Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
според некои најдобар воен филм
според други најдобар анти-воен филм
Јас сум повеќе по анти-воени филмови, т.е. филмови кои ги доловуваат страдањата што ги носат војните.

Јас сум повеќе по анти-воени филмови, т.е. филмови кои ги доловуваат страдањата што ги носат војните.
и двете е
послушај го насловот и не читај многу-многу за филмот пред да го гледаш

Роман Полански, режисер со точно 2 добри филмови. Chinatown и Pianist.

Не се цитира тука, ама добро почна, дури и претера за да не го кажеш неговиот Филм со големо ф, по кој реално можел да се пензионира. И не, не е розмариното бебе. :P:P:P:P

Потстанар и ништо друго од Полањски.
:D

Тој е и причината за мојот пост.
Исто као Розмариното бебе да го глеав, пуштив трилер/хорор да глеам, а глеав глупости цело време.
Како може ова да е трилер не ми е јасно, и што е толку добро у филмов што цел форум паднал у несвест гледајќи по оценките на летербокс каде немилосрдно доби чист 1 од мене.

Што? Ај нека ми објасни некој, живо ме интересира.

M. Night Shyamalan има само еден врвен филм, 6то Сетило.

Другите му се тешко срање и тешки глупости односно сакам кажам не знам речам филмови.
Не ја сфаќам целата фама околу него и ставање на пеидестал како некој врвен трилер остварувач.

Можеби не е точно ова ама таков впечаток имам.
Ова не е непопуларно мислење. Сите се заебаваат со него. Ретко кој го смета за нешто осебно.

(или ја таков дојам имам)
Автоматски споено мислење:

Најдобар филм од Полански ми е Бал Вампира.
Најбоља вампрска атмосфера од сите вампирски филмови.

:D

Тој е и причината за мојот пост.
Исто као Розмариното бебе да го глеав, пуштив трилер/хорор да глеам, а глеав глупости цело време.
Како може ова да е трилер не ми е јасно, и што е толку добро у филмов што цел форум паднал у несвест гледајќи по оценките на летербокс каде немилосрдно доби чист 1 од мене.

Што? Ај нека ми објасни некој, живо ме интересира.

Да се познававме повеќе, ќе пишев- мозочен удар, ама вака, не можам. :cool:

Ne sum gledala nieden film od Polanski, i ne planiram da gledam filmovi od pedofili siluvachi.
Тоа го покренува прашањето до каде си спремна да бојкотираш силувачи и педофили.
Еве ќе ги избегнуваш Полански и Вуди.
Дали тоа покрива само филмови режирани од нив, или и како актери ќе ги бојкотираш? Има еден многу убав филм на Торнаторе, ама Полански глуми.
На страна и тоа, што правиме со продуцентите? Дали нема да гледаш ниту еден филм на Вајнштајн? Дали тоа значи дека ќе го проверуваш секој филм пред да го пуштиш дали е поврзан со силувач и педофил?
Не е ова обид да те предомислам, само ме интересира кои ти се критериумите за гледање филмови и до кој степен толерираш педофили и силувачи.

Го изгледав рускиот The Spacewalker. После пола час гледање ти се чини дека немало дејствие, ништо не се случило сè уште, ама го држи вниманието до самиот крај. :)

само што го изгледав и јас и тоа случајно го налетав на corvus diary листата добро филмче
Автоматски споено мислење:

Poradi filmot Cuties. A i poradi toa sho imaat shit programa iskreno da zboruvame.

аха, се сложувам дека имаат доста шит програма имаат и добра али слабо им оди, а гледам почнаа да удираат на документарци пошти највеќе им оди, а и од тие најаави од 71филм секоја недела по еден блокбастер мало сутра ништо добро до сега, како би рекол @wot halmark production

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom