- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.384
- Поени од реакции
- 18.529
Шансите да умреш сега како куче се многу поголеми него лани. Башка, сеа изглеа имаш посмртоносна варијанта. Луѓено што ги ругаа на лето и пролет ќе испаднат попаметни, бар шансите си ги пробаа у идеални услови. Цело ова драмење има поента ако имаш лек, затоа и сменив мислење. Со надеж дека лекот ќе стигне наскоро.Па решението е истото за кое зборував и лани. И лани зборував да и се мочам на економијата, ако луѓето буквално се распаднат здравствено. Согласно со капацитетите во болниците, требаше да ги модифицираат мерките. Катастрофално глупави мерки ставија, а есента и сега не преземаа/преземаат ништо поконкретно за да овозможат доволно нега за сите болни. Гледаа дека бродот оди надолу, требаше со време да преземат нешто, а не да чекаат да дојде густото. Ги вратија административците на работа, да си пијат кафе по цел ден, угостителските објекти ги отворија до 10 вечер, а истовремено не решија ниту еден проблем за зголемување на капацитетите и персоналот. За вакцините да не коментираме, Ивона со тангата повеќе вакцини снабди од сите останати.
Да, тешко е да се спасиш од фаќање на вирусот, но барем да знам дека нема како куче да умрам, без да ми биде пружена соодветна нега. Кога боледуваше татко ми, по 10 саати дневно вртев телефони, должен сум до крајот на животот на некои луѓе. За банални работи што треба за 5 минути да се решат. Клексани ми праќаа од Словенија, се' е кажано.
Автоматски споено мислење:
Не го барам во матичните проблемот, не си ме сватил. Било кој човек за 1 година ќе ги научеше основните работи, не им треба искусен инфектолог за боци да мења или храна да им носи. Само треба да вработат некој.Без везе ти е муабетов во матичниве да го бараш проблемот.