Е, па, едноставно нелииии... Не е така.Хаха, ЉуБчо викаш...
Што знам, јас кога учев се зборуваше за Самуиловото Царство. И се се прашував, добро бе, има ли тоа царство име, какво е тоа Самуилово Царство...Сеа ако е нешто променето нз...
Иначе мене ме заболе што и како биле народните маси. Ти пак нешто забегуваш во друга насока. Јас не ги правам 'народните маси' Бугари. Имало и Срби, Власи и др. А да, имало и такви што не знаеле што се, обична раја, каури и обично се кажувале оти се Рисјани.
Јас само ти кажувам дека овие на кои се повикувате убаво знаеле што се. Тие впрочем беа писмени и образовани за разлика од неписмената раја која обично менувала народност како фудбалер што менува фудбалски клубови.
Не личи само да се повикувате на нив а толку многу да им ја мразите народноста.
Рајата сега се описмени и сега знае што е. Но затоа сега е мнозински анти-бугарски настроена. Арно ама баш овие што се прават најпаметни и најписмени се и најголеми без-кичмењаци. Во случај на војна први ќе одлетат некаде а во случај оваа вукојебина да стане србска или грчка ќе станат поголеми Срби и Грци од самите нив. Е тогаш вие патриотите ќе треба да учите за Караџорџевичу и српском четничком движењу у Мачедонији или за Павлос Мелас, кољачот на Бугари. Ама по се изгледа ќе треба да учите најмногу за Скендербег и Бали Комбетар. Во секој случај парадирањето со ВМРО и ликови како Гоце, Даме итн. ќе заврши.
И не е далеку денот кога 'писмената' раја ќе треба пак да менува народности како фудбалер што си ги менува фудбалските клубови. Само велат, кој не се научил од грешките е осуден пак да ги повторува.
А ти од Бај Тодорова си изгледа или т'зи дупка не е дупка? Дури и да сум од Титовата, а не сум и ти појма немаш од какво потекло сум, пошто глумиш трудно пиле и само спамираш овде, ти менува нешто тебе? Жолт ли си па да биде расизам постот на човекот или не си жолт? Или толку разбираш што е расизам, а што е на Марица меѓу нозете?Од правата Гоцева раса
Ти од титовската беше така???
Да кажеш некој познат Албански Христијанин од периодот пред ние сме христијанизирани, кој по можност немал словенско име.Албанците биле неколку века пред вас христијани, ама тоа е кога учиш од пропагандни учебници.
Замисли помал Чаир на 1 км од Струмица. Е затоа.Зошто?
Што толку лошо сторил тој претепаниот?
Posle vakov kotek, tesko deka nekoj ke zeme zalet, so zdravje da si go nosat. Ke duvaat sega i na majstenca. Ebaniot Evan, tepaniot tepan.Замисли помал Чаир на 1 км од Струмица. Е затоа.
Со децении тероризација на градот, али во последните 2 години земаа преголем замав. Тоа шо го тепале луѓе на Заев е обична случајност, баш тоа гнасно племе му донесе неколку пресудни победи во Струмица. Да не ви пере мозок ќелавиот Милошовски со пропаганди чесни граѓани на Струмица тепани, му ебам тоа ќелавицата предавничка. Пуши кур бе Милошовски пуши кур.
Пред само година дена вработен во истото обезбедување беше нападнат со нож од баничанец, за случајот не се слушна подалеку од Струмица. Пред само месец дена нивни хибридни инцестоидни 13 годишни копилиња убијаа скоро неподвижна пензионерка во строгиот центар на градот. За неколку иладарки пензија.
Последната платена сметка за струја таму е регистрирана во 97ма, еден куп вработени во дистрибуција шо пробале да реагират да исклучат завршувале тепани од племето. На еден за малце ќе му ја сечеа бандерата додека беше горе качен.
Подршка до типците од Никоб, ич не ми е гајле чии се, редно беше некој да покажи отпор на тоа племе гнасно. Се надевам случајот само нема да го омекнат и уште толку да им се дозволи на хибридите, оти ова не ми се верува да заврши вака, ќе има одговор 100%.
Немора да значи. Ако добијат поддршка од некого може исто како племево од западов да си земат за сила.Posle vakov kotek, tesko deka nekoj ke zeme zalet, so zdravje da si go nosat. Ke duvaat sega i na majstenca. Ebaniot Evan, tepaniot tepan.
За 500 денари по глава ќе бидат албанци на наредниот попис, да не се изненадиш. Апсолутно ништо не е свето таму, ќерките си ги дават за 300 ден камоли нешто небитно за нив како националност.Не контам, Баница по последниот попис е 100% македонска.
Не бил човекот, не знае што племе е тоа!За 500 денари по глава ќе бидат албанци на наредниот попис, да не се изненадиш. Апсолутно ништо не е свето таму, ќерките си ги дават за 300 ден камоли нешто небитно за нив како националност.
Рацете да му се позлатат.
Ако ромот правел цигански работи, ок си е тепањево.
И да не правел у моментов,сигурно правел у минатото.Тамам си е.А со самото тоа што се потенцира дека бил циган,уште толку прават да бидат рамнодушни луѓето
Во кладилница нападнал вработена девојка, овие викнале полиција и го прекршиле... шта је тражио то је добио.
Причината зошто е уште активна темата, а богами ќе биде активна уште долго долго време....Подршка до типците од Никоб, ич не ми е гајле чии се, редно беше некој да покажи отпор на тоа племе гнасно. Се надевам случајот само нема да го омекнат и уште толку да им се дозволи на хибридите, оти ова не ми се верува да заврши вака, ќе има одговор 100%.
Кај виде во мој коментар да посочив дека е циган па затоа заслужил...Причината зошто е уште активна темата, а богами ќе биде активна уште долго долго време.
Се додека живееме во праисторијата кај што не знаеме да ги користиме придобивките на цивилизацијата наречени СУД и КАЗНА, па се држиме до „око за око, заб за заб“...
Народ што се пали на тоа како А го претепал Б зошто Б правел проблеми, место да каже како бе мајката А како полицаец не го викнал на разговор Б, зошто не составил кривична пријава за Б, зошто бе мајку му тоа обвинителството ништо не напраило за да го обвини Б за тоа што го направил, не ни заслужил подобри политичари.
Па и уште коментарон „и да не правел у моментов, сигурно правел у минатото“. Зошто нели Ром, па мора он да направил нешто, таман работа да е чист. Башка измавај го сеа за тоа што на пример украл лижавче како мал...
Изглеа и лесно поминаа Ромите у Битола лани... да сте биле вие полицајци сеа пола година ќе им вадевме... зошто прво шо има Ром да вози, мислам кај се видело и чуло тоа, па уште и пијан возел па и удрил у бандера... башка сигурно напраил нешто у минатото...
Исус Христос.Да кажеш некој познат Албански Христијанин од периодот пред ние сме христијанизирани, кој по можност немал словенско име.