Блам држава

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Хаха, ЉуБчо викаш...

Што знам, јас кога учев се зборуваше за Самуиловото Царство. И се се прашував, добро бе, има ли тоа царство име, какво е тоа Самуилово Царство...Сеа ако е нешто променето нз...

Иначе мене ме заболе што и како биле народните маси. Ти пак нешто забегуваш во друга насока. Јас не ги правам 'народните маси' Бугари. Имало и Срби, Власи и др. А да, имало и такви што не знаеле што се, обична раја, каури и обично се кажувале оти се Рисјани.

Јас само ти кажувам дека овие на кои се повикувате убаво знаеле што се. Тие впрочем беа писмени и образовани за разлика од неписмената раја која обично менувала народност како фудбалер што менува фудбалски клубови.

Не личи само да се повикувате на нив а толку многу да им ја мразите народноста.

Рајата сега се описмени и сега знае што е. Но затоа сега е мнозински анти-бугарски настроена. Арно ама баш овие што се прават најпаметни и најписмени се и најголеми без-кичмењаци. Во случај на војна први ќе одлетат некаде а во случај оваа вукојебина да стане србска или грчка ќе станат поголеми Срби и Грци од самите нив. Е тогаш вие патриотите ќе треба да учите за Караџорџевичу и српском четничком движењу у Мачедонији или за Павлос Мелас, кољачот на Бугари. Ама по се изгледа ќе треба да учите најмногу за Скендербег и Бали Комбетар. Во секој случај парадирањето со ВМРО и ликови како Гоце, Даме итн. ќе заврши.

И не е далеку денот кога 'писмената' раја ќе треба пак да менува народности како фудбалер што си ги менува фудбалските клубови. Само велат, кој не се научил од грешките е осуден пак да ги повторува.
Е, па, едноставно нелииии... Не е така.

Кажи ми во кој период постоело царството на Самуил, неговите браќа и татко, и како се викало?
Еве од 997 се викало Бугарија.
Постоело ли пред тоа, и како се викало?

Мислам дека секој Македонец би ја избрал Велика Албанија пред Велика Бугарија или Велика Србија. За Грција не сум сигурен. Затоа што како што кажал Гологанов инородните на нас можат само да не гнетат и животот да ни го земат, додека "браќата" од исток и север сакаат душата да ни ја купат. Од физичкото ропство има начин да се ослободиш од душевното не.
Инаку во поглед на учените од тие времиња пак не си многу во право.
Оти јас не можам Џинот да го сметам за Бугар ако истиот се декларирал и за Србин.
Ниту пак можам Никола Карев да го сметам за Бугар ако истиот се декларирал за директен потомок на античките Македонци.
Ниту пак може Шапкаров и Миладиновци да се сметаат за Бугари затоа што истите тврделе дека се потомци на античките Македонци.
Ниту Јане Сандански којшто колку што има докази дека бил Бугар толку има и негови изјави и дела коишто се анти-бугарски.
Ниту Григор Прличев којшто колку што се спознавал за Бугарин толку се спознавал и за небугарин, Грк или Македонец.
Ниту пак Гоце Делчев којшто бил чувар од бугарското политичко вмешателство во македонските работи.

Едноставно нелииии...
Не може нештата да се толкуваат само така како што тебе ти е удобно.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Од правата Гоцева раса ;)

Ти од титовската беше така???
А ти од Бај Тодорова си изгледа или т'зи дупка не е дупка? Дури и да сум од Титовата, а не сум и ти појма немаш од какво потекло сум, пошто глумиш трудно пиле и само спамираш овде, ти менува нешто тебе? Жолт ли си па да биде расизам постот на човекот или не си жолт? Или толку разбираш што е расизам, а што е на Марица меѓу нозете?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Албанците биле неколку века пред вас христијани, ама тоа е кога учиш од пропагандни учебници.
Да кажеш некој познат Албански Христијанин од периодот пред ние сме христијанизирани, кој по можност немал словенско име.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.349
Поени од реакции
38.532
Зошто?
Што толку лошо сторил тој претепаниот?
Замисли помал Чаир на 1 км од Струмица. Е затоа.

Со децении тероризација на градот, али во последните 2 години земаа преголем замав. Тоа шо го тепале луѓе на Заев е обична случајност, баш тоа гнасно племе му донесе неколку пресудни победи во Струмица. Да не ви пере мозок ќелавиот Милошовски со пропаганди чесни граѓани на Струмица тепани, му ебам тоа ќелавицата предавничка. Пуши кур бе Милошовски пуши кур. :kuracc::kuracc::kuracc:

Пред само година дена вработен во истото обезбедување беше нападнат со нож од баничанец, за случајот не се слушна подалеку од Струмица. Пред само месец дена нивни хибридни инцестоидни 13 годишни копилиња убијаа скоро неподвижна пензионерка во строгиот центар на градот. За неколку иладарки пензија.
Последната платена сметка за струја таму е регистрирана во 97ма, еден куп вработени во дистрибуција шо пробале да реагират да исклучат завршувале тепани од племето. На еден за малце ќе му ја сечеа бандерата додека беше горе качен.

Подршка до типците од Никоб, ич не ми е гајле чии се, редно беше некој да покажи отпор на тоа племе гнасно. Се надевам случајот само нема да го омекнат и уште толку да им се дозволи на хибридите, оти ова не ми се верува да заврши вака, ќе има одговор 100%.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
Не контам, Баница по последниот попис е 100% македонска.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.402
Поени од реакции
9.032
Замисли помал Чаир на 1 км од Струмица. Е затоа.

Со децении тероризација на градот, али во последните 2 години земаа преголем замав. Тоа шо го тепале луѓе на Заев е обична случајност, баш тоа гнасно племе му донесе неколку пресудни победи во Струмица. Да не ви пере мозок ќелавиот Милошовски со пропаганди чесни граѓани на Струмица тепани, му ебам тоа ќелавицата предавничка. Пуши кур бе Милошовски пуши кур. :kuracc::kuracc::kuracc:

Пред само година дена вработен во истото обезбедување беше нападнат со нож од баничанец, за случајот не се слушна подалеку од Струмица. Пред само месец дена нивни хибридни инцестоидни 13 годишни копилиња убијаа скоро неподвижна пензионерка во строгиот центар на градот. За неколку иладарки пензија.
Последната платена сметка за струја таму е регистрирана во 97ма, еден куп вработени во дистрибуција шо пробале да реагират да исклучат завршувале тепани од племето. На еден за малце ќе му ја сечеа бандерата додека беше горе качен.

Подршка до типците од Никоб, ич не ми е гајле чии се, редно беше некој да покажи отпор на тоа племе гнасно. Се надевам случајот само нема да го омекнат и уште толку да им се дозволи на хибридите, оти ова не ми се верува да заврши вака, ќе има одговор 100%.
Posle vakov kotek, tesko deka nekoj ke zeme zalet, so zdravje da si go nosat. Ke duvaat sega i na majstenca. Ebaniot Evan, tepaniot tepan.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.508
Поени од реакции
26.116
Posle vakov kotek, tesko deka nekoj ke zeme zalet, so zdravje da si go nosat. Ke duvaat sega i na majstenca. Ebaniot Evan, tepaniot tepan.
Немора да значи. Ако добијат поддршка од некого може исто како племево од западов да си земат за сила.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.349
Поени од реакции
38.532
Не контам, Баница по последниот попис е 100% македонска.
За 500 денари по глава ќе бидат албанци на наредниот попис, да не се изненадиш. Апсолутно ништо не е свето таму, ќерките си ги дават за 300 ден камоли нешто небитно за нив како националност.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
За 500 денари по глава ќе бидат албанци на наредниот попис, да не се изненадиш. Апсолутно ништо не е свето таму, ќерките си ги дават за 300 ден камоли нешто небитно за нив како националност.
Не бил човекот, не знае што племе е тоа!

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Рацете да му се позлатат.
Ако ромот правел цигански работи, ок си е тепањево.
И да не правел у моментов,сигурно правел у минатото.Тамам си е.А со самото тоа што се потенцира дека бил циган,уште толку прават да бидат рамнодушни луѓето
Во кладилница нападнал вработена девојка, овие викнале полиција и го прекршиле... шта је тражио то је добио.
...Подршка до типците од Никоб, ич не ми е гајле чии се, редно беше некој да покажи отпор на тоа племе гнасно. Се надевам случајот само нема да го омекнат и уште толку да им се дозволи на хибридите, оти ова не ми се верува да заврши вака, ќе има одговор 100%.
Причината зошто е уште активна темата, а богами ќе биде активна уште долго долго време.
Се додека живееме во праисторијата кај што не знаеме да ги користиме придобивките на цивилизацијата наречени СУД и КАЗНА, па се држиме до „око за око, заб за заб“...

Народ што се пали на тоа како А го претепал Б зошто Б правел проблеми, место да каже како бе мајката А како полицаец не го викнал на разговор Б, зошто не составил кривична пријава за Б, зошто бе мајку му тоа обвинителството ништо не напраило за да го обвини Б за тоа што го направил, не ни заслужил подобри политичари.
Па и уште коментарон „и да не правел у моментов, сигурно правел у минатото“. Зошто нели Ром, па мора он да направил нешто, таман работа да е чист. Башка измавај го сеа за тоа што на пример украл лижавче како мал...
Изглеа и лесно поминаа Ромите у Битола лани... да сте биле вие полицајци сеа пола година ќе им вадевме... зошто прво шо има Ром да вози, мислам кај се видело и чуло тоа, па уште и пијан возел па и удрил у бандера... башка сигурно напраил нешто у минатото...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Причината зошто е уште активна темата, а богами ќе биде активна уште долго долго време.
Се додека живееме во праисторијата кај што не знаеме да ги користиме придобивките на цивилизацијата наречени СУД и КАЗНА, па се држиме до „око за око, заб за заб“...

Народ што се пали на тоа како А го претепал Б зошто Б правел проблеми, место да каже како бе мајката А како полицаец не го викнал на разговор Б, зошто не составил кривична пријава за Б, зошто бе мајку му тоа обвинителството ништо не напраило за да го обвини Б за тоа што го направил, не ни заслужил подобри политичари.
Па и уште коментарон „и да не правел у моментов, сигурно правел у минатото“. Зошто нели Ром, па мора он да направил нешто, таман работа да е чист. Башка измавај го сеа за тоа што на пример украл лижавче како мал...
Изглеа и лесно поминаа Ромите у Битола лани... да сте биле вие полицајци сеа пола година ќе им вадевме... зошто прво шо има Ром да вози, мислам кај се видело и чуло тоа, па уште и пијан возел па и удрил у бандера... башка сигурно напраил нешто у минатото...
Кај виде во мој коментар да посочив дека е циган па затоа заслужил...
Инаку, нека ја нападне некој физички сестрати а ти викни полиција, чекај да дојде, нек го повикаат во полиција на разговор, па нека му поднесат кривична пријава, па нека го осудат со добар адвокат на условно, па потоа нега го тужи сестрати за штета и ке го добие која штета најверојатно никогаш нема да ја наплати, бидејќи нели ти знаеш да ги користистиш придобивките на цивилизацијата...

Јас не сестрами, сум бил во ситуација во автобус да гледам како ( по некоја случајнст циган) нападна рандом жена која прв пат во живот ја гледам зошто му кажала да не ја гура, мојата рекција незнам дали била во духот на цивилизациските вредности наречени СУД и КАЗНА, но последицата беше циганот исфрлен од автобус на сред автопат ваљда со лесни телесни повреди... пак да сум во иста ситуација вероватно пак ке изреагирам исто.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Да кажеш некој познат Албански Христијанин од периодот пред ние сме христијанизирани, кој по можност немал словенско име.
Исус Христос.

Цитирај си там некој автохтон, од кај ме најде мене.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033

Струмичани изгледа си имале сериозен проблем само што очигледно треба нешто да се сними за да се реагира...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.382
Jas imav vojnicki drugar od Banica(JNA)... no iako beše so mnogu temen ten, sepak se pretstavuvase kako makedonec. No....skapa po pritvori i zatvori, beladžija neviden....a koga prv pat sakav da go posetam doma...negovite nešto se nećkaa....i mi stana jasno deka čovekot e vo zatvor
Baraba neviden za toa vreme...koj znae sega kakvi se...

Kajgana Shop

На врв Bottom