Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Deleted member 95595

Гостин
Еве го најточното мислење според мене. Се друго е излишно да се коментира. Ни интер се криви, ни Џенова. Ако веќе некој треба да е најголем кривец, то е наполи.
Screenshot_20210318_192714_com.facebook.katana.jpg

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Значи има болници од повредени играчи во тимови и не се одлага меч, ова дефинитивно ќе ја наруши регуларноста на првенството, се надевам ќе им ги начукаат на кинеското тимче после со згуснат распоред
Секако дека ќе му го начукаат полуекипи како Болоља,Каљари и Специја...ние не сме Милан...има по 16 гола да јадат

Член од
24 февруари 2014
Мислења
736
Поени од реакции
1.172
Screenshot_20210318-194036_Rezultati.jpg

Чисто од првиот дуел со Милан е сликава. 6 души позитивни на корона па играа Интер, ни спомнаа одложување ни па бараа изговори што изгубија. Не си правете бајрам на паметот дека Интер немало да играат и без овие 4ца што се сеа позитивни против Сасуоло. Очигледно е дека станува збор за кластер и дека мора цел тим од играчи, тренери и физиотерапевти, да поминат 4 дена во карантин пред да прават нови тестови.
Автоматски споено мислење:

Screenshot_20210318-194036_Rezultati.jpg

Чисто од првиот дуел со Милан е сликава. 6 души позитивни на корона па игра Интер, ни спомнаа одложување ни па бараа изговори што изгубија. Не си правете бајрам на паметот дека Интер немало да играат и без овие 4ца што се сеа позитивни против Сасуоло. Очигледно е дека станува збор за кластер и дека мора цел тим од играчи, тренери и физиотерапевти, да поминат 4 дена во карантин пред да прават нови тестови.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Не ми е јасно како толку проста работа некои луѓе не ја разбират, не е дека Интер не можи да ја изигра без, боже сачувај, цели два првотимци, туку локалните здравствени власти од нив побараја да одат во карантин до недела вечер, значи нема ни да тренират наредни четири дена, пошто британската варијанта пребрзо се шири и тие асл масл како и да се викат, сакат да го изолират кластерот уште одма.

Претпоставувам извесно е дека во наредните четири дена ќе излезат уште позитивни, особено пошто со Хандановиќ и Д'Aмброзио патувале уште 7 луѓе во автобус (меѓу кои и де Фрај), а сигурно и Весино имал некаков контакт со другите дур бил заразлив, па ќе се деси нешто слично ко шо му се деси на Торино.

Според мене, ако има доволно играчи (13, 14 како беше то правилото) шо би биле негативни непосредно пред мечот, треба да се изигра, ама им ја разбирам претпазливноста, а и реалноста е дека нема некој којзнај каков зијан од одложвањето. Ниту е некој преседан (то помина со Наполи, Торино), ниту којзнај колку ќе смени во распоред а у ако се изигра како шо се најавува на 7 април.

А то дека на Интер нешто пичку матер му одговарало ова се приказни за мали деца, ај шо се во супер форма, ај шо Сасуоло вчера играше утакмица, после прележвањето корона пола од фудбалерите вака шо пратам се преотепани и јас да сум скроз би сакал да се изигра утакмица пред да го покоси пола тим вирусот, ама то е шо е.

Инаку Интер после Џенова со 18, се втор тим во Италија со случаи на корона, досега имале 14.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.776
Поени од реакции
5.775
Најдобро е да се прекини првенството, вака не оди. Нека стартова одново јуни, јули. Ова не е фер, кога Милан имаше 3-4 заразени, тогаш властите во Ломбардија не забрануваа активности и немаше опасност, сега Интер има неколку заразени и одма одложување и има опасност. Ова е лицемерие, зарем за играчите на Милан нема опасност од корона?
Бараме еднаквост пред законот и правда за сите!! Се дури нема правда и

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Неофицијално уште 5 позитивни првотимци. Моја претпоставка е дека скоро цела екипа е заразена па затоа изреагираа со време, да не биде да допатуваат Сасуоло, да чекаат и на крај да останат со празни раце, односно без одиграна утакмица. Ваљда утре ќе биде се појасно околу позитивните играчи.
Глупа ти е претпоставката, сигурно структурите и надлежните органи не се водат на претпоставки како твојте, всушност, не одлучуваат на база на претпоставки :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.058
Глупа ти е претпоставката, сигурно структурите и надлежните органи не се водат на претпоставки како твојте, всушност, не одлучуваат на база на претпоставки :)
Па брат нема друга логика најреално. Те сфаќам што сакаш да кажеш и во право си, нема претпоставки во вакви ситуации, така да веројатно властите од Ломбардија одат на сигурно и не сакаат да ризикуваат со кластери и слично. Мене само глупи ми се муабетите дека Интер се криви за ова, а никој од клубот не побарал одложување. Мислам дека лигата се уште има право да им ја земе службено, иако знаеме дека нема тоа да се деси. Пак ќе кажам, глуп муабет е дека Интер притискал за вакво нешто, против Милан со 6 или 7 заразени играчи бевме па не се спомнуваше никакво одложување. Мада, сигурен сум дека на крај ќе испадне скоро цела екипа позитивна и џабе ќе бидат муабетиве, али мора да се сложиме дека Серија А како лига нема ист третман и строго држење кон правилата во врска со Ковидов, а сето ова почна од сељаците Наполи.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
@Bianconero vero е по ваквите рандом квичења. Па еве ќе го повикам за коментар пошто сигурно и он ќе се придружи на другарчињата Сперма, Горило и Лутачот со плачењето. И одма ќе му биде поставено прашањето зошто го немаше на темата да пцуе по надлежните кога ја одложија Торино-Лацио.

И уште еднаш ќе поставам прашање каде би сакал да добијам конкретен одговор: Зошто плачат јувенташиве?
Eве ќе ти одговорам кога веќе ме спомна. Без разлика дали е Интер или некоја селска екипа ко Наполи, мечот не треба да биде одложен и другата екипа треба да го добие со 3-0 службена. Ама бидејќи на гомната смрдливи од Наполи им пројде жалбата тогаш веќе сеедно ми е дали, кога, како и поради што е одложен некој меч. Нека прават како мислат и не ме засега зошто на некоја екипа со 2-3ца заразени им е одложен мечот.

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Па шо знам и вие лани ова време истите муабети ги вртевте кога се прекина Серие А пред дербито со интер.Јуве крив,Јуве се договориле со федерацијата и.т.н а многу добро знаевте дека не зависеше ништо од Јуве.А сеа демек никој не смее ништо да ви рече пошто нели кога се работи за интер не треба да има полемика,тука се е чисто и треба ДА СЕ ЗНАЕ дека одлуката е правилна.Тоа е јасно дека не зависи сега ништо од интер како што и лани не зависеше ништо од Јуве.Ама вие лани 15 страни испишавте со глупи коментари и се понашавте како да сте 4то оделение.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.351
Поени од реакции
11.800
Па шо знам и вие лани ова време истите муабети ги вртевте кога се прекина Серие А пред дербито со интер.Јуве крив,Јуве се договориле со федерацијата и.т.н а многу добро знаевте дека не зависеше ништо од Јуве.А сеа демек никој не смее ништо да ви рече пошто нели кога се работи за интер не треба да има полемика,тука се е чисто и треба ДА СЕ ЗНАЕ дека одлуката е правилна.Тоа е јасно дека не зависи сега ништо од интер како што и лани не зависеше ништо од Јуве.Ама вие лани 15 страни испишавте со глупи коментари и се понашавте како да сте 4то оделение.
Епа ко бевте вие лани паметните а ние глупите, што е работава сеа што сакате да бидете глупите? :D

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Епа ко бевте вие лани паметните а ние глупите, што е работава сеа што сакате да бидете глупите? :D
Вие не бевте само лани, 10 години уназад сте!! :D И пак не ми ја свати поентата никој не е глуп да не разбере дека одлуката не е пошто интер така сака како што не беше и лани пошто Јуве сакаше така.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Најдобро е да се прекини првенството, вака не оди. Нека стартова одново јуни, јули. Ова не е фер, кога Милан имаше 3-4 заразени, тогаш властите во Ломбардија не забрануваа активности и немаше опасност, сега Интер има неколку заразени и одма одложување и има опасност. Ова е лицемерие, зарем за играчите на Милан нема опасност од корона?
Бараме еднаквост пред законот и правда за сите!! Се дури нема правда и
И да се компензираат Милан и Јувентус со по една титула, ради претрпена душевна болка. На Јувентус и титулите од калчополи да им ги вратат. Барем минимум правда да осетат.

Ова стварно веќе нема смисла, не знам ни зошто ја гледаме лигава веќе. Настанов сигурно влага во топ 10 криминални дејанија, во историјата на човечкиот вид.
Никој нема спомнато за историјата на Интер и за нивната поврзаност со Холокаустот. Или тоа што основачите на Интер се поранешни трговци со африкански робови. Гаврило Принцип беше фан на Интер. И сега треба да не чуди што овој клуб со врски одложува натпревари.
Без разлика што сум фан на Интер, ова е многу полошо од целата криминална и корумпирана историја на Јувентус. Дефинитивно.
Така да, целосно ги разбирам другарите јувенташи, работава е буквално полоша од Хитлер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom