- Член од
- 26 февруари 2021
- Мислења
- 11
- Поени од реакции
- 4
Од мое искуство само познаници сум направил од активности. А дури на некој активности сум бил само со луѓе што ги знам од клас каде нема нови луѓе. Имав 2 подобри другари едниот отиде странство со другиот престанавме да се дружиме за глупости... и јас си планирам странство не вреди да седам овде ако не најдам стабилна работа.Од мое лично искуство преку запишување на активности не се стакнува другари како што му требаат него. Таму претежно познанства се шири. Него му требаат другари, а такви работи во школо, факс, работа, мало, таму најголемиот дел од животот го поминуваме и поради тоа тие луѓе ти остануваат.
Имаш 18год, ептен си млад. Во овој период претежно се менуваат друштвата, се запишувааш на факс и тука можеш да се зближиш со некој. Послем тоа почнуваш на работа, тука повторно можеш да се зблишиж со некој. Само не биди намќор и се ќе си дојде.
Заебано е стекнвување ново друштво во 30тите години ако останеш сам. Помалце луѓе запознаваш оти не студираш, заглавен со исти луѓе на работа и се помалце време имаш за дружба. Луѓе што си ги знаел бегаат странство и станува се потешко за дружба.
Ама ајде ќе останам упорен ќе пробам да најдам некој нови активности, сменив школо лани сега сум у нов клас не знам ни со кого учам ради коронава, а луѓево без желба за запознавање вака не сум сакал да почне школо никогаш...