Јас вчера бев во Биотек и тестирав само ИГГ ( со оглед дека имам прележано во декември)антитела и цената е 650ден.Имав антитела али малце 4.03 пишува али како што ми рекоа се над 1 е добро така да тоа е тоаКаде е моментално најевтино тестирањето за антитела? Знам дека лани околу 2.000-1.500 денари беше, се промени нешто во меѓувреме?
Во Србија има препорака дека еден месец по прележаниот вирус можеш да се вакцинираш. На почетокот тој период беше подолг ама не заради опасноста туку заради приоритетното вакцинирање на тие што немаат прележано (немаат антитела по претпоставка).Како беше правилото/препораката за тоа кога смееш да се вакцинираш откако ќе бидеш позитивен? Пример, во моментов си позитивен, па кога смееш после тоа временски да се вакцинираш?
Препуштен е на сам наа себе да одлучи, зашто од 5 матични различни мислења ќе слушнеш.По ова што го пиша, ми се чини дека треба да ја прими првата што ќе ја начека. Ама не читај мислење на форум, чуј се со нејзиниот матичен лекар и слушај го советот.
Темепратурата ти е супер наутро и навечер.температура ми варира од 36.2-3 наутро до 37.2 во доцните попладневни часови и потоа пак опаѓа во вечерните часови. Така ми е веќе 2 недели.Некое мислење или совет? Благодарам.
Блага веза нема едно со друго. Ова е и најголема причина зошто вечината народ е скептик, бутање под тепих на се и свашта под изговор дека било ковид, прикривање на сопствената неспособност и грешки. Демек ковид имаше и затоа умре на операциона маса, или постоперативно, глупост невидена.Ова е прежалосно и престрашно.
![]()
Починаа два родилки како последица на Ковид-19 - telma.com.mk
Во Скопје починаа две родилки кои имеле тешка клиничка слика предизвиката од инфекција со вирусот Ковид-19. Една од нив е 33-годишна жена од Делчево, а другата е една година помлада скопјанка, двете биле второтки, а пораѓањето било извршино на Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје...telma.com.mk
Дај бе сокри се некаде, да не те читам веќе.Блага веза нема едно со друго. Ова е и најголема причина зошто вечината народ е скептик, бутање под тепих на се и свашта под изговор дека било ковид, прикривање на сопствената неспособност и грешки. Демек ковид имаше и затоа умре на операциона маса, или постоперативно, глупост невидена.
The 22.9% increase in all-cause mortality reported here far exceeds annual increases observed in recent years (≤2.5%). The percentage of excess deaths among non-Hispanic Black individuals (16.9%) exceeded their share of the US population (12.5%),5 reflecting racial disparities in COVID-19 mortality. Excess deaths surged in the east in April, followed by extended summer and early winter surges concentrated in southern and western states, respectively.