UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Уше па со Роналдињо го споредува некој... Роналдињо што пласираше топки во 90 и беше страв и трепет за слободни, што без гледање даваш топки на глава и на нога точно до милиметар, што шутираше ненормални слободни. Еден од најголемите магионичари со топка.
Винисиус којшто има само брзина и дриблинг. И еден од 10 шута што му завршува во рамки на гол, 1 од 10 проигрувања му завршуваат во нога/на глава на играч...
Истиот тој Роналдињо на 18 години што почнал фудбал да игра, доека овој на 18 напраи трансфер у Реал Мадрид.
Истиот тој Роналдињо што до 24 години не постоеше на мапа и играше у второразреден тим у Франција.
Истиот тој Роналдињо што изигра 3-4 врвни сезони у кариерата.

Полека малце.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Интер испадна во групи, Јувентус од Порто, Наполи од Гранада, Аталанта е уништена од најмртвиот реал во историјата, а овие истиве во Серија А ги шлакаат екипите од 10то надолу со 20% од силата, тоа доволно кажува за лигата. Џони мислам пиша дека темпото на утакмиците во италијанско е преслабо и од тоа што имам гледано навистина е така, негледливо е првенството за неутрални гледачи. Собран е отпадот од сите лиги + пензионери кои биле играчишта некогаш и тие го водат орото, тоа е реалноста.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
Истиот тој Роналдињо на 18 години што почнал фудбал да игра, доека овој на 18 напраи трансфер у Реал Мадрид.
Истиот тој Роналдињо што до 24 години не постоеше на мапа и играше у второразреден тим у Франција.
Истиот тој Роналдињо што изигра 3-4 врвни сезони у кариерата.

Полека малце.
Добре бе дај не ме јеби.

Никој не вика дека Винисиус нема да стане боље играч од Дињо, или па Мбапе, Санчо и Хааланд што пгоре некој ги спореди.

Ама сега не иде ни во иста реченица да ги стаиш.

А тој Роналдињо беше магионичар. Не терај инат за џабе, Дињо и во Псж имаше шут, пас, визија. Нешто што на Винисиус уште му фали. Доста добар дриблер е ама па 3 години да си у Реал факинг Мадрид и уште да не знаеш да шутнеш како што треба или да центрираш ко шо треба...

П.С
За ова подоле е муабетот со Роналдињо.

Роналдињо у најдобри деној сите го памтиме каков беше.

На Винициус му фалит то. И факт е дека во Реал немат да го стигнит тој развој, толку брзо. Ама силно вервам дека на играч шо во еден момент изгледат како Роналдињо во најдобри деној а во друг како Илчо Наумоски и така цело време, му требит некој switch за да бидит константен. Со оглед на годините вилам реално е то да се десит.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Никој не вика дека Винисиус нема да стане боље играч од Дињо,
WTF :pos::pos::pos:
Автоматски споено мислење:

Не спинувај
Ништо не е спинувано, како тоа никој не вика дека факинг Винчини ќе станел подобар од Роналдињо, ова ни во паралелен универзум не би се случило.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
WTF :pos::pos::pos:
Автоматски споено мислење:

Ништо не е спинувано, како тоа никој не вика дека факинг Винчини ќе станел подобар од Роналдињо, ова ни во паралелен универзум не би се случило.
или па Мбапе, Санчо и Хааланд што пгоре некој ги спореди.

Другар, ја сум тој тука шо увек го фалел Дињо на форумов. Барај ми мислења слободно. За мене бил и ќе си остане еден од најголемите магионичари во фудбалот. (Иако сум фан на Интер).

Убаво си пишав само очигледно сакаш да лапаш лајкчиња на глуп хумор.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Другар, ја сум тој тука шо увек го фалел Дињо на форумов. Барај ми мислења слободно. За мене бил и ќе си остане еден од најголемите магионичари во фудбалот. (Иако сум фан на Интер).

Убаво си пишав само очигледно сакаш да лапаш лајкчиња на глуп хумор.
Абе каков хумор, прочитај што си пишал, оставаш простор дека овај би станал подобар од Дињо, не може да се случи такво нешто.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
Абе каков хумор, прочитај што си пишал, оставаш простор дека овај би станал подобар од Дињо, не може да се случи такво нешто.
Ваљда по моите последни 4 постови глеаш колку го сакам Винисиус и какво мислење иам за него. Никаков простор бе другарче, само на Џонтра му каживам дека никој не збори што ќе биде за 1,2 па и 10 години туку за СЕГА и дека споредбата помеѓу нив двајца е ГЛУПОСТ. Пошо членот погоре пиша дека на моменти му изгледал како дињо у најдобри ДЕНОЈ.

Така да баш е ГЛУПОСТ мене да ми се ставаш за ова.

Ваљда сеа ме сфати.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Добре бе дај не ме јеби.

Никој не вика дека Винисиус нема да стане боље играч од Дињо, или па Мбапе, Санчо и Хааланд што пгоре некој ги спореди.

А тој Роналдињо беше магионичар. Не терај инат за џабе, Дињо и во Псж имаше шут, пас, визија. Нешто што на Винисиус уште му фали. Доста добар дриблер е ама па 3 години да си у Реал факинг Мадрид и уште да не знаеш да шутнеш како што треба или да центрираш ко шо треба...

П.С
За ова подоле е муабетот со Роналдињо.

Роналдињо у најдобри деној сите го памтиме каков беше.
Ти не го ни сфати ликот што сака да каже со тоа. И сеа ситуацијата ескалираше и како што е познат форумов и општото мислење на нас што коментираме низ темиве, Винициус > Роналдињо.

Не претерувам, Винициус на 18 години заработи трансфер у Реал. Роналдињо на негови години почнал да игра фудбал. Ве молам да не се прајте паметни и да кажувате дека знаете како играл у ПСЖ кога се бореле за средина на табела.
Видеа од јутуб не глеам.
Роналдињо бил магионичар, бреј, ок, циркузант, затоа и 3 години играше фудбал. И играше у време кога немаше доминантно најдобар фудбалер у свет ко што е случај со Роналдо и Меси последниве 15 години.
Роналдињо тоа визија мизија шут пас го имал на 23-4 години, овој има 20.

Не ми го спомињајте Санчо.

Сеа тоа дека не знаел да шутира или да подава Винициус е повеќе пишано од инат отколку моето, а моето не беше инат. Ме боли кур за Винициус.
Убаво спомнаа, ќе се повторам пак, има `несреќа` малиот што одма беше фрлен у огин у Реал Мадрид на 18 години, во сезона каде го шитнаа Роналдо, Бејл беше умрен играч, Асенсио масенсио повредени, Хазард дно допре и сите очекуваа од него и од тој другиот да ги влечат. Средината стара и спора, десен бек немаат, едино остана на Бензема да ги влече и ајде сеа Винициус е крив што Реал е таков каков што е.

Овие другиве си играат курташак у боранија лиги.

Можеби ќе испадне новиот Робињо, можеби новиот Роналдињо, можеби новиот Нејмар, можеби и Роналдо. Кој знае.
Ова бразилциве ги пишав по редослед кој каква кариера и фудбалско знаење имаше. :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ти си најверојатно едниствниот што има негативно мислење за Роналдињо. Циркузант, како за Нејмар да прави муабет :pos:
Воопшто неам негативно мислење за Роналдињо. Ме нервира преценувањето негово и ставање во клапата на некои вонсериски фудбалери кои играле фудбал поише од неговите 3 години на врвно ниво.
Циркузант у смисла на тоа што сакаше да изводи со топка и да си праи забава, среќа беше позитивен лик, не дајваше и не плачеше, иначе немаште многу многу да двои од Нејмар у поглед на циганчењето.

Бразилските напаѓачи/офанзивци генерално се циркузанти, со исклучок на Кака, Роналдо и Ривалдо.

Нејмар е боље играч од Роналдињо, до сабајле можеш да се смееш.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Роналдињо буквално имаше само три јаки сезони, ама пусто романтизирање не ви дава да расудувате објективно.

Патем, јас како фан на друга екипа го обожавав. Уживање за гледање. Цел ,,Стемфорд Бриџ" му аплаудираше во 2006. Само не се залетувам да кажам дека бил не знам каква класа.
Растевме со Бразил '98, Бразил '02, немаше кој не навива за нив (лично имам пет дреса од тоа време), затоа и некогаш знаеме да предимензионираме работи.

Последно уредено:
Член од
21 април 2017
Мислења
237
Поени од реакции
703
Појќе на охридски не пишам, ептен погрешно ме сфатифте некој овде. Винициус моментално копачките не мојт на Дињо да му ги чистит - ете толку е далеку од него.

И не, немат да се родит уше еднаш некој како Роналдињо - да си бидиме начисто само.
Да, точно е дека изигра само 3 сезони на врвно ниво, точно е дека има играчи сп целокупно подобри кариери и достигнувања..ама Роналдињо во тие 3 години беше нешто шо светов не видел,а ниту ќе видит уше еднаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom