Македонска фудбалска репрезентација

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.170
Поени од реакции
5.821
totre skoro 4 meseci nema fudbal igrano, suspendiran e kaj shkendija, od dekemvri navamu samo trenira. na strana toa ne e ozbilen materijal za vo reprezentacijata bidejki ima barem 6-7 vezni koi se podobri, a uste nekolku mladi koi se ponadezni.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Колко треба да си дебил да плукаш по селектор кој прв пат во историја ја пласира репрезентацијата на едно големо натпреварување, плус по играч кој крв плукал за таа репрезентација и кој си кажа што му тежи на душа... свашта ке прочита човек овде.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.359
Поени од реакции
1.900
Колко треба да си дебил да плукаш по селектор кој прв пат во историја ја пласира репрезентацијата на едно големо натпреварување, плус по играч кој крв плукал за таа репрезентација и кој си кажа што му тежи на душа... свашта ке прочита човек овде.
И Раниери освои со Лестер па го набркаја. Ајде ако не однел на Европско да преќутиме дека си тера менаџерски шеми како тој да ја поседува репрезентацијата.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
И Раниери освои со Лестер па го набркаја. Ајде ако не однел на Европско да преќутиме дека си тера менаџерски шеми како тој да ја поседува репрезентацијата.
Демек правимо муабет за Бразил или Аргентина па селекторот има многу подобри опции... човекот успеа да се плаасира на ЕП оставете го да работи како што знае и умее, а не кога дигнаа глас против криминалното раководство одма почнаа „менаџерскиве комбинации“... изгледа во вукојебинава успех се не прашта.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.359
Поени од реакции
1.900
Демек правимо муабет за Бразил или Аргентина па селекторот има многу подобри опции... човекот успеа да се плаасира на ЕП оставете го да работи како што знае и умее, а не кога дигнаа глас против криминалното раководство одма почнаа „менаџерскиве комбинации“... изгледа во вукојебинава успех се не прашта.
Да го викниш Радески голот што неможи да го погоди веќе 3 сезони не е знаеење и умеење, исто и Хасани и остала компанија.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.170
Поени од реакции
5.821
ocigledno slabo gi pamtis slucuvanjata. toa so "menagerskite kombinacii" bese tema uste od prvite sobiri koi mrme gi imase, postojano toa mu e problem.

i ne znam sto e muabetot so uspea da se plasira na EP, demek vo grupa so germanija, polska i ungarija ne odnel na EP. na EP sme deka zavrsivme pred gruzija i kosovo. vo liga D po individualen kvalitet so kosovo bevme najdobri, a koga igravme protiv niv tie bea bez najdobrite 3 nivni fudbaleri. nikola ilievski ili zikica tasevski da ni bea treneri ke mozea da ne odnesat na EP, vo konstelacijata ednostavno na kraj bevme favoriti.

vo normalnata grupa se vide kolku e uspesen mrme, svetlosni godini bevme pozadi polska i avstrija, ne nadigraa na site 4 natprevari. da bese maher so nasiot tim ke izvadese 1-4 boda od tie dueli, a ne da se raduvame na "dobrata igra". toa go imavme i porano, ne e novitet^^

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.551
Поени од реакции
1.547
Абе он нема да оставел никој што дал придонес за европско да не биде во реп...Ама еве нека ми лаже како Хасани и Радески и Богатинов придонесоа за ЕП !? А од резерви единствено го нема повикано Тошевски а реално има најголема минутажа т.е стандарден е за разлика од Хасани,Зајков...и други!
од она што имам сфатено досега за Мрме, он под придонес не мисли само на играњето на терен, туку и на атмосфера во соблекувална. па може овој Крсте е некој фантастичен создавач на атмосфера кој е главна фаца во соблекувална. друго обајснување немам.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Сега со ковидов кој знае дали ќе ги пуштат сите од клубовите.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.650
Агим Ибраими го вратиле:tapp:
Шанса на Миовски никако не му даваат..
Не бе, Сејдини не чинел, Ангеловски е одличен селектор. Како намерно да сака од Германија да изгуби 10:0. Наредно очекувам Тони Мицевски да го повика, ги исполнува сите услови, заслужен репрезентативец е и се'уште активен како играч.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Ама не знам зошто ви смета дополнително повикување на луѓе од македонска лига

Спомена некој погоре ова.
Пандемија е, не се знае дали ќе може секој да дојде.

Глупо би било да викне некој играч само за да седи на клупа три утакмици.
Плус нели, ако викнете играч од странство постои шанса и да фати/пренесе корона.

Вака, ако се викаат играчи за да седат на клупа, тука се достапни тие што се од лигава.

Не дека бранам некои избори и слично, ама објаснувам зошто се викнати некои што знаеме дека не се за да бидат викнати, а не бил викнат некој си млад надежен....кој секако немало да игра

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.650
Ама не знам зошто ви смета дополнително повикување на луѓе од македонска лига

Спомена некој погоре ова.
Пандемија е, не се знае дали ќе може секој да дојде.

Глупо би било да викне некој играч само за да седи на клупа три утакмици.
Плус нели, ако викнете играч од странство постои шанса и да фати/пренесе корона.
Кој е од наша лига повикан? Хасани и Ибраими? Ако албанската е наша лига, тогаш си во право.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.170
Поени од реакции
5.821
Кој е од наша лига повикан? Хасани и Ибраими? Ако албанската е наша лига, тогаш си во право.
pa i askovski neli e viknat, romanija od koga e del od makedonija? baska askovski so nedeli e rezervist. za agim ibraimi i hasani da ne trosam zborovo. hasani so meseci nema igrano, a ibriami bilda statistika preku penali. mu teknalo na mrme da vika 32 godisen koj igra vo albanija mesto nekoj pomlad kako miovski... ne mi e jasno kako nekoj se uste moze da go pravda mrme, apla ocigledno e kakvi gluposti pravi. ama so toa sto se kvalificiravme i mu go prodolzija dogovorot sega ama bas k*r go boli, poslednite meseci koi mu ostanaa bas ke tera kako sto mu odgovara na nego i na negovite bliski.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349

Kajgana Shop

На врв Bottom