Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Потстанар и ништо друго од Полањски.
:D

Тој е и причината за мојот пост.
Исто као Розмариното бебе да го глеав, пуштив трилер/хорор да глеам, а глеав глупости цело време.
Како може ова да е трилер не ми е јасно, и што е толку добро у филмов што цел форум паднал у несвест гледајќи по оценките на летербокс каде немилосрдно доби чист 1 од мене.

Што? Ај нека ми објасни некој, живо ме интересира.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.770
M. Night Shyamalan има само еден врвен филм, 6то Сетило.

Другите му се тешко срање и тешки глупости односно сакам кажам не знам речам филмови.
Не ја сфаќам целата фама околу него и ставање на пеидестал како некој врвен трилер остварувач.

Можеби не е точно ова ама таков впечаток имам.
Ова не е непопуларно мислење. Сите се заебаваат со него. Ретко кој го смета за нешто осебно.

(или ја таков дојам имам)
Автоматски споено мислење:

Најдобар филм од Полански ми е Бал Вампира.
Најбоља вампрска атмосфера од сите вампирски филмови.

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.821
Поени од реакции
7.140
:D

Тој е и причината за мојот пост.
Исто као Розмариното бебе да го глеав, пуштив трилер/хорор да глеам, а глеав глупости цело време.
Како може ова да е трилер не ми е јасно, и што е толку добро у филмов што цел форум паднал у несвест гледајќи по оценките на летербокс каде немилосрдно доби чист 1 од мене.

Што? Ај нека ми објасни некој, живо ме интересира.

Да се познававме повеќе, ќе пишев- мозочен удар, ама вака, не можам. :cool:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Можда Тенант не е феноменален, али за кец ич не е.

Има језива атмосфера и држи внимание цело време. Е сега, крајов мислам му го предвидов и доби само 3.5/5.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.065
Го изгледав рускиот The Spacewalker. После пола час гледање ти се чини дека немало дејствие, ништо не се случило сè уште, ама го држи вниманието до самиот крај. :)

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ne sum gledala nieden film od Polanski, i ne planiram da gledam filmovi od pedofili siluvachi.
Тоа го покренува прашањето до каде си спремна да бојкотираш силувачи и педофили.
Еве ќе ги избегнуваш Полански и Вуди.
Дали тоа покрива само филмови режирани од нив, или и како актери ќе ги бојкотираш? Има еден многу убав филм на Торнаторе, ама Полански глуми.
На страна и тоа, што правиме со продуцентите? Дали нема да гледаш ниту еден филм на Вајнштајн? Дали тоа значи дека ќе го проверуваш секој филм пред да го пуштиш дали е поврзан со силувач и педофил?
Не е ова обид да те предомислам, само ме интересира кои ти се критериумите за гледање филмови и до кој степен толерираш педофили и силувачи.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.205
Поени од реакции
30.396
Vo retrospektiva ne mozam da gi odgledam filmovite.
I planiram toa da go pravam samo na dokazani manijaci i degenerici, a ne na sekoja krusa od #metoo.

Vo najmala raka, nema nikogas povtorno da go obnovam clenstvoto na netflix, i ke tepame piraterija. Ne deka ke im napravam dupka, ama toa se moi principi.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Vo retrospektiva ne mozam da gi odgledam filmovite.
I planiram toa da go pravam samo na dokazani manijaci i degenerici, a ne na sekoja krusa od #metoo.

Vo najmala raka, nema nikogas povtorno da go obnovam clenstvoto na netflix, i ke tepame piraterija. Ne deka ke im napravam dupka, ama toa se moi principi.
што е финтата со нетфликс?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Го изгледав рускиот The Spacewalker. После пола час гледање ти се чини дека немало дејствие, ништо не се случило сè уште, ама го држи вниманието до самиот крај. :)
само што го изгледав и јас и тоа случајно го налетав на corvus diary листата добро филмче
Автоматски споено мислење:

Poradi filmot Cuties. A i poradi toa sho imaat shit programa iskreno da zboruvame.
аха, се сложувам дека имаат доста шит програма имаат и добра али слабо им оди, а гледам почнаа да удираат на документарци пошти највеќе им оди, а и од тие најаави од 71филм секоја недела по еден блокбастер мало сутра ништо добро до сега, како би рекол @wot halmark production

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom