На 16 години растури во УЕФА купот за Работнички, CM или AMF играше тогаш, огромен талент.Ама Велковски некако се глеаше дека стварно има потенцијал и за стопер и за дмф. Баш штета според мене. Иако сепак му доаѓа на твоето за било кој
Oтиде еден прозор курбан кај мене дома кога Ѓорѓи Христов се најави како голгетер во нашата репрезентација со третиот голНа денешен ден пред 24 години ја тепавме Ирска 3-2 во Скопје. Каква јака утакмица беше таа и два пенали досудени во наша корист.
Во трчање сеЈас едно нешто не разбирам: зошто сите фудбалери, членови на стручен штаб, тренери и какви и да се спортски работници викаат „репзентација“ наместо „репрезентација“?
Ја доста помал, мислам со моите бев на стадион. Таа ми беше втора утакмица на стадион што ми текнува (со Лихтенштајн ми беше прва..еден семки што продаваше ме прашуваше "И сега колку ќе заврши, ќе тепаме ли", а ја со викање "3-0!!"..детиште, па и така и бидна )Киднав од задњи чад ( 6 одд) да стигнам на време на стадион. Една од најдобрите утакмици на градски.
Цел стадион спизди, ќе го заколевме коа искачаше поради црвен картон. Ептен убави времиња.
А дали се сеќавате на севселенскиот каталонски талент гушкачот на дрва Бабунски?...Филе колку го глорифицираше совевремено ...се сеќавам во 2013 на една пријателска против Бугарија изгледаше како Иниеста...колку надеж имавме во него
Ок е Бабунски, негова грешка е што многу рано замина за Јапонија. Ако заигра стандардно многу веројатно дека ќе добие повик. Исто и Ѓуровски би бил ок во ваков тим, да изигра 30 минути од клупа.A onoj Mario Gjurovski so lici na nekoja trandza u toa facata i so izigravase Ronaldinjo tamu po Azija , Tajland ili kaj i da bese.Pa go forsiraa u reprezentacija i mediumi kako zvezda A Stevica Ristic bar so Sileks dominirase bateto
Ок е Бабунски, негова грешка е што многу рано замина за Јапонија. Ако заигра стандардно многу веројатно дека ќе добие повик. Исто и Ѓуровски би бил ок во ваков тим, да изигра 30 минути од клупа.
Да, да... смени две екипи во Романија, веројатно и затоа се врати во Европа, мислам дека се надева(ше) на повик за ЕП.Во Романија игра сега. Брат му Доријан кој играше за Реал Мадрид Хувенил игра во Бугарија мислам.David Babunski - Player profile 21/22
David Babunski, 27, from North Macedonia ➤ Debreceni VSC, since 2021 ➤ Attacking Midfield ➤ Market value: €200Th. ➤ * Mar 1, 1994 in Skopje, Macedoniawww.transfermarkt.com
Ѓуроски сега е тренер на некој клуб во Тајланд и добро му оди мислам.Ок е Бабунски, негова грешка е што многу рано замина за Јапонија. Ако заигра стандардно многу веројатно дека ќе добие повик. Исто и Ѓуровски би бил ок во ваков тим, да изигра 30 минути од клупа.
gjurovski e legenda vo thailand i e trener na muangtong united, klubot za kogo prvo igrase vo thailand i kade ja zavrsi karierata. tipot bese bas markantna faca, ludak dur igrase, bangkok mu legna kako grad. sega e veke star za da igra sekako.Ѓуроски сега е тренер на некој клуб во Тајланд и добро му оди мислам.