Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.841
Поени од реакции
36.880
Зошто е пропаганда?
Не сум го гледала, па прашувам дека сакам да го гледам.
Тажна е животната приказна на Били Холидеј, очеувам филмот да прикаже дел од тоа
Ли Даниелс - секој негов филм е Black lives matter. Ама овој особено. Не беше ни 50% за Били Холидеј, туку за Strange Fruit и како таа песна била зачетокот на "civil rights movement" како и што ќе биде експлицитно нагласено од еден од ликовите, кој како Нострадамус знае што ќе се случува години, години подоцна. Цел филм беше како серија нафрлани моменти од животот на Били кои не водат никаде освен кон една цел: да прикажат колку црнците се обесправени, колку биле линчувани, судени за нешта за кои не смеело да им се суди
(типкава 90% од времето нафиксана на хероин, и наоѓаат цело време хероин во неа, подметнат или не, небитно, одбива да им каже од кај ја набавува, истрагата ја води агент од оддел за наркотици... Ама не, нејзе не и се судело за тоа, туку дека ја пеела Strange Fruit. :tapp: ).

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.138
Поени од реакции
83.787
Гретел разговараше за своите идеи околу правата и моќта на жените со вештерката.
Филмот беше за Гретел и можеше да се вика само Гретел.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Чилеанскиов кандидат за Оскар фингирано ми изгледа. Некако, ко да е филм по сценарио, а не документарец што го снимале, па што се случи-се случи. Држеше внимание зашто имаше интересни ликови, ама не ми е за номинација во странски филм.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.814
Поени од реакции
42.449
Чилеанскиов кандидат за Оскар фингирано ми изгледа. Некако, ко да е филм по сценарио, а не документарец што го снимале, па што се случи-се случи. Држеше внимание, зашто имаше интересни ликови, ама не ми е за номинација во странски филм.
го изгледа Coming 2 America? Е тоа е филмче ко за тебе

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.841
Поени од реакции
36.880
Чилеанскиов кандидат за Оскар фингирано ми изгледа. Некако, ко да е филм по сценарио, а не документарец што го снимале, па што се случи-се случи. Држеше внимание зашто имаше интересни ликови, ама не ми е за номинација во странски филм.
Они снимале документарец внатре, за кој знаела управата на домот. Дедово го вметнуваат како таен агент, и го следат со камерите со образложение дека е нов жител на домот, па затоа се фокусираат на него. Затоа изгледа ко да е фингирано, си викаш: како може никој да не ги примети камерите и да не му падне чудно дека се снима документарец. Ама не е, никој во домот и од надвор не знаел дека дедото е член на екипата.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.364
Поени од реакции
38.676
Отиде и Борис Комнениќ, уште една легенда од српската кинематографија. :(

Da ta londonska sirotinja pobedi crvene djavole? Pa dobro deco da l' ste vi normalni?

BK.jpg

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.745
Поени од реакции
52.703
Онлајн филмови со наш/српски/хрватски превод?

Kajgana Shop

На врв Bottom