Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување

Ако би бирал топ 5 најкјут актерки:

1. Маргот Роби
2. Ивон Страховски или како и да се изговара ова (Yvonne Strahovski)
3. Ема Стоун
4. Александра Дадарио
5. И секако Ен Хатавеј.

Џокер Розамунд Пајк/Мила Кунис. Laminated and final list :D

Ако сакате супер вожња, а филм што би го изгледале сите во друштво тогаш дефинитивно Riders of Justice.
Го нема на 1337X ...
Каква пичка била Софија Лорен на времето.
За неа ли беше муабетот дека коли застанувале на улица кога се движела од што била убава? :)

Boccaccio '70 (1962)

anita ekberg и sophia loren у пуна форма

Го нема на 1337X ...
@123456 го ископа не знам од кај со јака снимка.. види пп

Инаку супер забавно филмче, едино што малку понереално беше и што после случката на почеток требаше да се смееме ко ништо да не било, али дефинитивно вреди да се изглеа

@Shawn Spencer од Де Сика мораш и Umberto D. (1952)

Последно уредено:

1. Маргот Роби
3. Ема Стоун
4. Александра Дадарио
5. И секако Ен Хатавеј.
нe

1. Маргот Роби
3. Ема Стоун
4. Александра Дадарио
5. И секако Ен Хатавеј.

Џокер Розамунд Пајк/Мила Кунис. Laminated and final list :D
1. Кери Мулиган
2. Натали Портман
3. Естер Еспосито

Бонус: Марго Роби

Мојава не е конечна листа, туку тоа на кое прво ми текна. Причина: cute носе > било што друго.

Од нашиве, прва на која ми текнува е Сара Климоска.

Еве, пошто постирав кастинг вести за девојките, ај сега и за професорот

1617133611925.png
Автоматски споено мислење:

Глеј ги бе овие на форумов па, постирале листа на актерки што им се свиѓаат...

Вака и во 2007 некаде на некој форум некој пишал

"Sho znam, ovaa Ellen Page mi izgleda kako simpaticna devojka.."

Има од нос да ви ги извадам за 15 години кога ќе излезе насловна на VOGUE:

MARK ROBERT ROBBIE:

THIS IS WHO I AM

Го гледав Justice league едно три дена.
Најдобро е што му ја оправија фацата на Хенри, другото секундарно.
Подобро од претходниот филм, 7че.

У план ми е овој на Де Сика. Ladri di biciclette ми се свиѓаше од него.
За овој ќе се бара некој торент од 10-15 гб, реставрирана снимка ако има, да пука цицка у хаде. :D
Ако гледаш на монитор има на рарбг, 720 добра снимка.
на yts има и 1080 ама нешто нејќеше да ми симиња од таму.

Riders of Justice, не знам зошто во комедија е ставен?
Филмот е интересен, приказната со необични пресврти.
Вреди да се изгледа секако, посебно после The Father :)

Можеле негде да пишат дека овој Nine е фактички римејк на големиот 8 1/2. Да не кур мораше да гледам исти глупости у рок од еден ден. До душа овој 9 беше исклучен на пола откако сконтав дека тоа е тоа. Јес да го трошам животов на разно разни глупости и безделничење и неправење на ништо продуктивно ама 4 саати изгубив на овие чисти глупости у боја, до душа едниот беше црно бела глупост.

Тој па 8 ипол, најдобриот филм у историја според Скорсезе, ако му ја залепам една има да му паднат тоа веѓите. Безвезотини на квадрат.

Филм со Клаудија Кардинале а всушност требаше да помине 1 саат за да ја има у една сцена од 1 минута, па да помине уште еден саат за да ја има во уште една сцена од 5-6 минути.

Можеле негде да пишат дека овој Nine е фактички римејк на големиот 8 1/2. Да не кур мораше да гледам исти глупости у рок од еден ден. До душа овој 9 беше исклучен на пола откако сконтав дека тоа е тоа. Јес да го трошам животов на разно разни глупости и безделничење и неправење на ништо продуктивно ама 4 саати изгубив на овие чисти глупости у боја, до душа едниот беше црно бела глупост.

Тој па 8 ипол, најдобриот филм у историја според Скорсезе, ако му ја залепам една има да му паднат тоа веѓите. Безвезотини на квадрат.

Филм со Клаудија Кардинале а всушност требаше да помине 1 саат за да ја има у една сцена од 1 минута, па да помине уште еден саат за да ја има во уште една сцена од 5-6 минути.
e317f7c296f358fcecd94819de001746.gif

Преубава жена.

Мислев 2:20 ќе уживам у нејзината појава. На крај испадна Мастројани како се мотка натака навака, таа језивата со црно под очите и таа швалерката со влакна под мишки. :sick:
But дијалозите though

Claudia : I don't understand. He meets a girl that can give him a new life and he pushes her away?
Guido : Because he no longer believes in it.
Claudia : Because he doesn't know how to love.
Guido : Because it isn't true that a woman can change a man.
Guido : And above all because I don't feel like telling another pile of lies.

И мене не ми беше ништо посебно филмот инаку (само сцените со Кардинале ми се интересни), ама па од друга страна ми се допадна еден друг филм што многу ме потсеќа на него, Youth на Сорентино, супер каст има и исто така се потпира повеќе на дијалози и некакви филозофии, ама има повеќе флоу од овој.

Кардинале е една од најубавите жени во филмската историја заедно со Брижит Бардо. Колку и да е филмов uneventful вреди да се изгледа за тие неколку сцени со неа, како и за незаборавната реплика:

Why do you smile that way? l never know if you’re judging me, absolving me or mocking me.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom