onoj Mario Gjurovski so lici na nekoja trandza u toa facata i so izigravase Ronaldinjo tamu po Azija , Tajland ili kaj i da bese.Pa go forsiraa u reprezentacija i mediumi kako zvezda :свиркам: A Stevica Ristic :icon_lol: bar so Sileks dominirase bateto

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.118
Поени од реакции
3.887
Киднав од задњи чад ( 6 одд) да стигнам на време на стадион. Една од најдобрите утакмици на градски.
Цел стадион спизди, ќе го заколевме коа искачаше поради црвен картон. Ептен убави времиња.
Ја доста помал, мислам со моите бев на стадион. Таа ми беше втора утакмица на стадион што ми текнува (со Лихтенштајн ми беше прва..еден семки што продаваше ме прашуваше "И сега колку ќе заврши, ќе тепаме ли", а ја со викање "3-0!!"..детиште, па и така и бидна :icon_lol: )

А тој момент го памтам кога цел стадион урлаше после црвенион картон за "маја-герито". Да можеше да се симне публиката и да го тепа ќе се симнеше.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.007
Поени од реакции
5.654
А дали се сеќавате на севселенскиот каталонски талент гушкачот на дрва Бабунски?...Филе колку го глорифицираше совевремено :pos: :pos: ...се сеќавам во 2013 на една пријателска против Бугарија изгледаше како Иниеста...колку надеж имавме во него:pos:
A onoj Mario Gjurovski so lici na nekoja trandza u toa facata i so izigravase Ronaldinjo tamu po Azija , Tajland ili kaj i da bese.Pa go forsiraa u reprezentacija i mediumi kako zvezda :свиркам: A Stevica Ristic :icon_lol: bar so Sileks dominirase bateto
Ок е Бабунски, негова грешка е што многу рано замина за Јапонија. Ако заигра стандардно многу веројатно дека ќе добие повик. Исто и Ѓуровски би бил ок во ваков тим, да изигра 30 минути од клупа.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ок е Бабунски, негова грешка е што многу рано замина за Јапонија. Ако заигра стандардно многу веројатно дека ќе добие повик. Исто и Ѓуровски би бил ок во ваков тим, да изигра 30 минути од клупа.
Во Романија игра сега. Брат му Доријан кој играше за Реал Мадрид Хувенил игра во Бугарија мислам.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.007
Поени од реакции
5.654
Во Романија игра сега. Брат му Доријан кој играше за Реал Мадрид Хувенил игра во Бугарија мислам.
Да, да... смени две екипи во Романија, веројатно и затоа се врати во Европа, мислам дека се надева(ше) на повик за ЕП.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.147
Поени од реакции
2.717
Ѓуроски сега е тренер на некој клуб во Тајланд и добро му оди мислам.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.552
Поени од реакции
24.896
Ѓуроски сега е тренер на некој клуб во Тајланд и добро му оди мислам.
gjurovski e legenda vo thailand i e trener na muangtong united, klubot za kogo prvo igrase vo thailand i kade ja zavrsi karierata. tipot bese bas markantna faca, ludak dur igrase, bangkok mu legna kako grad. sega e veke star za da igra sekako.

Kajgana Shop

На врв Bottom