Добре бе дај не ме јеби.
Никој не вика дека Винисиус нема да стане боље играч од Дињо, или па Мбапе, Санчо и Хааланд што пгоре некој ги спореди.
Ама сега не иде ни во иста реченица да ги стаиш.
А тој Роналдињо беше магионичар. Не терај инат за џабе, Дињо и во Псж имаше шут, пас, визија. Нешто што на Винисиус уште му фали. Доста добар дриблер е ама па 3 години да си у Реал факинг Мадрид и уште да не знаеш да шутнеш како што треба или да центрираш ко шо треба...
П.С
За ова подоле е муабетот со Роналдињо.
Роналдињо у најдобри деној сите го памтиме каков беше.
Ти не го ни сфати ликот што сака да каже со тоа. И сеа ситуацијата ескалираше и како што е познат форумов и општото мислење на нас што коментираме низ темиве, Винициус > Роналдињо.
Не претерувам, Винициус на 18 години заработи трансфер у Реал. Роналдињо на негови години почнал да игра фудбал. Ве молам да не се прајте паметни и да кажувате дека знаете како играл у ПСЖ кога се бореле за средина на табела.
Видеа од јутуб не глеам.
Роналдињо бил магионичар, бреј, ок, циркузант, затоа и 3 години играше фудбал. И играше у време кога немаше доминантно најдобар фудбалер у свет ко што е случај со Роналдо и Меси последниве 15 години.
Роналдињо тоа визија мизија шут пас го имал на 23-4 години, овој има 20.
Не ми го спомињајте Санчо.
Сеа тоа дека не знаел да шутира или да подава Винициус е повеќе пишано од инат отколку моето, а моето не беше инат. Ме боли кур за Винициус.
Убаво спомнаа, ќе се повторам пак, има `несреќа` малиот што одма беше фрлен у огин у Реал Мадрид на 18 години, во сезона каде го шитнаа Роналдо, Бејл беше умрен играч, Асенсио масенсио повредени, Хазард дно допре и сите очекуваа од него и од тој другиот да ги влечат. Средината стара и спора, десен бек немаат, едино остана на Бензема да ги влече и ајде сеа Винициус е крив што Реал е таков каков што е.
Овие другиве си играат курташак у боранија лиги.
Можеби ќе испадне новиот Робињо, можеби новиот Роналдињо, можеби новиот Нејмар, можеби и Роналдо. Кој знае.
Ова бразилциве ги пишав по редослед кој каква кариера и фудбалско знаење имаше.